20 maj 2016 21:51

20 maj 2016 21:51

Fredagens fotboll

Det spelades flera matcher för de lokala fotbollslagen under fredagskvällen.

Division 4 Norra

TIDAHOLMS GIF–RÅDA BK

3–2 (3–0)

Tidaholms GIF skapade flera bra chanser i den första halvleken men det dröjde dock till drygt 25 minuter var spelat på Ulvesborg innan TGIF kunde spräcka målnollan. Innan den första halvleken var till ända hade Uthen Chaisamrong även hunnit med att göra sitt andra mål i matchen och kort före pausvilan kom även 3–0 för TGIF. Då var det stor uppförsbacke för Råda som reducerade tidigt i den andra halvleken. Målchanserna avlöste sedan varandra och till slut reducerade Råda på nytt med 20 minuter kvar att spela. Det stod sig sedan matchen ut och TGIF tog tre sköna poäng.

Mål: TGIF: Uthen Chaisamrong 2, Hannes Särkijärvi Thurén.

Division 5 Östra

FAGERSANNA IF–HANGELÖSA IF

1–2 (1–2)

Det var ett toppmöte på Fagervi IP mellan två dittills obesegrade lag. Det slutade med att Fagersanna IF tappade serieledningen när Hangelösa IF blev första lag att besegra Fagersanna.

– Vi har en dålig ovana att släppa in tidiga mål i matcherna. Vi gör det även den här gången när de gör mål på ett självmål efter bara tre minuter. Sedan får de även 2–0 efter 13 minuter på en omdiskuterad offsidesituation, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

– Sedan gör vi 1–2 och får kontakt och har bra chanser att även komma i kapp. Stundtals radade vi upp chanser men lyckades inte göra mål. Vi gör ingen 100-procentig insats men vi borde minst ha haft poäng samtidigt som de gör det bra. De är väldigt kontingsstarka, fortsätter Einesson.

Han ville lyfta fram mittbackarna Hampus Ohlin och Sebastian Nicklassons insatser.

Mål: FIF: Jesper Valtersson.

SILS IF–VALTORPS IF

3–3 (1–1)

Ludwig Halleröd gav Valtorps IF ledningen i bortamötet med Sils IF på Silbohof efter kvartens spel. Bara sju minuter senare kvitterade hemmalaget och det var oavgjort inför den andra halvleken. Sils IF tog ledningen två gånger efter paus men båda gångerna lyckades Valtorp kvittera och därmed fick lagen dela på poängen. Poängräddare för Valtorp blev Ludwig Halleröd med sitt andra mål i matchens som betydde 3–3.

Mål: VIF: Ludwig Halleröd 2, självmål.

JULA BK–VÄRINGS GIF

8–0 (3–0)

Värings GIF tog första poängen för säsongen i den förra omgången men i fredagens bortamöte på Ullervads IP mot Jula BK hade de inget att hämta. Väring låg under med 0–3 redan i pausvilan och inte blev det bättre när lagets målvakt utvisades i början av den andra halvleken. Målen ramlade därefter in i strid ström för Jula som till slut vann med förkrossande 8–0.

NORRA FÅGELÅS IF–EKEDALENS SK

2–1 (1–0)

Norra Fågelås gick till pausvila med en 1–0-ledning mot Ekedalens SK efter att hemmalaget spräckt målnollan i den 37:e matchminuten. Det resultatet stod sig länge men i den andra halvleken kunde hemmalagets måltjuv Peder Denzler utöka till 2–0. Men Ekedalen var inget slag och reducerade med fem minuter kvar att spela. Närmare än så kom dock inte gästerna utan det var Norra Fågelås som fick jubla till slut.

– Vi spelar efter våra resurser och gör en taktiskt bra genomförd match. De har mycket bollinnehav i första halvlek där det annars var mycket ställningskrig. I andra tryckte de på men vi höll dem stången bra. Innan de reducerade hade vi ett skott i stolpen där vi kunde ha stängt matchen. I stället gick de ner på en trebacklinje och flyttade upp folk men vi hade rätt så bra koll på det, säger Norra Fågelås tränare Michael Löfborg som hyllade hela laget.

