29 maj 2016 21:58

29 maj 2016 21:58

Andy i osannolikt drama

HANDBOLL: Final i Champions League

Sedan 2006 har flera spelare med förflutet i IFK Skövde varit med och vunnit Champions League. På söndagen hade Andreas Nilsson chans att vinna med Veszprem från Ungern, men laget föll tungt efter straffar mot Kielce från Polen.

Länge såg det ut som om det skulle bli en stor triumf IFK Skövdes förre mittsexa. Veszprem hade full kontroll och när Andreas Nilsson gjorde sitt sjätte finalmål ändrades ställningen till 28–19 med dryga kvarten kvar.

Precis allt pekade på att ”Andy” för andra gången skulle vinna Champions League.

Han vann även 2013 med Hamburg under sin första säsong som utlandsproffs efter tre säsonger i IFK Skövde där han tog steget från att vara lovande i moderklubben Trelleborg till att bli en elitspelare under tränaren Henrik Schneiders ledning.

Nu gick allt på tok för Veszprem. Kielce med Talant Dujsjebajev som tränare startade en upphämtning som kommer att gå till handbollshistorien. De gjorde 10–1 fram till slutsignalen och det stod 29–29 efter full tid.

Sedan hade båda lagen chansen att avgöra i förlängningen, men det hela fick avgöras på straffar. Där brände Veszprem två straffar och Kielce bara en. Spanjoren Aguinagalde satte sista straffen och saken var klar och Kielce vann med 39–38.

Andreas Nilsson fick mycket speltid, men fick under sista kvarten väldigt få bollar att jobba med på linjen när lagkamraterna tog för många dåliga och stressade avslut på nio meter där Kielces målvakt Szmal storspelade.

Förlusten betyder att Nilsson fortfarande står kvar på en titel i Champions League.

Det är totalt sett fyra spelare med förflutet i IFK Skövde som vunnit handbollens finaste trofé för klubblag. Jonas Källman vann tre gånger med Ciudad Real (2006, 2008 och 2009). Pelle Linders vann med Kiel 2007 och Johan Sjöstrand med Barcelona 2011.

Helgens finalspel i Köln fick se ett trendbrott. För första gången sedan 2004 var det inget lag från Spanien eller Tyskland som tog hem Champions League-titeln.

Kiel hade chansen, men förlorade semifinalen mot Veszprem.

I den andra semifinalen skrällde Kielce genom att slå ut Paris Saint Germain med Staffan Olsson som assisterande tränare.

PSG vann bronsmatchen mot Kiel.

Länge såg det ut som om det skulle bli en stor triumf IFK Skövdes förre mittsexa. Veszprem hade full kontroll och när Andreas Nilsson gjorde sitt sjätte finalmål ändrades ställningen till 28–19 med dryga kvarten kvar.

Precis allt pekade på att ”Andy” för andra gången skulle vinna Champions League.

Han vann även 2013 med Hamburg under sin första säsong som utlandsproffs efter tre säsonger i IFK Skövde där han tog steget från att vara lovande i moderklubben Trelleborg till att bli en elitspelare under tränaren Henrik Schneiders ledning.

Nu gick allt på tok för Veszprem. Kielce med Talant Dujsjebajev som tränare startade en upphämtning som kommer att gå till handbollshistorien. De gjorde 10–1 fram till slutsignalen och det stod 29–29 efter full tid.

Sedan hade båda lagen chansen att avgöra i förlängningen, men det hela fick avgöras på straffar. Där brände Veszprem två straffar och Kielce bara en. Spanjoren Aguinagalde satte sista straffen och saken var klar och Kielce vann med 39–38.

Andreas Nilsson fick mycket speltid, men fick under sista kvarten väldigt få bollar att jobba med på linjen när lagkamraterna tog för många dåliga och stressade avslut på nio meter där Kielces målvakt Szmal storspelade.

Förlusten betyder att Nilsson fortfarande står kvar på en titel i Champions League.

Det är totalt sett fyra spelare med förflutet i IFK Skövde som vunnit handbollens finaste trofé för klubblag. Jonas Källman vann tre gånger med Ciudad Real (2006, 2008 och 2009). Pelle Linders vann med Kiel 2007 och Johan Sjöstrand med Barcelona 2011.

Helgens finalspel i Köln fick se ett trendbrott. För första gången sedan 2004 var det inget lag från Spanien eller Tyskland som tog hem Champions League-titeln.

Kiel hade chansen, men förlorade semifinalen mot Veszprem.

I den andra semifinalen skrällde Kielce genom att slå ut Paris Saint Germain med Staffan Olsson som assisterande tränare.

PSG vann bronsmatchen mot Kiel.