21 maj 2016 06:00

21 maj 2016 06:00

Två lag i behov av poäng

FOTBOLL: Viktigt möte på Sportparken mellan Tibro AIK och IFK Skövde

Det är två lag som är i behov av poäng och som kommer till spel med varsin förlust i bagaget när Tibro AIK och IFK Skövde möts på Sportparken.
Läget är mest prekärt för TAIK som det har gått kräftgång för i serieupptakten.
Då aviserar Tibrotränaren Jonathan Guggenheim en del förändringar.

Det är mycket som står på spel när Tibro AIK och IFK Skövde drabbar samman på Sportparken på lördagseftermiddagen. Mest för Tibro AIK som är seriejumbo och ännu inte har vunnit någon match i årets seriespel.

– Det är klart att man har tänkt en hel del den senaste tiden eftersom det inte har gått så bra. Vi har alla funderat mycket på vad vi ska göra. Stämningen i truppen är bra och det har den varit hela tiden. Vi har högt i tak och alla har fått komma till tals i laget, säger tränaren Jonathan Guggenheim.

– Det kommer att märkas att vi har tagit ett snack. Det blir en del småförändringar i både spelet och vilka som spelar på planen.

Hittar positiva saker

Guggenheim försöker hitta positiva saker inför mötet med IFK Skövde trots det dystra tabelläget.

– Vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Sedan har vi bra statistisk mot IFK Skövde. Det var länge sedan vi förlorade mot dem i seriesammanhang. Det känns mentalt bra att ha med oss. Vi hoppas såklart att ta vår första trepoängare nu.

Vill se fler mål

IFK Skövde har ett ljusare tabelläge efter de första fem matcherna men förlorade senast mot IFK Falköping (0–3) och har haft svårt med målskyttet i serieupptakten. Det hoppas IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac att det ska bli ändring på.

– Det är klart att det vore roligt om vi fick göra lite mål. Senast gjorde vi ingen bra match. Vi gjorde en massa fel men den matchen har vi avhandlat nu, säger han.

– Flera lag har visat stor respekt för oss men det gäller att hantera det. Vi har jobbat mycket med att komma igenom lågt stående försvar på träningar den senaste tiden, säger Trakosdjanac

Det är mycket som står på spel när Tibro AIK och IFK Skövde drabbar samman på Sportparken på lördagseftermiddagen. Mest för Tibro AIK som är seriejumbo och ännu inte har vunnit någon match i årets seriespel.

– Det är klart att man har tänkt en hel del den senaste tiden eftersom det inte har gått så bra. Vi har alla funderat mycket på vad vi ska göra. Stämningen i truppen är bra och det har den varit hela tiden. Vi har högt i tak och alla har fått komma till tals i laget, säger tränaren Jonathan Guggenheim.

– Det kommer att märkas att vi har tagit ett snack. Det blir en del småförändringar i både spelet och vilka som spelar på planen.

Hittar positiva saker

Guggenheim försöker hitta positiva saker inför mötet med IFK Skövde trots det dystra tabelläget.

– Vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Sedan har vi bra statistisk mot IFK Skövde. Det var länge sedan vi förlorade mot dem i seriesammanhang. Det känns mentalt bra att ha med oss. Vi hoppas såklart att ta vår första trepoängare nu.

Vill se fler mål

IFK Skövde har ett ljusare tabelläge efter de första fem matcherna men förlorade senast mot IFK Falköping (0–3) och har haft svårt med målskyttet i serieupptakten. Det hoppas IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac att det ska bli ändring på.

– Det är klart att det vore roligt om vi fick göra lite mål. Senast gjorde vi ingen bra match. Vi gjorde en massa fel men den matchen har vi avhandlat nu, säger han.

– Flera lag har visat stor respekt för oss men det gäller att hantera det. Vi har jobbat mycket med att komma igenom lågt stående försvar på träningar den senaste tiden, säger Trakosdjanac