25 maj 2016 06:00

25 maj 2016 18:23

Bättre samhörighet i SIK

ISHOCKEY: Ny modell och långsiktigt arbete ska stärka verksamheten

Skövde IK är i full gång med försäsongsträningen.
A-lag, juniorlag samt U15/16 tränar parallellt och på liknande sätt för att knyta starkare band mellan grupperna.
– Jag tycker att det är en bra samhörighet hela vägen från A-lag och neråt. Det är oerhört viktig, säger SIK:s nye föreningstränare Bo Sandin.

Inför den kommande säsongen har Skövde IK sjösatt en ny organisation och meningen är att skapa mer kontinuitet genom hela föreningen och på sikt successivt stärka verksamheten. Det ska inte vara några täta skott mellan A-laget och ner till juniorlaget samt U15/16 utan det ska finnas en samsyn. Där blir föreningstränaren Bo Sandin, som ska cirkulera mellan de tre nivåerna och ha ett övergripande ansvar, en viktig nyckel.

– Jag ska ju vara en sammahållande länk mellan A-lag, juniorlag och U15/16 och vi ska gemensamt plocka fram en spelplan som alla lag ska spela efter. Sedan ska jag hålla i det genom hela verksamheten, förklarar Sandin.

Han har en lång bakgrund inom hockeyn och är erfaren, men har inte varit aktiv som tränare på ett tag. Nu är han tillbaka och ska förutom rollen som föreningstränare även vara assisterande tränare till Tomas Kempe i A-laget kommande säsong. Han tror mycket på den nya modellen och betonar att det är ett långsiktigt arbete som gäller.

– Det är som att bygga ett hus, man måste börja med grunden och sedan flytta fram positionerna undan för undan, resonerar Sandin.

Träningen i full gång

Nu är även juniorer och U15/16 i gång med sin träning, men när det gäller A-laget så har de kört under nye tränaren Tomas Kempes ledning i nästan två månader.

– Vi är inne på åttonde veckan och det funkar bra. Vi tränar måndag till fredag och kör både kondition, styrka och smidighet. Mycket av det går ut på att man ska kunna ta det med sig in i säsongen så många övningar kommer vi att köra hela året, förklarar Kempe och hymlar inte med att det är tuff träning som gäller nu.

– Det är hårdkörning med långa konditionspass. Det kommer vi att ha nytta av sen även om det biter i nu.

A-lagstruppen är ännu inte komplett utan ska fyllas på med ytterligare två anfallare och två backar.

– Det tar lite tid med truppen och det är mycket som spelar in. Vi försöker att vara så noggranna vi kan med de nya vi skaffar så att de passar in och verkligen är det som vi behöver till i truppen, säger Kempe.

Cup i Billingehov

A-laget har klart med sina träningsmatcher (se faktaruta) och det väntar en cup i Billingehov där Vita Hästen och Karlskoga är övriga två lag. Dessutom ska man spela en turnering i Mariestad där SIK förutom Bois möter Troja/Ljungby samt norska Frisk Asker.

Första matchen är borta mot Vimmerby den 14 augusti. Isträningen drar SIK i gång i början på augusti.

Inför den kommande säsongen har Skövde IK sjösatt en ny organisation och meningen är att skapa mer kontinuitet genom hela föreningen och på sikt successivt stärka verksamheten. Det ska inte vara några täta skott mellan A-laget och ner till juniorlaget samt U15/16 utan det ska finnas en samsyn. Där blir föreningstränaren Bo Sandin, som ska cirkulera mellan de tre nivåerna och ha ett övergripande ansvar, en viktig nyckel.

– Jag ska ju vara en sammahållande länk mellan A-lag, juniorlag och U15/16 och vi ska gemensamt plocka fram en spelplan som alla lag ska spela efter. Sedan ska jag hålla i det genom hela verksamheten, förklarar Sandin.

Han har en lång bakgrund inom hockeyn och är erfaren, men har inte varit aktiv som tränare på ett tag. Nu är han tillbaka och ska förutom rollen som föreningstränare även vara assisterande tränare till Tomas Kempe i A-laget kommande säsong. Han tror mycket på den nya modellen och betonar att det är ett långsiktigt arbete som gäller.

– Det är som att bygga ett hus, man måste börja med grunden och sedan flytta fram positionerna undan för undan, resonerar Sandin.

Träningen i full gång

Nu är även juniorer och U15/16 i gång med sin träning, men när det gäller A-laget så har de kört under nye tränaren Tomas Kempes ledning i nästan två månader.

– Vi är inne på åttonde veckan och det funkar bra. Vi tränar måndag till fredag och kör både kondition, styrka och smidighet. Mycket av det går ut på att man ska kunna ta det med sig in i säsongen så många övningar kommer vi att köra hela året, förklarar Kempe och hymlar inte med att det är tuff träning som gäller nu.

– Det är hårdkörning med långa konditionspass. Det kommer vi att ha nytta av sen även om det biter i nu.

A-lagstruppen är ännu inte komplett utan ska fyllas på med ytterligare två anfallare och två backar.

– Det tar lite tid med truppen och det är mycket som spelar in. Vi försöker att vara så noggranna vi kan med de nya vi skaffar så att de passar in och verkligen är det som vi behöver till i truppen, säger Kempe.

Cup i Billingehov

A-laget har klart med sina träningsmatcher (se faktaruta) och det väntar en cup i Billingehov där Vita Hästen och Karlskoga är övriga två lag. Dessutom ska man spela en turnering i Mariestad där SIK förutom Bois möter Troja/Ljungby samt norska Frisk Asker.

Första matchen är borta mot Vimmerby den 14 augusti. Isträningen drar SIK i gång i början på augusti.

Träningsmatcherna

Så här ser schemat för Skövde IK:s träningsmatcher ut.

 

14/8: Vimmerby (borta)

17/8: Mariestad (hemma)

19/8: Karlskoga (hemma)

21/8: Vita Hästen (hemma)

26/8: Mariestad (borta)

27/8: Troja/Ljungby (Mariestad)

28/8: Frisk Asker (Mariestad)

3/9: Vimmerby (hemma)