01 jun 2016 06:00

01 jun 2016 06:00

Inför Örebro Syrianska–Skövde AIK

FOTBOLL: Division 2 norra Götaland

Efter fyra raka segrar har Skövde AIK:s form sviktat lite. De två senaste matcherna har slutat oavgjort, men nu hoppas SAIK att man återigen ska bli ett vinnande lag. Det skulle i så fall innebära full pott borta mot Örebro Syrianska på onsdagen.

– Vi går in med ambitionen att vinna varje match, men samtidigt behöver vi prestera på topp för att ha goda möjligheter till att vinna. Om vi inte är uppe i nivå så kan vi förlora mot vilket lag som helst och det vi behöver göra nu är att fokusera än mer på vår prestation. Den var under all kritik i förra matchen, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Örebro Syrianska ligger mitt i tabellen och har på de nio första omgångarna vunnit fyra matcher och förlorat fem. Laget har dock en målfarlig anfallare i Martin Alp som med sina nio mål har gjort flest av alla i årets serie. Honom får SAIK se upp med.

I den senaste omgången spelade Skövde hemma mot Skoftebyn och det blev en mållös tillställning, vilket innebar att SAIK gick miste om två poäng i toppstriden.

– Resultatet är en sak och det var inte alls bra, men jag är mest besviken över sättet och prestationen, fortsätter Charbel som aviserar samma trupp som senast.

– Vi går in med ambitionen att vinna varje match, men samtidigt behöver vi prestera på topp för att ha goda möjligheter till att vinna. Om vi inte är uppe i nivå så kan vi förlora mot vilket lag som helst och det vi behöver göra nu är att fokusera än mer på vår prestation. Den var under all kritik i förra matchen, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Örebro Syrianska ligger mitt i tabellen och har på de nio första omgångarna vunnit fyra matcher och förlorat fem. Laget har dock en målfarlig anfallare i Martin Alp som med sina nio mål har gjort flest av alla i årets serie. Honom får SAIK se upp med.

I den senaste omgången spelade Skövde hemma mot Skoftebyn och det blev en mållös tillställning, vilket innebar att SAIK gick miste om två poäng i toppstriden.

– Resultatet är en sak och det var inte alls bra, men jag är mest besviken över sättet och prestationen, fortsätter Charbel som aviserar samma trupp som senast.

LAGET

Skövde AIK: Markus Fröjd, Filip Broberg, Andreas Uusitalo, Oskar Mårtensson, Gustav Karlsson, Bilos Yonakhir, Sargon Abraham, Viktor Granat, Gustav Granat, Florian Brahimi, Oluwayanda Abogunnin, Oskar Callerud, Rasmus Örqvist, Oliver Jonsson, Andrew Palumbo, Henrik Lara Rodriguez, Jesper Andersson, William Granath, Emil Eriksson, Simon Lundell.

FORMEN

Örebro Syrianska: Gunnilse (b) 1–4, Lidköping (h) 2–4, Uddevalla (b) 2–3.

Skövde: Skoftebyn (h) 0–0, Stenungsund (b) 3–3, Karlstad (h) 2–1.

Kommentar: Örebro Syrianska har en dyster trend med tre raka förluster. SAIK är visserligen obesegrat i sex raka matcher, men de två senaste har blivit kryss.

ÖVRIGA MATCHER

2/6: Stenungsund–Grebbestad. 4/6: Kortedala–Vänersborg, Skoftebyn–Gauthiod, Karlstad–Kumla, Rynninge–Lidköping. 5/6: Uddevalla–Gunnilse.

SKYTTELIGAN

9 mål: Martin Alp. Örebro Syrianska. 8 mål: Zana Can, Kumla. 7 mål: Albrim Demalijaj, Linus Ewenborg, Skoftebyn, Valon Gashi, Vänersborg.