26 maj 2016 16:38

26 maj 2016 16:38

Nils Liljebo testade hos Degerfors IF

FOTBOLL: Tibro AIK:s mittfältare nätade direkt i U21-match

Tibro AIK:s Nils Liljebo, 18 år, provspelade med Degerfors IF:s U21-lag på tisdagskvällen.
Han visade framfötterna och nätade direkt i lagets 4–1-seger mot Dalkurds U21-lag.
– Roligt för Nils. Han gjorde bra ifrån sig, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

Nils Liljebo har tidigare varit och provtränat med Degerfors IF och i veckan fick han också chansen att visa upp sig i en U21-match mellan DIF och Dalkurds U21-lag.

Tibromittfältaren visade framfötterna och fick enligt medieuppgifter kröna en bra insats med att också göra mål. Han satte 3–0-målet i lagets segermatch.

– Han gjorde bra ifrån sig och det är jätteroligt att han får chansen att visa vad han kan. Han kommer att göra ytterligare träningar med Degefors men även testa hos Örebro SK, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

Får chansen

Tibro AIK har även tidigare låtit spelare få chansen att träna och spela med Degefors och Örebro. Adam Fägerhag, Axel Påhlsson och bröderna Fritzson, Hannes och Ludvig, är spelare som har varit på besök i de båda elitklubbarna. Ludvig spelar i dag i Degerfors A-lag.

– Det känns bra att kunna erbjuda spelarna den här möjligheten om de lyckas bra. Det visar att man kan nå längre med sitt fotbollsspelande även om man spelar med Tibro AIK i division 3, fortsätter Guggenheim.

Jacobsson nöjd

Degerfors U21-lag tränas av Stefan Jacobsson, tidigare tränare i både Tibro AIK och Skövde AIK, och han var nöjd med Liljebos insats.

– Han gjorde en jättebra insats. Han är väldigt bolltrygg, skicklig med vänsterfoten och kvick på små ytor. Det är intressant spelare, jag ska ha honom lite på mina U19-träningar under säsongen. Han går bygglinjen i Skövde, men det är en spelare vi håller ögonen på, säger Stefan Jacobsson till Karlskoga Tidning.

Nils Liljebo har tidigare varit och provtränat med Degerfors IF och i veckan fick han också chansen att visa upp sig i en U21-match mellan DIF och Dalkurds U21-lag.

Tibromittfältaren visade framfötterna och fick enligt medieuppgifter kröna en bra insats med att också göra mål. Han satte 3–0-målet i lagets segermatch.

– Han gjorde bra ifrån sig och det är jätteroligt att han får chansen att visa vad han kan. Han kommer att göra ytterligare träningar med Degefors men även testa hos Örebro SK, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

Får chansen

Tibro AIK har även tidigare låtit spelare få chansen att träna och spela med Degefors och Örebro. Adam Fägerhag, Axel Påhlsson och bröderna Fritzson, Hannes och Ludvig, är spelare som har varit på besök i de båda elitklubbarna. Ludvig spelar i dag i Degerfors A-lag.

– Det känns bra att kunna erbjuda spelarna den här möjligheten om de lyckas bra. Det visar att man kan nå längre med sitt fotbollsspelande även om man spelar med Tibro AIK i division 3, fortsätter Guggenheim.

Jacobsson nöjd

Degerfors U21-lag tränas av Stefan Jacobsson, tidigare tränare i både Tibro AIK och Skövde AIK, och han var nöjd med Liljebos insats.

– Han gjorde en jättebra insats. Han är väldigt bolltrygg, skicklig med vänsterfoten och kvick på små ytor. Det är intressant spelare, jag ska ha honom lite på mina U19-träningar under säsongen. Han går bygglinjen i Skövde, men det är en spelare vi håller ögonen på, säger Stefan Jacobsson till Karlskoga Tidning.