26 maj 2016 21:38

26 maj 2016 22:24

Mållöst för Skövde AIK mot bottenlaget

FOTBOLL: Fröjds målvaktsspel ett av få glädjeämnen i svag SAIK-insats

Skövde AIK misslyckades helt i sitt offensiva spel.
Då var det tur att Markus Fröjd, 19 år, spelade på topp mellan stolparna.
– Synd att vi tappar poäng på hemmaplan. Det är ju här som vi ska vara som starkast, säger SAIK-målvakten efter 0–0 mot Skoftebyns IF.

Skövde AIK hade tillräckligt med chanser för att avgöra men lyckades inte förvalta sina lägen. Då blev det mållöst hemma mot bottenlaget och serienykomlingen Skoftebyns IF.

– Det är synd att vi inte vinner matchen när det går bra för mig bakåt. Då hade det varit mycket roligare för mig. Nu tänker man inte så mycket på min egen insats utan det är bara surt att vi inte vinner matchen, säger målvakten Markus Fröjd som svarade för några riktigt kvalificerade räddningar.

Totalt sett var det en svag insats av hemmalaget där den första halvleken var direkt usel. SAIK kom inte alls upp i nivå och uträttade i praktiken ingenting alls framåt under de första 45 minuterna. SAIK-spelarna uppträdde vilset och agerade bara halvhjärtat mot ett Skoftebyn som såg mer taggat och viljeladdat ut.

Det var chans- och händelsefattigt överlag i den första halvleken. Skoftebyn kom runt på kanterna och skapade en del farliga chanser som mycket väl kunde ha resulterat. Bästa möjligheten fick annars gästernas Albin Freiholtz som friställdes i slutskedet på halvleken. Men Fröjd var med på noterna och kom snabbt ut och gjorde sig stor. Freiholtz avslut träffade honom rakt i huvudet och därmed undanröjde SAIK-målvakten ett potentiellt ledningsmål för Skoftebyn.

Efter de första 45 minuterna som var allt annat än godkända var förväntningarna stora på SAIK att komma ut som ett helt annat lag till den andra halvleken.

Blev det någon uppryckning efter paus?

Ja, det får man ändå säga.

SAIK visade i alla fall en annan attityd och hade mer energi i den andra halvleken. Sargon Abraham fick ett riktigt bra läge direkt efter paus efter en mycket läcker framspelning av Gustav Karlsson som friställde Abraham. Det skulle bara vara mål i det läget men avslutet gick utanför stolpen. Andreas Uusitalo fick sedan en jättemöjlighet på Bilos Yonakhirs välslagna frispark men nicken räddades av målvakten och returen lyckades Villiam Granat skjuta över från nära håll mitt i straffområdet.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen defensivt men deras målvakt bjöd också på några riktigt bra räddningar. Hade vi haft en bättre dag kunde det ha gått annorlunda, säger Markus Fröjd som skadade sig i förra hemmamötet med Karlstad BK och fick bäras ut.

Han var tillbaka redan mot Stenungsunds IF (3–3) i förra omgången och vaktade ånyo målet mot Skoftebyn.

– Det är lugnt. Jag har inga känningar i höften överhuvudtaget just nu. Det var bara en rejäl smäll.

Fröjd grämde sig över ännu ett poängtapp.

– Det är tråkigt att vi inte kan få med oss de två extra poängen. Nu får vi en och det kan ju vara bra ändå.

Summa summarum gjorde SAIK ingen bra insats och det var närmast symptomatiskt att de rödvita fick nöja sig med oavgjort.

Skövde AIK hade tillräckligt med chanser för att avgöra men lyckades inte förvalta sina lägen. Då blev det mållöst hemma mot bottenlaget och serienykomlingen Skoftebyns IF.

– Det är synd att vi inte vinner matchen när det går bra för mig bakåt. Då hade det varit mycket roligare för mig. Nu tänker man inte så mycket på min egen insats utan det är bara surt att vi inte vinner matchen, säger målvakten Markus Fröjd som svarade för några riktigt kvalificerade räddningar.

Totalt sett var det en svag insats av hemmalaget där den första halvleken var direkt usel. SAIK kom inte alls upp i nivå och uträttade i praktiken ingenting alls framåt under de första 45 minuterna. SAIK-spelarna uppträdde vilset och agerade bara halvhjärtat mot ett Skoftebyn som såg mer taggat och viljeladdat ut.

Det var chans- och händelsefattigt överlag i den första halvleken. Skoftebyn kom runt på kanterna och skapade en del farliga chanser som mycket väl kunde ha resulterat. Bästa möjligheten fick annars gästernas Albin Freiholtz som friställdes i slutskedet på halvleken. Men Fröjd var med på noterna och kom snabbt ut och gjorde sig stor. Freiholtz avslut träffade honom rakt i huvudet och därmed undanröjde SAIK-målvakten ett potentiellt ledningsmål för Skoftebyn.

Efter de första 45 minuterna som var allt annat än godkända var förväntningarna stora på SAIK att komma ut som ett helt annat lag till den andra halvleken.

Blev det någon uppryckning efter paus?

Ja, det får man ändå säga.

SAIK visade i alla fall en annan attityd och hade mer energi i den andra halvleken. Sargon Abraham fick ett riktigt bra läge direkt efter paus efter en mycket läcker framspelning av Gustav Karlsson som friställde Abraham. Det skulle bara vara mål i det läget men avslutet gick utanför stolpen. Andreas Uusitalo fick sedan en jättemöjlighet på Bilos Yonakhirs välslagna frispark men nicken räddades av målvakten och returen lyckades Villiam Granat skjuta över från nära håll mitt i straffområdet.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen defensivt men deras målvakt bjöd också på några riktigt bra räddningar. Hade vi haft en bättre dag kunde det ha gått annorlunda, säger Markus Fröjd som skadade sig i förra hemmamötet med Karlstad BK och fick bäras ut.

Han var tillbaka redan mot Stenungsunds IF (3–3) i förra omgången och vaktade ånyo målet mot Skoftebyn.

– Det är lugnt. Jag har inga känningar i höften överhuvudtaget just nu. Det var bara en rejäl smäll.

Fröjd grämde sig över ännu ett poängtapp.

– Det är tråkigt att vi inte kan få med oss de två extra poängen. Nu får vi en och det kan ju vara bra ändå.

Summa summarum gjorde SAIK ingen bra insats och det var närmast symptomatiskt att de rödvita fick nöja sig med oavgjort.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland:

SKÖVDE AIK–SKOFTEBYNS IF

0–0

Varningar: SIF: Jesper Thorsell, Alfred Sundberg.

Domare: Sara Persson, Rävlanda.

Publik: 292 personer.