22 maj 2016 18:42

22 maj 2016 18:43

Martin Holm trea på nytt i motocross-SM

MOTOCROSS: Andra SM-deltävlingen i Haninge

Martin Holm lyckades bäst av de lokala förarna i den andra SM-deltävlingen i motocross som avgjordes i Haninge i helgen. Tibro MK-föraren kom återigen på tredje plats i klassen 125U och ligger nu på en andra plats i den totala ställningen.

Tibro MK:s Martin Holm inledde med en total tredje plats i klassen 125U i premiären av motocross-SM på hemmaplan.

I helgen, 21–22 april, var det dags för den andra SM-deltävlingen när Haninge MK stod som värd för arrangemanget.

Holm blev trea i båda heaten och skrapade ihop 40 poäng vilket innebär att han avancerar en placering i den totala sammanställningen. Han har nu 75 poäng och är tvåa bakom SMK Dala Faluns Isak Gifting som leder efter att även ha vunnit den andra deltävlingen. Han har maximala 100 poäng så här långt.

Hansson på 15:e plats

I MX1-klassen slutade Skövdebon Rikard Hansson som numera tävlar för Göta MS på en 15:e plats. Han tappade en placering i den totala sammanställningen i helgen och ligger nu på en 13:e plats med 27 poäng.

I samma klass tävlar också Anton Wallstén, som inför den här säsongen har bytt Landskrona MK till Tibro MK, och han slutade på en 19:e plats. Det gav honom åtta nya poäng men han tappade fem placeringar i den totala sammanställningen. Nu ligger han istället på en 15:e plats med 25 poäng.

Jesper Jönsson, Sösdala MK, behåller den totala ledningen efter helgen med 97 poäng. I övrigt fick Calle Sjöö, Tibro MK två poäng och Pontus Stål från Hjo MK en poäng i MX1-klassen i helgen men duon ligger långt ner i den totala sammanställningen.

Totalt var närmare 200 förare anmälda till SM-deltävlingens fyra klasser.

Nästa deltävling i MXSM avgörs 11–12 juni med FMCK Borås som arrangör.

Tibro MK:s Martin Holm inledde med en total tredje plats i klassen 125U i premiären av motocross-SM på hemmaplan.

I helgen, 21–22 april, var det dags för den andra SM-deltävlingen när Haninge MK stod som värd för arrangemanget.

Holm blev trea i båda heaten och skrapade ihop 40 poäng vilket innebär att han avancerar en placering i den totala sammanställningen. Han har nu 75 poäng och är tvåa bakom SMK Dala Faluns Isak Gifting som leder efter att även ha vunnit den andra deltävlingen. Han har maximala 100 poäng så här långt.

Hansson på 15:e plats

I MX1-klassen slutade Skövdebon Rikard Hansson som numera tävlar för Göta MS på en 15:e plats. Han tappade en placering i den totala sammanställningen i helgen och ligger nu på en 13:e plats med 27 poäng.

I samma klass tävlar också Anton Wallstén, som inför den här säsongen har bytt Landskrona MK till Tibro MK, och han slutade på en 19:e plats. Det gav honom åtta nya poäng men han tappade fem placeringar i den totala sammanställningen. Nu ligger han istället på en 15:e plats med 25 poäng.

Jesper Jönsson, Sösdala MK, behåller den totala ledningen efter helgen med 97 poäng. I övrigt fick Calle Sjöö, Tibro MK två poäng och Pontus Stål från Hjo MK en poäng i MX1-klassen i helgen men duon ligger långt ner i den totala sammanställningen.

Totalt var närmare 200 förare anmälda till SM-deltävlingens fyra klasser.

Nästa deltävling i MXSM avgörs 11–12 juni med FMCK Borås som arrangör.