25 maj 2016 06:00

25 maj 2016 06:00

Anders Eriksson eller Gunde Svan – vem är bäst?

TV: Möts i duell på Tibro motorstadion

Drygt 2,3 miljoner tv-tittare såg Anders Eriksson bli trea i Mästarnas mästare på Svt. Nu är det dags för nästa utmaning när han möter Gunde Svan framför Tv4:s kameror.

Hur blir man bäst?

Det är frågan som Gunde Svan ställer sig när han möter några av Sveriges största idrottsprofiler.

Under hösten kommer en ny säsong av I huvudet på Gunde Svan att sändas på Tv4. Profilerna som Gunde möter den här gången är Ingemar Stenmark (alpin skidåkning), Peter Forsberg (ishockey), Anja Pärsson (alpin skidåkning), Frank Andersson (brottning), Mats Wilander (tennis) och slutligen Anders Eriksson (enduro).

Samtliga av dessa sex idrottsprofiler har svaret på Gundes fråga. De vet hur man blir bäst.

Prestigefull duell

Tibro MK-föraren Anders Eriksson har sju VM-guld i enduro i ryggsäcken. Den aktiva tävlingskarriären har han nu lagt bakom sig, men på torsdag ställs han inför en ytterst prestigefull duell när han möter Gunde Svan på Tibro motorstadion.

– Han är ju en stor förebild och idol. Så att få träffa och lära känna honom är jätteroligt. Och vi märker hela tiden och vi är väldigt lika på många sätt, säger Anders Eriksson.

Under veckan tränar de tillsammans, umgås och diskuterar såväl endurosporten som livet i allmänhet innan det på torsdag är dags att mötas i en duell.

I en prolog på Tibro motorstadion kommer Gunde Svan att utmana Anders Eriksson i hopp om att besegra den sjufaldige världsmästaren. Duellen inleds klockan 17.00 då ett tiotal juniorer från Tibro MK först ger sig ut på banan.

– De kommer att tävla först. Sen möts jag och Gunde som en mellanakt, säger Eriksson som knappast har tagit ut något i förskott. Under prologens två varv ska Eriksson även köra två straffrundor för att Svan ska få en rättvis chans mot endurovärldsmästaren.

– Det kommer att bli väldigt tufft. Han är duktig, säger Eriksson.

Hur blir man bäst?

Det är frågan som Gunde Svan ställer sig när han möter några av Sveriges största idrottsprofiler.

Under hösten kommer en ny säsong av I huvudet på Gunde Svan att sändas på Tv4. Profilerna som Gunde möter den här gången är Ingemar Stenmark (alpin skidåkning), Peter Forsberg (ishockey), Anja Pärsson (alpin skidåkning), Frank Andersson (brottning), Mats Wilander (tennis) och slutligen Anders Eriksson (enduro).

Samtliga av dessa sex idrottsprofiler har svaret på Gundes fråga. De vet hur man blir bäst.

Prestigefull duell

Tibro MK-föraren Anders Eriksson har sju VM-guld i enduro i ryggsäcken. Den aktiva tävlingskarriären har han nu lagt bakom sig, men på torsdag ställs han inför en ytterst prestigefull duell när han möter Gunde Svan på Tibro motorstadion.

– Han är ju en stor förebild och idol. Så att få träffa och lära känna honom är jätteroligt. Och vi märker hela tiden och vi är väldigt lika på många sätt, säger Anders Eriksson.

Under veckan tränar de tillsammans, umgås och diskuterar såväl endurosporten som livet i allmänhet innan det på torsdag är dags att mötas i en duell.

I en prolog på Tibro motorstadion kommer Gunde Svan att utmana Anders Eriksson i hopp om att besegra den sjufaldige världsmästaren. Duellen inleds klockan 17.00 då ett tiotal juniorer från Tibro MK först ger sig ut på banan.

– De kommer att tävla först. Sen möts jag och Gunde som en mellanakt, säger Eriksson som knappast har tagit ut något i förskott. Under prologens två varv ska Eriksson även köra två straffrundor för att Svan ska få en rättvis chans mot endurovärldsmästaren.

– Det kommer att bli väldigt tufft. Han är duktig, säger Eriksson.