21 maj 2016 14:06

21 maj 2016 14:25

OS-hopp tog hem gånglandskampen

FRIIDROTT: Gånglandskamp när Tibro AIK friidrottsklubb firade 100 år

Det blev en familjeangelägenhet när Tibro AIK friidrottsklubb arrangerade en landskamp i gång när klubben firade 100 år.
OS-deltagaren Perseus Karlström, 26 år, vann före brodern Ato Ibáñez, 31 år, och hans andra bror Remo Karlström, 28 år, blev fyra.

Perseus Karlström gick de tio kilometerna på dryga 40 minuter på en varvbana vid Snickarvallen i Tibro.

– Det var ett tufft lopp med mycket vind. Tiden är riktigt bra. Det känns riktigt bra och lovande inför nästa helg. Jag har en tung träningsvecka framför mig då jag ska tävla i Spanien på en världscuptävling nästa helg, säger han.

Det är en del i 26-åringens uppladdning inför OS i Rio de Janeiro, Brasilien.

– Då känner jag lite på motståndet och kollar hur kroppen svarar efter den första formtoppen som jag hade i april. Vi får se om vi ska justera något i träning eller så.

OS har alltid varit ett mål och han har jobbat hårt för att nå dit. Han åker till Mexiko i början av juli för ett fem veckor långt höghöjdsläger inför OS.

– Det är mitt första OS. Det är en enormt stor tävling, man förstår inte hur stort det är förrän man har kommit dit, säger Karlström som blir ett svenskt medaljhopp i sommar.

– Jag är ju fjärderankad på världslistan i år så det är något som jag får acceptera. Mitt mål är att bli bland topp 8. Det finns en favorit men sedan är det i princip tio som är med och slåss om medaljerna. Det är otroligt jämnt.

Det var mycket fokus på familjen Karlström i Tibro när TAIK:s friidrottsklubb firade 100 år med en gånglandskamp mellan Sverige, Estland och Litauen. Perseus vann och ena brodern Remo blev fyra medan den andra Ato Ibáñez kom tvåa. Dessutom är mamma (Siv Karlström) förbundskapten.

– Mamma tog med oss på en tävling när vi var små. Jag tyckte att det var väldigt roligt och hade också talang för det. Då blir det roligare. Sedan har jag tävlat men det var först när jag gick ur gymnasiet som jag började satsa.

Karlström berömde Tibro AIK för arrangemanget

– Förutom att det var väldigt blåsigt var det kanonbra arrangerat med en jättesnabb helt flack bana som vi vill ha det. Det var väldigt positivt, säger Karlström som har varit i Tibro tidigare.

– Jag har faktiskt varit i Tibro en gång tidigare. Mamma (förbundskapten Siv Karlström) tävlade så jag var med och fotade på veteran-SM för några år sedan, säger Karlström som tidigt fick upp ögonen för sporten.

Roger Magnusson i Tibro AIK friidrottsklubb var nöjd efteråt.

– Jag tycker det fungerade jättebra. Jag har haft god hjälp av mina funktionärer och klubbens ungdomar. Det är jätteskoj att genomföra det här som är en del i vårt 100-årsjubileum. Vi är en pigg jubilar och det ser väldigt bra ut på ungdomssidan, säger Magnusson som hoppas kunna få till allvädersbanor i Tibro för att underlätta för verksamheten.

Perseus Karlström gick de tio kilometerna på dryga 40 minuter på en varvbana vid Snickarvallen i Tibro.

– Det var ett tufft lopp med mycket vind. Tiden är riktigt bra. Det känns riktigt bra och lovande inför nästa helg. Jag har en tung träningsvecka framför mig då jag ska tävla i Spanien på en världscuptävling nästa helg, säger han.

Det är en del i 26-åringens uppladdning inför OS i Rio de Janeiro, Brasilien.

– Då känner jag lite på motståndet och kollar hur kroppen svarar efter den första formtoppen som jag hade i april. Vi får se om vi ska justera något i träning eller så.

OS har alltid varit ett mål och han har jobbat hårt för att nå dit. Han åker till Mexiko i början av juli för ett fem veckor långt höghöjdsläger inför OS.

– Det är mitt första OS. Det är en enormt stor tävling, man förstår inte hur stort det är förrän man har kommit dit, säger Karlström som blir ett svenskt medaljhopp i sommar.

– Jag är ju fjärderankad på världslistan i år så det är något som jag får acceptera. Mitt mål är att bli bland topp 8. Det finns en favorit men sedan är det i princip tio som är med och slåss om medaljerna. Det är otroligt jämnt.

Det var mycket fokus på familjen Karlström i Tibro när TAIK:s friidrottsklubb firade 100 år med en gånglandskamp mellan Sverige, Estland och Litauen. Perseus vann och ena brodern Remo blev fyra medan den andra Ato Ibáñez kom tvåa. Dessutom är mamma (Siv Karlström) förbundskapten.

– Mamma tog med oss på en tävling när vi var små. Jag tyckte att det var väldigt roligt och hade också talang för det. Då blir det roligare. Sedan har jag tävlat men det var först när jag gick ur gymnasiet som jag började satsa.

Karlström berömde Tibro AIK för arrangemanget

– Förutom att det var väldigt blåsigt var det kanonbra arrangerat med en jättesnabb helt flack bana som vi vill ha det. Det var väldigt positivt, säger Karlström som har varit i Tibro tidigare.

– Jag har faktiskt varit i Tibro en gång tidigare. Mamma (förbundskapten Siv Karlström) tävlade så jag var med och fotade på veteran-SM för några år sedan, säger Karlström som tidigt fick upp ögonen för sporten.

Roger Magnusson i Tibro AIK friidrottsklubb var nöjd efteråt.

– Jag tycker det fungerade jättebra. Jag har haft god hjälp av mina funktionärer och klubbens ungdomar. Det är jätteskoj att genomföra det här som är en del i vårt 100-årsjubileum. Vi är en pigg jubilar och det ser väldigt bra ut på ungdomssidan, säger Magnusson som hoppas kunna få till allvädersbanor i Tibro för att underlätta för verksamheten.