02 jun 2016 16:11

02 jun 2016 16:11

Kevin prisas för sin ledarinsats

INNEBANDY: Belönas för sitt jobb med ungdomar i Stöpens IBK

Kevin Eriksson gör stor nytta som ledare i Stöpen IBK och nu har 20-åringen från Skövde tilldelats det Svenska Idrottsledarpriset för årets manlige ledare 2015.
– Det känns overkligt. Jag tror fortfarande inte att jag har smält det riktigt, säger Kevin.

Kevin avslutade sin egen karriär för några år sedan och numera är han ledare för Stöpen IBK:s pojkar 02/03 där hans yngre bror Kasper spelar.

– Jag lade klubban på hyllan för att hjälpa till att vara tränare istället. Det är roligare att se någon annan lyckas än att lyckas själv, tycker Kevin.

Som ledare är han mycket uppskattad i laget och nu har hans arbete blivit uppmärksammat på nationell nivå i och med att han blivit utsedd til årets manlige ledare. En förälder till en spelare i laget nominerade honom och sedan utsågs han av en jury att vara en av fem kandidater som det svenska folket kunde rösta på.

– Bara att vara med där var jättecoolt. Att jag sedan skulle vinna hade jag ingen tanke på, fortsätter Kevin som är otroligt glad över utmärkelsen.

– Jättekul och ett bevis på att man gör något bra.

Vad är det som är så roligt med att vara ledare?

– Varje dag är sig aldrig lik och man vet att de alltid kan förvåna dig på alla möjliga sätt. Det är aldrig tråkigt att vara där och om man är på dåligt humör när man kommer dit så är man på bra humör när man går därifrån, säger Kevin.

Han har varit ledare för laget i tre år, men hoppas kunna fortsätta ett tag till.

– Min tanke är att följa det här laget så länge jag kan och får, säger han.

Privat jobbar han som kock och över sommaren är det säsongsjobb på västkusten som gäller. Nu till helgen ska han dock åka upp till Stockholm för att ta emot sitt pris på Friends Arena i samband med fotbollslandskampen mellan Sverige och Wales.

– Det blir nog ganska häftigt. Jag har aldrig varit på Friends förut och det här är väl en sak som man gör en gång i livet, avslutar Kevin.

Kevin avslutade sin egen karriär för några år sedan och numera är han ledare för Stöpen IBK:s pojkar 02/03 där hans yngre bror Kasper spelar.

– Jag lade klubban på hyllan för att hjälpa till att vara tränare istället. Det är roligare att se någon annan lyckas än att lyckas själv, tycker Kevin.

Som ledare är han mycket uppskattad i laget och nu har hans arbete blivit uppmärksammat på nationell nivå i och med att han blivit utsedd til årets manlige ledare. En förälder till en spelare i laget nominerade honom och sedan utsågs han av en jury att vara en av fem kandidater som det svenska folket kunde rösta på.

– Bara att vara med där var jättecoolt. Att jag sedan skulle vinna hade jag ingen tanke på, fortsätter Kevin som är otroligt glad över utmärkelsen.

– Jättekul och ett bevis på att man gör något bra.

Vad är det som är så roligt med att vara ledare?

– Varje dag är sig aldrig lik och man vet att de alltid kan förvåna dig på alla möjliga sätt. Det är aldrig tråkigt att vara där och om man är på dåligt humör när man kommer dit så är man på bra humör när man går därifrån, säger Kevin.

Han har varit ledare för laget i tre år, men hoppas kunna fortsätta ett tag till.

– Min tanke är att följa det här laget så länge jag kan och får, säger han.

Privat jobbar han som kock och över sommaren är det säsongsjobb på västkusten som gäller. Nu till helgen ska han dock åka upp till Stockholm för att ta emot sitt pris på Friends Arena i samband med fotbollslandskampen mellan Sverige och Wales.

– Det blir nog ganska häftigt. Jag har aldrig varit på Friends förut och det här är väl en sak som man gör en gång i livet, avslutar Kevin.

Fakta: Svenska idrottsledarpriset

Det Svenska Idrottsledarpriset delas varje år ut till ledare inom breddidrotten som genom stort engagemang och hjärta skapar ett positivt klimat för sin omgivning. I det här sammanhanget är inte de idrottsliga prestationerna viktiga. Vi ser istället till personens förmåga att skapa och behålla glädjen till idrotten och få alla individer att känna sig betydelsefulla.

Det Svenska Idrottsledarpriset är Sveriges största för breddledare och instiftades av Svenska Spel och CoachenEvents 2004.

Motivering: Kevin Eriksson visar trots sin unga ålder en fantastisk mognad och brinnande engagemang för sitt innebandylag i Stöpens IBK. Han är lika mån om att spelarna ska må bra utanför planen som att de ska utvecklas och ha roligt på innebandyplanen. För Kevin är det viktigt att alla ska få vara med och spela och har skapat en unik gruppkänsla i laget.