26 maj 2016 19:14

26 maj 2016 19:14

Jansson och Hagström vidare till final

ORIENTERING

Efter en vilodag var det tävlingsdags vid orienterings-EM i Tjeckien. Nu var det kval till fredagens medeldistansfinal som gällde.

Det gick bra för svenskarna, samtliga gick till final. Dock inte utan viss dramatik:

– Jag missade två och en halv minut på den första kontrollen. Klart att jag blev stressad av en sådan inledning, säger Helena Jansson till orientering.se som dock inte hade några problem att slå sig in bland de 17 som tog sig vidare. Även Falköpings Sara Hagström lyckades ta sig vidare.

Det gick bra för svenskarna, samtliga gick till final. Dock inte utan viss dramatik:

– Jag missade två och en halv minut på den första kontrollen. Klart att jag blev stressad av en sådan inledning, säger Helena Jansson till orientering.se som dock inte hade några problem att slå sig in bland de 17 som tog sig vidare. Även Falköpings Sara Hagström lyckades ta sig vidare.