25 maj 2016 15:13

25 maj 2016 15:13

Avgörande match väntar för Strålman

ISHOCKEY

Anton Strålman och hans Tampa Bay hade chansen att säkra en finalplats, men förlorade mot Pittsburgh och nu väntar en sjunde och avgörande match.

Tampa Bay ledde semifinalen mot Pittsburgh med 3–2 i matcher och hoppades på att avgöra matchserien på hemmaplan natten till onsdag, men lyckades inte slå in matchbollen. Pittsburgh vann matchen i Amalie Arena med 5–2 efter att ha haft ledningen med 3–0 inför den sista perioden.

– Vi gör vår bästa match i hela slutspelet. De två första perioderna har de i princip ingenting. Jag tror de får iväg elva skott. Och det är ett väldigt bra lag. Som spelar på hemmaplan. Det säger mycket om vad vi kan åstadkomma när vi spelar på rätt sätt, säger Pittsburghs Patric Hörnqvist till Aftonbladet.

Tampa Bay kom visserligen närmare via två mål i den sista perioden, men räckte inte hela vägen utan Pittsburgh tog hem segern.

Därmed står det 3–3 i matcher och nu väntar en sjunde och direkt avgörande match i Pittsnurgh. Vinnaren där går till final i Stanley Cup.

Strålman fick stort förtroende och spelade 21 minuter, men satt utvisad tillsammans med backkollegan Victor Hedman när Pittsburgh tog ledningen med 1–0.

Tampa Bay ledde semifinalen mot Pittsburgh med 3–2 i matcher och hoppades på att avgöra matchserien på hemmaplan natten till onsdag, men lyckades inte slå in matchbollen. Pittsburgh vann matchen i Amalie Arena med 5–2 efter att ha haft ledningen med 3–0 inför den sista perioden.

– Vi gör vår bästa match i hela slutspelet. De två första perioderna har de i princip ingenting. Jag tror de får iväg elva skott. Och det är ett väldigt bra lag. Som spelar på hemmaplan. Det säger mycket om vad vi kan åstadkomma när vi spelar på rätt sätt, säger Pittsburghs Patric Hörnqvist till Aftonbladet.

Tampa Bay kom visserligen närmare via två mål i den sista perioden, men räckte inte hela vägen utan Pittsburgh tog hem segern.

Därmed står det 3–3 i matcher och nu väntar en sjunde och direkt avgörande match i Pittsnurgh. Vinnaren där går till final i Stanley Cup.

Strålman fick stort förtroende och spelade 21 minuter, men satt utvisad tillsammans med backkollegan Victor Hedman när Pittsburgh tog ledningen med 1–0.