30 maj 2016 15:16

30 maj 2016 15:16

Jonas nobbar OS

HANDBOLL

Det blir inget OS-spel för Jonas Källman. 34-åringen med förflutet i IFK Skövde har valt att tacka nej.

Han skriver i ett pressmeddelande:

– Det var ett oerhört tungt beslut att fatta, men min kropp säger tyvärr nej.

Jonas Källman som spelat i IFK Skövde i två omgångar (2000-02 och 2013-14) har under säsongen haft problem med ryggen som mellan varven stoppat honom från spel i ungerska Pick Szeged och även ställde till med problem vid EM i Polen i januari

Han drabbades dessutom av hjärnskakning vid OS-kvalet i Malmö och det var redan klart att han skulle stå över VM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina som spelas nu i juni.

Nu är det klart att Jonas Källman väljer att hoppa av OS och förbundskapten Staffan Olsson kommenterar:

– Jonas har varit en oerhört viktig spelare för oss såväl defensivt som offensivt och det känns förstås tungt att han varken är tillgänglig i VM-kvalet eller i OS”, säger Olsson och fortsätter i ett pressmeddelande från handbollsförbundet:

– Jonas har hela tiden varit öppen med sina tankar så det kommer inte som en jätteöverraskning, men vi hade ändå förhoppningar om att vi skulle få med honom. Han känner att hans kropp inte klarar en OS-satsning och vi får respektera det.

Återstår att se om Jonas Källman gjort sin sista landskamp:

– Jag kan inte svara på om det var min sista landskamp, jag vill fortfarande hjälpa Sverige, säger Källman.

Han skriver i ett pressmeddelande:

– Det var ett oerhört tungt beslut att fatta, men min kropp säger tyvärr nej.

Jonas Källman som spelat i IFK Skövde i två omgångar (2000-02 och 2013-14) har under säsongen haft problem med ryggen som mellan varven stoppat honom från spel i ungerska Pick Szeged och även ställde till med problem vid EM i Polen i januari

Han drabbades dessutom av hjärnskakning vid OS-kvalet i Malmö och det var redan klart att han skulle stå över VM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina som spelas nu i juni.

Nu är det klart att Jonas Källman väljer att hoppa av OS och förbundskapten Staffan Olsson kommenterar:

– Jonas har varit en oerhört viktig spelare för oss såväl defensivt som offensivt och det känns förstås tungt att han varken är tillgänglig i VM-kvalet eller i OS”, säger Olsson och fortsätter i ett pressmeddelande från handbollsförbundet:

– Jonas har hela tiden varit öppen med sina tankar så det kommer inte som en jätteöverraskning, men vi hade ändå förhoppningar om att vi skulle få med honom. Han känner att hans kropp inte klarar en OS-satsning och vi får respektera det.

Återstår att se om Jonas Källman gjort sin sista landskamp:

– Jag kan inte svara på om det var min sista landskamp, jag vill fortfarande hjälpa Sverige, säger Källman.