29 maj 2016 18:13

29 maj 2016 18:13

Fransk seger i Kyrkparken

BOULE: Nordic petanque weekend

Frankrikes U23-landslang kom till Nordic petanque weekend med allas ögon på sig och levererade genom dubbla segrar i Kyrkparken i centrala Skövde.

Veterandubbel, inbjudningstävling för uppvisning, regional trippel, propagandadubbel och internationell trippel. Tävlingar, liksom matcherna var många i Kyrkparken när Skövdeklubben Club la boule de trix under helgen arrangerade Nordic petanque weekend.

I fjol slutade segern i huvudtävlingen hos Monacos landslag. I år kom Frankrikes U23-landslag till start, och gjorde saker och ting svårt för Monaco. Fjolårets segrare tog en stadig ledning när lagen möttes i finalen men med ett 0–5-underläge började Frankrikes unga spelare att avancera.

Efter en dryg timmes spel stod det 9–9, men därefter dröjde det inte länge innan Frankrike kunde titulera sig som segrare.

Dubbla segrar

Redan på lördagen hade fransmännen fått känna på hur det var att vinna i Kyrkparken. Då när finalen i inbjudningstävlingen Eurofight spelades mot det danska landslaget.

– Resultatmässigt blev det precis som vi hade trott, säger Mattias Thorell i arrangörsklubben.

Förhoppningen från Club la boule de trix är att tävlingen ska återkomma i Kyrkparken 2017.

– Vi vill göra det nästa år också. Det är mycket jobb, men det är tillfredsställande när det går bra och alla är nöjda. Det franska laget har redan visat intresse för att komma tillbaka nästa år och det känns ju som ett bra betyg, säger Thorell.

I huvudtävlingen nådde det svenska landslaget kvartfinalen där de föll mot ett franskt lag.

Veterandubbel, inbjudningstävling för uppvisning, regional trippel, propagandadubbel och internationell trippel. Tävlingar, liksom matcherna var många i Kyrkparken när Skövdeklubben Club la boule de trix under helgen arrangerade Nordic petanque weekend.

I fjol slutade segern i huvudtävlingen hos Monacos landslag. I år kom Frankrikes U23-landslag till start, och gjorde saker och ting svårt för Monaco. Fjolårets segrare tog en stadig ledning när lagen möttes i finalen men med ett 0–5-underläge började Frankrikes unga spelare att avancera.

Efter en dryg timmes spel stod det 9–9, men därefter dröjde det inte länge innan Frankrike kunde titulera sig som segrare.

Dubbla segrar

Redan på lördagen hade fransmännen fått känna på hur det var att vinna i Kyrkparken. Då när finalen i inbjudningstävlingen Eurofight spelades mot det danska landslaget.

– Resultatmässigt blev det precis som vi hade trott, säger Mattias Thorell i arrangörsklubben.

Förhoppningen från Club la boule de trix är att tävlingen ska återkomma i Kyrkparken 2017.

– Vi vill göra det nästa år också. Det är mycket jobb, men det är tillfredsställande när det går bra och alla är nöjda. Det franska laget har redan visat intresse för att komma tillbaka nästa år och det känns ju som ett bra betyg, säger Thorell.

I huvudtävlingen nådde det svenska landslaget kvartfinalen där de föll mot ett franskt lag.