31 maj 2016 21:47

31 maj 2016 21:47

Tisdagens matcher

Det spelades en del matcher i de lokala fotbollsserierna under tisdagskvällen.

Division 5 östra

IF TYMER–TÖREBODA IK

1–0 (0–0)

IF Tymer tog en härlig seger hemma mot Töreboda IK. Farzad Heyati nickade in matchens enda mål på en frispark från Christoffer Mako i början på den andra halvleken.

– Vi behövde de här tre poängen och det var en riktigt stark insats där alla spelare tömde sig och gjorde sitt yttersta. Töreboda är ett bra lag som är med i toppen så det här var en riktigt fin skalp, säger Fredrik Ahlgren.

– Vi hade chanser att göra fler mål på men fick inte in bollen. Det var ändå stabilt och vi hade bra koll på matchen, fortsätter Tymertränaren som lyfte fram hela laget men också framhöll insatsen i backlinjen.

Mål, Tymer: Farzad Heyati.

FAGERSANNA IF–VALTORPS IF

1–1 (1–0)

Fagersanna IF och Valtorps IF delade på poängen.

– Jag är inte nöjd. Vi missar på tok för många chanser, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

Hemmalaget tog ledningen efter halvtimmens spel men en bit in på andra halvlek kvitterade gästerna.

– Det var logiskt att vi tog ledningen och sedan hade vi flera lägen att utöka. Men sätter man inte sina lägen mot Valtorp så blir det oroligt. De är starka på sina omställningar men jag tycker att vi höll uppe spelet och skapade en hel del. Sett till alla chanser känns 1–1 inte bra, fortsätter Einesson.

Mål, Fagersanna: Joakim Malmlöf.

Division 6 Mariestad

HÖRNEBO SK–IF WEIMER LYRESTAD

1–0 (1–0)

Hörnebo SK tog en skön hemmaseger mot serietvåan IF Weimer Lyrestad. Marcus Karlsson satte matchens enda mål på straff efter dryga kvartens spel. 1–0 stod sig sedan matchen ut mycket tack vare duktige Rickard Karlsson i hemmamålet.

– En riktigt skön seger och vi fortsätter med vår fina statistik mot Weimer. Vi har inte förlorat mot dem på fem seriematcher. Härligt att vi kunde bibehålla den trenden, säger lagledaren Kenth Karlsson som hyllade hela laget.

Mål, Hörnebo: Marcus Karlsson.

Division 5 östra

IF TYMER–TÖREBODA IK

1–0 (0–0)

IF Tymer tog en härlig seger hemma mot Töreboda IK. Farzad Heyati nickade in matchens enda mål på en frispark från Christoffer Mako i början på den andra halvleken.

– Vi behövde de här tre poängen och det var en riktigt stark insats där alla spelare tömde sig och gjorde sitt yttersta. Töreboda är ett bra lag som är med i toppen så det här var en riktigt fin skalp, säger Fredrik Ahlgren.

– Vi hade chanser att göra fler mål på men fick inte in bollen. Det var ändå stabilt och vi hade bra koll på matchen, fortsätter Tymertränaren som lyfte fram hela laget men också framhöll insatsen i backlinjen.

Mål, Tymer: Farzad Heyati.

FAGERSANNA IF–VALTORPS IF

1–1 (1–0)

Fagersanna IF och Valtorps IF delade på poängen.

– Jag är inte nöjd. Vi missar på tok för många chanser, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

Hemmalaget tog ledningen efter halvtimmens spel men en bit in på andra halvlek kvitterade gästerna.

– Det var logiskt att vi tog ledningen och sedan hade vi flera lägen att utöka. Men sätter man inte sina lägen mot Valtorp så blir det oroligt. De är starka på sina omställningar men jag tycker att vi höll uppe spelet och skapade en hel del. Sett till alla chanser känns 1–1 inte bra, fortsätter Einesson.

Mål, Fagersanna: Joakim Malmlöf.

Division 6 Mariestad

HÖRNEBO SK–IF WEIMER LYRESTAD

1–0 (1–0)

Hörnebo SK tog en skön hemmaseger mot serietvåan IF Weimer Lyrestad. Marcus Karlsson satte matchens enda mål på straff efter dryga kvartens spel. 1–0 stod sig sedan matchen ut mycket tack vare duktige Rickard Karlsson i hemmamålet.

– En riktigt skön seger och vi fortsätter med vår fina statistik mot Weimer. Vi har inte förlorat mot dem på fem seriematcher. Härligt att vi kunde bibehålla den trenden, säger lagledaren Kenth Karlsson som hyllade hela laget.

Mål, Hörnebo: Marcus Karlsson.