01 jun 2016 06:00

01 jun 2016 06:00

Orlov delaktig i klubbrekord

FOTBOLL: Nollan intakt på hemmaplan

Det är EM-uppehåll i norska Tippeligan och Jakob Orlovs SK Brann har en bra vår bakom sig.
Laget har fortfarande inte släppt in mål på hemmaplan och ligger sexa i ligan.

Även om Norge inte är kvalificerat för EM så är det uppehåll i den norska ligan till och med början på juli. Den sista omgången före EM-uppehållet spelades i helgen och Orlovs Brann satte en fin punkt på vårsäsongen. Inför 11 000 åskådare hemma på Brann Stadion blev det seger med 1–0 mot Haugesund.

Det innebar också att Brann har spelat sex raka hemmamatcher utan att släppa in mål, vilket är nytt klubbrekord. Laget har hållit nollan i samtliga ligamatcher på hemmaplan den här säsongen och har 6–0 i målskillnad på de sex matcherna.

Orlov spelade från start mot Haugesund, men blev utbytt i den 82:e minuten.

Under våren har Orlov spelat nio matcher och det har blivit två mål för den Värsåsbördige anfallaren.

Jonas Lindberg, tidigare i Skövde AIK, spelar också i Tippeligan. Han bytte från Ljungskile till Sarpsborg inför den här säsongen och laget ligger åtta med 19 inspelade poäng.

Lindberg bröt nyckelbenet tidigare under våren och har missat en del matcher, men är tillbaka och har spelat från start i de två senaste matcherna. I helgen vann Sarpsborg med 2–1 borta mot Tromsö. Båda Sarpsborgs mål kom på straff och den andra som innebar 2–0 efter en knapp halvtimme kom till sedan Lindberg blivit fälld av Tromsös målvakt.

I samband med straffsituationen tvingades dock Lindberg till ett byte.

Nu väntar ett uppehåll på en dryg månad och när Tippeligan återstartar igen i början på juli möts just Sarpsborg och Brann. Det kan bli en intressant match mellan Lindberg och Orlov som tidigare har spelat tillsammans i Skövde AIK.

Även om Norge inte är kvalificerat för EM så är det uppehåll i den norska ligan till och med början på juli. Den sista omgången före EM-uppehållet spelades i helgen och Orlovs Brann satte en fin punkt på vårsäsongen. Inför 11 000 åskådare hemma på Brann Stadion blev det seger med 1–0 mot Haugesund.

Det innebar också att Brann har spelat sex raka hemmamatcher utan att släppa in mål, vilket är nytt klubbrekord. Laget har hållit nollan i samtliga ligamatcher på hemmaplan den här säsongen och har 6–0 i målskillnad på de sex matcherna.

Orlov spelade från start mot Haugesund, men blev utbytt i den 82:e minuten.

Under våren har Orlov spelat nio matcher och det har blivit två mål för den Värsåsbördige anfallaren.

Jonas Lindberg, tidigare i Skövde AIK, spelar också i Tippeligan. Han bytte från Ljungskile till Sarpsborg inför den här säsongen och laget ligger åtta med 19 inspelade poäng.

Lindberg bröt nyckelbenet tidigare under våren och har missat en del matcher, men är tillbaka och har spelat från start i de två senaste matcherna. I helgen vann Sarpsborg med 2–1 borta mot Tromsö. Båda Sarpsborgs mål kom på straff och den andra som innebar 2–0 efter en knapp halvtimme kom till sedan Lindberg blivit fälld av Tromsös målvakt.

I samband med straffsituationen tvingades dock Lindberg till ett byte.

Nu väntar ett uppehåll på en dryg månad och när Tippeligan återstartar igen i början på juli möts just Sarpsborg och Brann. Det kan bli en intressant match mellan Lindberg och Orlov som tidigare har spelat tillsammans i Skövde AIK.