27 maj 2016 22:05

27 maj 2016 22:05

IFK tappade allt i slutet

FOTBOLL: Förlust hemma på Södermalm

Trots fyra mål framåt lyckades IFK Skövde inte knipa poäng hemma mot Gnosjö. Två sena baklängesmål innebar 4–5 och IFK-förlust.

Det var full fart framåt från avspark när IFK Skövde och Gnosjö seriespelade under fredagskvällen. Gästande Gnosjö behövde endast två minuter för att spräcka nollan. Efter att ett inlägg seglat över hemmaförsvaret landade bollen framför fötterna på det gulsvartklädda bortalagets kapten, Bujar Ferizi. Anfallaren reagerade snabbt och dunkade in kvällens första balja.

Amer vände

Gnosjös ledning blev dock inte långvarig. Tre minuter senare letade sig IFK:s Amer Ibrahimovic in i gästernas straffområde i samband med en luftduell. Ibrahimovic mötte den studsande bollen med vristen och fick se sitt pressade skott segla in till 1–1. Och i den 31:a minuten var det vänt. Den kvicke Ibrahimovic vandrade återigen in i offensivt straffområde och använde vänsterfoten för att knorra in 2–1 vid den vänstra stolproten.

Domi var kall

Med nio minuter kvar av halvleken stod Amer Ibrahimovic för ytterligare briljans. 17-åringen prickade IFK-kaptenen Arian Domi med en väl avvägd genomstickare. Domi höll sig kall och stack foten under bollen som på så vis lyftes in till 3-1.

Sen reducering

Målet såg ut att sätta punkt för halvleken. Men i den tredje tilläggsminuten tilläts Gnosjös Jesper Claesson lyfta från marken framför IFK-målet och fastställa halvtidsresultatet till 3–2 med pannan.

Den andra halvleken inleddes i samma stuk som första. Denna gång tog det endast 59 sekunder innan Bujar Ferizi fick måljubla, 3–3.

Sedan stagnerade målproduktionen. Båda sidor skapade vassa chanser för ledningsmål, men bristfälliga avslut gjorde att ställningen stod sig fram till den 83:e minuten. Då spelade den glödhete Amer Ibrahimovic fram till Martin Gerhardsson som avslutade kallt med huvudet. IFK:s fyra mål skulle dock visa sig otillräckliga. För under bataljens fyra sista minuter hann bortalaget göra två mål och på så sätt vända och fastställa slutresultatet till 4-5.

Kjell besviken

Skövdetränaren Kjell Trakosdjanac var naturligtvis upprörd efter det sena tappet.

- Det är skandal. Bedrövligt. Vi är helt urusla. Vi har 3–1 men går ändå framåt för att göra fyran, bara för att vi tycker att vi är lite bra.

- Vi är inte tillräckligt bra som lag, det är bara så. Om man får stryk mot ett sådant här lag på hemmaplan är man inte tillräckligt bra. Så enkelt är det.

För IFK Skövde betyder förlusten att de med sina tio poäng ligger precis ovan kvalstrecket i botten.

Det var full fart framåt från avspark när IFK Skövde och Gnosjö seriespelade under fredagskvällen. Gästande Gnosjö behövde endast två minuter för att spräcka nollan. Efter att ett inlägg seglat över hemmaförsvaret landade bollen framför fötterna på det gulsvartklädda bortalagets kapten, Bujar Ferizi. Anfallaren reagerade snabbt och dunkade in kvällens första balja.

Amer vände

Gnosjös ledning blev dock inte långvarig. Tre minuter senare letade sig IFK:s Amer Ibrahimovic in i gästernas straffområde i samband med en luftduell. Ibrahimovic mötte den studsande bollen med vristen och fick se sitt pressade skott segla in till 1–1. Och i den 31:a minuten var det vänt. Den kvicke Ibrahimovic vandrade återigen in i offensivt straffområde och använde vänsterfoten för att knorra in 2–1 vid den vänstra stolproten.

Domi var kall

Med nio minuter kvar av halvleken stod Amer Ibrahimovic för ytterligare briljans. 17-åringen prickade IFK-kaptenen Arian Domi med en väl avvägd genomstickare. Domi höll sig kall och stack foten under bollen som på så vis lyftes in till 3-1.

Sen reducering

Målet såg ut att sätta punkt för halvleken. Men i den tredje tilläggsminuten tilläts Gnosjös Jesper Claesson lyfta från marken framför IFK-målet och fastställa halvtidsresultatet till 3–2 med pannan.

Den andra halvleken inleddes i samma stuk som första. Denna gång tog det endast 59 sekunder innan Bujar Ferizi fick måljubla, 3–3.

Sedan stagnerade målproduktionen. Båda sidor skapade vassa chanser för ledningsmål, men bristfälliga avslut gjorde att ställningen stod sig fram till den 83:e minuten. Då spelade den glödhete Amer Ibrahimovic fram till Martin Gerhardsson som avslutade kallt med huvudet. IFK:s fyra mål skulle dock visa sig otillräckliga. För under bataljens fyra sista minuter hann bortalaget göra två mål och på så sätt vända och fastställa slutresultatet till 4-5.

Kjell besviken

Skövdetränaren Kjell Trakosdjanac var naturligtvis upprörd efter det sena tappet.

- Det är skandal. Bedrövligt. Vi är helt urusla. Vi har 3–1 men går ändå framåt för att göra fyran, bara för att vi tycker att vi är lite bra.

- Vi är inte tillräckligt bra som lag, det är bara så. Om man får stryk mot ett sådant här lag på hemmaplan är man inte tillräckligt bra. Så enkelt är det.

För IFK Skövde betyder förlusten att de med sina tio poäng ligger precis ovan kvalstrecket i botten.

Matchfakta

Division 3 mellersta Götaland

IFK SKÖVDE–GNOSJÖ IF 4–5 (3–2)

Mål: 0-1 (3) Bujar Ferizi, 1-1 (6) Amer Ibrahimovic, 2-1 (31) Amer Ibrahimovic, 3-1 (36) Arian Domi, 3-2 (45+3) Jesper Claesson, 3-3 (46) Bujar Ferizi, 4-3 (83) Martin Gerhardson, 4-4 (86) Filip Magnusson, 4-5 (90) Jesper Claesson.

Domare: Kristoffer Thorold. Publik: 67.