Mål: Norra Fågelås: Peder Denzler, Marcus Fogelberg. Ekedalens SK: Henrik Häll.

Division 4 Norra

TIDAHOLMS GIF–RÅDA BK

3–2 (3–0)

Tidaholms GIF skapade flera bra chanser i den första halvleken men det dröjde dock till drygt 25 minuter var spelat på Ulvesborg innan TGIF kunde spräcka målnollan. Innan den första halvleken var till ända hade Uthen Chaisamrong även hunnit med att göra sitt andra mål i matchen och kort före pausvilan kom även 3–0 för TGIF. Då var det stor uppförsbacke för Råda som reducerade tidigt i den andra halvleken. Målchanserna avlöste sedan varandra och till slut reducerade Råda på nytt med 20 minuter kvar att spela. Det stod sig sedan matchen ut och TGIF tog tre sköna poäng.

Mål: TGIF: Uthen Chaisamrong 2, Hannes Särkijärvi Thurén.

Division 5 Östra

FAGERSANNA IF–HANGELÖSA IF

1–2 (1–2)

Det var ett toppmöte på Fagervi IP mellan två dittills obesegrade lag. Det slutade med att Fagersanna IF tappade serieledningen när Hangelösa IF blev första lag att besegra Fagersanna.

– Vi har en dålig ovana att släppa in tidiga mål i matcherna. Vi gör det även den här gången när de gör mål på ett självmål efter bara tre minuter. Sedan får de även 2–0 efter 13 minuter på en omdiskuterad offsidesituation, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

– Sedan gör vi 1–2 och får kontakt och har bra chanser att även komma i kapp. Stundtals radade vi upp chanser men lyckades inte göra mål. Vi gör ingen 100-procentig insats men vi borde minst ha haft poäng samtidigt som de gör det bra. De är väldigt kontingsstarka, fortsätter Einesson.

Han ville lyfta fram mittbackarna Hampus Ohlin och Sebastian Nicklassons insatser.

Mål: FIF: Jesper Valtersson.

SILS IF–VALTORPS IF

3–3 (1–1)

Ludwig Halleröd gav Valtorps IF ledningen i bortamötet med Sils IF på Silbohof efter kvartens spel. Bara sju minuter senare kvitterade hemmalaget och det var oavgjort inför den andra halvleken. Sils IF tog ledningen två gånger efter paus men båda gångerna lyckades Valtorp kvittera och därmed fick lagen dela på poängen. Poängräddare för Valtorp blev Ludwig Halleröd med sitt andra mål i matchens som betydde 3–3.

Mål: VIF: Ludwig Halleröd 2, självmål.

JULA BK–VÄRINGS GIF

8–0 (3–0)

Värings GIF tog första poängen för säsongen i den förra omgången men i fredagens bortamöte på Ullervads IP mot Jula BK hade de inget att hämta. Väring låg under med 0–3 redan i pausvilan och inte blev det bättre när lagets målvakt utvisades i början av den andra halvleken. Målen ramlade därefter in i strid ström för Jula som till slut vann med förkrossande 8–0.

NORRA FÅGELÅS IF–EKEDALENS SK

2–1 (1–0)

Norra Fågelås gick till pausvila med en 1–0-ledning mot Ekedalens SK efter att hemmalaget spräckt målnollan i den 37:e matchminuten. Det resultatet stod sig länge men i den andra halvleken kunde hemmalagets måltjuv Peder Denzler utöka till 2–0. Men Ekedalen var inget slag och reducerade med fem minuter kvar att spela. Närmare än så kom dock inte gästerna utan det var Norra Fågelås som fick jubla till slut.

– Vi spelar efter våra resurser och gör en taktiskt bra genomförd match. De har mycket bollinnehav i första halvlek där det annars var mycket ställningskrig. I andra tryckte de på men vi höll dem stången bra. Innan de reducerade hade vi ett skott i stolpen där vi kunde ha stängt matchen. I stället gick de ner på en trebacklinje och flyttade upp folk men vi hade rätt så bra koll på det, säger Norra Fågelås tränare Michael Löfborg som hyllade hela laget.

Mål: Norra Fågelås: Peder Denzler, Marcus Fogelberg. Ekedalens SK: Henrik Häll.