02 jun 2016 21:29

02 jun 2016 21:29

Torsdagens fotboll

Division 4 norra

FALKÖPINGS FK–SKARA FC

3–0 (2–0)

Gästande Skara FC träffade ribban efter bara tre minuters spel men det var Falköpings FK som spräckte målnollan. Efter dryga tio minuters spel på Odenplan fick Falköpings FK straff och Alfred Ekholm var säkerheten själv från elvameterspunkten. Sedan hade hemmalaget flera chanser att utöka men det dröjde till fem minuter före pausvilan innan FFK gjorde 2–0 och skaffade sig ett klart grepp om matchen inför den andra halvleken. Den var bara fyra minuter gammal innan Mikael Eriksson kunde nicka in 3–0 och efter det var gästerna definitivt ett slaget lag. 3–0 stod sig sedan matchen ut och Falköpings FK inkasserade därmed säsongens första hemmaseger.

Målen, Falköpings FK: Alfred Ekholm, Albin Andersson, Mikael Eriksson.

Division 6 Falköping

STENSTORPS IF–IFK VÄRSÅS

1–0 (0–0)

Stenstorps IF lade beslag på alla tre poäng hemma mot IFK Värsås efter ett sent avgörande. Daniel Söderqvist blev matchvinnare med segermålet som kom omkring tio minuter före fulltid.

– Alltid skönt att kunna avgöra på slutet. Vi hade ganska bra koll på matchen överlag och det kändes stabilt rätt igenom. De fick en underlig straff på stopptid som kom ifrån ingenstans men den räddade Pontus Johansson åt oss. Skönt att få med oss tre poäng och nu hänger vi med i toppen, säger Stenstorps tränare Simon Wilsson som gav Emil Nord och Daniel Söderqvist extra plus i ett starkt hemmalag.

Värsåstränaren Jens Larsson:

– Det var en match med derbykaraktär utan något skönspel. Värmen påverkade även en del och det var krampaktigt ifrån vår sida. Vi fick Mattias Söderberg knäskadad, vi får hoppas att det inte var alltför allvarligt, och efter det blev spelet ryckigt ifrån vår sida. Vi kom inte upp i nivå, tycker han.

– Stenstorp var lite hetare men vi borde ha haft ett kryss med oss. De gör mål så pass sent och dessutom bränner vi en straff på övertid, fortsätter Larsson som menar att alla kan bättre i Värsåslaget.

Målen, Stenstorps IF: Daniel Söderqvist.

Division 4 norra

FALKÖPINGS FK–SKARA FC

3–0 (2–0)

Gästande Skara FC träffade ribban efter bara tre minuters spel men det var Falköpings FK som spräckte målnollan. Efter dryga tio minuters spel på Odenplan fick Falköpings FK straff och Alfred Ekholm var säkerheten själv från elvameterspunkten. Sedan hade hemmalaget flera chanser att utöka men det dröjde till fem minuter före pausvilan innan FFK gjorde 2–0 och skaffade sig ett klart grepp om matchen inför den andra halvleken. Den var bara fyra minuter gammal innan Mikael Eriksson kunde nicka in 3–0 och efter det var gästerna definitivt ett slaget lag. 3–0 stod sig sedan matchen ut och Falköpings FK inkasserade därmed säsongens första hemmaseger.

Målen, Falköpings FK: Alfred Ekholm, Albin Andersson, Mikael Eriksson.

Division 6 Falköping

STENSTORPS IF–IFK VÄRSÅS

1–0 (0–0)

Stenstorps IF lade beslag på alla tre poäng hemma mot IFK Värsås efter ett sent avgörande. Daniel Söderqvist blev matchvinnare med segermålet som kom omkring tio minuter före fulltid.

– Alltid skönt att kunna avgöra på slutet. Vi hade ganska bra koll på matchen överlag och det kändes stabilt rätt igenom. De fick en underlig straff på stopptid som kom ifrån ingenstans men den räddade Pontus Johansson åt oss. Skönt att få med oss tre poäng och nu hänger vi med i toppen, säger Stenstorps tränare Simon Wilsson som gav Emil Nord och Daniel Söderqvist extra plus i ett starkt hemmalag.

Värsåstränaren Jens Larsson:

– Det var en match med derbykaraktär utan något skönspel. Värmen påverkade även en del och det var krampaktigt ifrån vår sida. Vi fick Mattias Söderberg knäskadad, vi får hoppas att det inte var alltför allvarligt, och efter det blev spelet ryckigt ifrån vår sida. Vi kom inte upp i nivå, tycker han.

– Stenstorp var lite hetare men vi borde ha haft ett kryss med oss. De gör mål så pass sent och dessutom bränner vi en straff på övertid, fortsätter Larsson som menar att alla kan bättre i Värsåslaget.

Målen, Stenstorps IF: Daniel Söderqvist.