26 maj 2016 06:00

26 maj 2016 06:00

Inför Skövde AIK–Skoftebyns IF

Skövde AIK möter bottenlaget Skoftebyns IF på hemmaplan på torsdagskvällen.
En match som har fått tidigareläggas då SAIK har fullt upp med Klassfotbollen i helgen.

Skövde AIK fortsätter att hänga på i toppen. På torsdagskvällen väntar match mot serienykomlingen och bottenlaget Skoftebyn.

– Det kommer att bli en tuff utmaning. Som det har sett ut har vi gjort bra matcher mot flera av de bra lagen i serien men nu möter vi ett lag längre ner i tabellen. Det är alltid svårt att möta lag där nere när vi har ett tydligt favoritskap och där vi lär möta ett lågtstående lag, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

– Vi vill fortsätta att utveckla vårt spel och vi behöver höja oss. Nu gäller de för oss att klara av att luckra upp deras försvar. Skoftebyn är en ny bekantskap för oss och de har några duktiga spelare i sitt lag att hålla koll på, fortsätter han.

SAIK tappade segern på stopptid senast mot Stenungsunds IF (3–3).

– Vi är så klart inte nöjda med att tappa tre poäng. Det var mest tillfälligheter på slutet men vi har också lärt oss något av det poängtappet. Vi har spelat en tredje del av serien och ligger med i toppen som vi hade som mål. Det ser bra ut men vi behöver ha en högre lägstanivå i matcherna.

Emil Eriksson och Simon Lundell har dragits med småskavanker men tränar för fullt igen. De är med och konkurrera om platserna. Det är frågetecken kring Henrik Lara Rodriguez medverkan då han fick en smäll på knäet i en U-match tidigare i veckan.

Skövde AIK fortsätter att hänga på i toppen. På torsdagskvällen väntar match mot serienykomlingen och bottenlaget Skoftebyn.

– Det kommer att bli en tuff utmaning. Som det har sett ut har vi gjort bra matcher mot flera av de bra lagen i serien men nu möter vi ett lag längre ner i tabellen. Det är alltid svårt att möta lag där nere när vi har ett tydligt favoritskap och där vi lär möta ett lågtstående lag, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

– Vi vill fortsätta att utveckla vårt spel och vi behöver höja oss. Nu gäller de för oss att klara av att luckra upp deras försvar. Skoftebyn är en ny bekantskap för oss och de har några duktiga spelare i sitt lag att hålla koll på, fortsätter han.

SAIK tappade segern på stopptid senast mot Stenungsunds IF (3–3).

– Vi är så klart inte nöjda med att tappa tre poäng. Det var mest tillfälligheter på slutet men vi har också lärt oss något av det poängtappet. Vi har spelat en tredje del av serien och ligger med i toppen som vi hade som mål. Det ser bra ut men vi behöver ha en högre lägstanivå i matcherna.

Emil Eriksson och Simon Lundell har dragits med småskavanker men tränar för fullt igen. De är med och konkurrera om platserna. Det är frågetecken kring Henrik Lara Rodriguez medverkan då han fick en smäll på knäet i en U-match tidigare i veckan.

LAGET

Skövde AIK: Markus Fröjd, Filip Broberg, Andreas Uusitalo, Oskar Mårtensson, Gustav Karlsson, Bilos Yonakhir, Sargon Abraham, Viktor Granat, Gustav Granat, Florian Brahimi, Oluwayanda Abogunnin, Oskar Callerud, Rasmus Örqvist, Oliver Jonsson, Andrew Palumbo, Henrik Lara Rodriguez, Jesper Andersson, William Granath, Emil Eriksson, Simon Lundell.

 

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Skövde AIK: Stenungsunds IF (b) 3–3, Karlstad BK (h) 2–1, Kortedala IF (b) 2–0.

Skoftebyns IF: Gunnilse IS (h) 1–2, Lidköpings FK (b) 1–4, IFK Uddevalla (h) 2–2.

Kommentar: Skövde AIK kommer till spel med fem raka matcher utan förlust medan Skoftebyns IF inte har vunnit på fem matcher.

 

ÖVRIGA MATCHER

28/5: Vänersborgs FK–Rynninge IK, IFK Kumla–Kortedala IK, Gunnilse IS–Örebro Syrianska IF, Grebbestads IF–Karlstad BK, IK Gauthiod–Stenungsunds IF. 30/5: Lidköpings FK–IFK Uddevalla.

 

SKYTTELIGA

1) Martin Alp, Örebro Syrianska IF, 8, 2) Albrim Demalijaj, Lidköpings FK, 7, Linus Ewenborg, Skoftebyns IF, 7, Valon Gashi, Vänersborgs FK, 7.