03 jun 2016 15:11

03 jun 2016 15:14

Nelson vill avsluta starkt

ENDURO: Oliver Nelson kör med italiensk styrning

Junior-VM och Italienska mästerskapen står i år på Oliver Nelsons schema där han kör med styrning från TM:s fabriksteam.
– Jag hoppas att jag kan avsluta starkt och förbättra min åttondeplats, säger Tibroföraren om JVM.

Försäsongen inledde Oliver Nelson i Italien. Boende hos teamkollega Manuel Monni i nära anslutning till TM-fabriken i staden Pesaro på den italienska östkusten ägnade han mycket tid åt att köra enduro.

– Där fick jag bra hjälp med materialet samtidigt som jag tränade, säger Nelson.

– Nu när säsongen är i full gång utgår jag hemifrån och flyger mellan de olika tävlingarna. Och då fraktar jag med mig all utrustning i bagaget.

Hoppas på förbättring

Efter tre deltävlingar i junior-VM ligger Nelson på åttonde plats. Det bästa resultatet hittills, en femteplats, plockade han hem under den andra tävlingsdagen i Marocko.

– På de två senaste deltävlingarna har vi fått rejält med regn strax före och under tävlingsdagarna. Då jag har svårare för just blött och halt underlag har det inte gynnat mig. Fortsatt hoppas jag på torrare tävlingar så att jag kan avsluta starkt och förbättra min nuvarande åttondeplats, säger Nelson som hoppas kunna dra nytta av att de två kommande deltävlingarna körs i Norden.

Parallellt med VM körs Nelson även Italienska mästerskapen där han tävlar i straniero-klassen för utländska förare.

– Senast blev jag tvåa, men jag tar det mest som en riktigt bra träning. Det mästerskapet är ett väldigt bra komplement till VM då nästan hela eliten därifrån även kör de tävlingarna, säger han.

”Enduro är speciell”

Men det finns även en baksida av det fina med att tävla i utlandet menar Nelson:

– Enduron är speciell. I de stora tävlingssammanhangen behöver man nästan ha en hel vecka på sig att landa där tävlingen körs. Det är för att man måste gå ett antal varv och lära sig sträckorna, säger Nelson.

Varven mäter ofta flera mil och dessutom måste tävlingscykeln testas och justeras efter underlag och klimat.

– Innan den här säsongen har jag inte haft lika många utlandstävlingar på schemat. Då har jag inte riktigt känt av att man tappar en hel veckas träning varje gång man är bortrest och laddar för en tävling. Så det är en baksida med att tävla i enduro på den här nivån, säger Nelson.

Försäsongen inledde Oliver Nelson i Italien. Boende hos teamkollega Manuel Monni i nära anslutning till TM-fabriken i staden Pesaro på den italienska östkusten ägnade han mycket tid åt att köra enduro.

– Där fick jag bra hjälp med materialet samtidigt som jag tränade, säger Nelson.

– Nu när säsongen är i full gång utgår jag hemifrån och flyger mellan de olika tävlingarna. Och då fraktar jag med mig all utrustning i bagaget.

Hoppas på förbättring

Efter tre deltävlingar i junior-VM ligger Nelson på åttonde plats. Det bästa resultatet hittills, en femteplats, plockade han hem under den andra tävlingsdagen i Marocko.

– På de två senaste deltävlingarna har vi fått rejält med regn strax före och under tävlingsdagarna. Då jag har svårare för just blött och halt underlag har det inte gynnat mig. Fortsatt hoppas jag på torrare tävlingar så att jag kan avsluta starkt och förbättra min nuvarande åttondeplats, säger Nelson som hoppas kunna dra nytta av att de två kommande deltävlingarna körs i Norden.

Parallellt med VM körs Nelson även Italienska mästerskapen där han tävlar i straniero-klassen för utländska förare.

– Senast blev jag tvåa, men jag tar det mest som en riktigt bra träning. Det mästerskapet är ett väldigt bra komplement till VM då nästan hela eliten därifrån även kör de tävlingarna, säger han.

”Enduro är speciell”

Men det finns även en baksida av det fina med att tävla i utlandet menar Nelson:

– Enduron är speciell. I de stora tävlingssammanhangen behöver man nästan ha en hel vecka på sig att landa där tävlingen körs. Det är för att man måste gå ett antal varv och lära sig sträckorna, säger Nelson.

Varven mäter ofta flera mil och dessutom måste tävlingscykeln testas och justeras efter underlag och klimat.

– Innan den här säsongen har jag inte haft lika många utlandstävlingar på schemat. Då har jag inte riktigt känt av att man tappar en hel veckas träning varje gång man är bortrest och laddar för en tävling. Så det är en baksida med att tävla i enduro på den här nivån, säger Nelson.