04 jun 2016 19:27

04 jun 2016 19:27

Lördagens fotboll

Division 6 Mariestad

GULLSPÅNGS IF–FORSVIKS IF

4–2 (0–1)

Gullspångs IF lade beslag på alla tre poängen hemma mot Forsviks IF men det var gästerna som tog ledningen. Forsvik ledde med 1–0 efter den första halvleken men Gullspång kom igen och övertog ledningen efter 65 minuters spel efter två raka mål inom loppet av tio minuter i den andra halvleken på Gulmovallen. Gullsång gick även upp till 3–1 innan Forsvik reducerade med kvarten kvar. Men närmare än så kom aldrig Forsvik och hemmalaget kunde sedan spika slutresultatet till 4–2 efter ett sista mål när fem minuter återstod.

Mål: Forsviks IF: Fernando Alievski, Hamza Hayoun.

Division 6 Falköping

SANDHEMS IF–VÅMBS IF

0–0

Sandhems IF och Våmbs IF delade på poängen efter en mållös tillställning på Idrottsparken i Sandhem.

– Båda lagen skapade några chanser men oavgjort var ändå logsikt när inget av laget klarade av att ta vara på sina lägen. Vi kom till spel med bara två avbytare i det gasande solskenet så det var tufft men alla spelare kämpade hårt. Det var inget fel på inställningen och en poäng är ändå en poäng, säger Våmbs tränare Peter Carlsson som gav målvakten Rasmus Magnusson extra plus för stabilt agerande.

KORSBERGA IF–BORGUNDA IK

1–3 (0–1)

Borgunda IK avgick med segern i mötet på Kullaborg mot Korsberga IF.

– Riktigt starkt gjort och det var en riktig laginsats. Det var bra överlag. Alla spelare bidrog och gjorde sitt. Vi spelade som ett lag och jag tycker att vi vinner rättvist, säger Borgundas tränare Johnny David som gav hela laget plusbetyg.

Gästerna fick en pangstart med ett tidigt ledningsmål och efter paus gick Borgunda ifrån till 3–0 innan Korsberga reducerade.

– Vi gör inget bottennapp rent fotbollsmässigt men vi saknar två forwards och det underlättar inte för vår målfabrikation. Borgunda var effektivare, framförallt i början av båda halvlekarna där de gjorde mål, men däremellan åstadkommer inte Borgunda särskilt mycket. Jag tycker inte Borgunda var något bättre fotbollslag än oss men fotboll går ut på att göra mål och vi satte inte våra lägen, säger Korsbergas tränare Johan Bergström.

Mål: Korsberga IF: Carl Gustavsson. Borgunda IK: Mario Dafid, Fredrik Hanack, Bahador Mohammadi.

Division 6 Mariestad

GULLSPÅNGS IF–FORSVIKS IF

4–2 (0–1)

Gullspångs IF lade beslag på alla tre poängen hemma mot Forsviks IF men det var gästerna som tog ledningen. Forsvik ledde med 1–0 efter den första halvleken men Gullspång kom igen och övertog ledningen efter 65 minuters spel efter två raka mål inom loppet av tio minuter i den andra halvleken på Gulmovallen. Gullsång gick även upp till 3–1 innan Forsvik reducerade med kvarten kvar. Men närmare än så kom aldrig Forsvik och hemmalaget kunde sedan spika slutresultatet till 4–2 efter ett sista mål när fem minuter återstod.

Mål: Forsviks IF: Fernando Alievski, Hamza Hayoun.

Division 6 Falköping

SANDHEMS IF–VÅMBS IF

0–0

Sandhems IF och Våmbs IF delade på poängen efter en mållös tillställning på Idrottsparken i Sandhem.

– Båda lagen skapade några chanser men oavgjort var ändå logsikt när inget av laget klarade av att ta vara på sina lägen. Vi kom till spel med bara två avbytare i det gasande solskenet så det var tufft men alla spelare kämpade hårt. Det var inget fel på inställningen och en poäng är ändå en poäng, säger Våmbs tränare Peter Carlsson som gav målvakten Rasmus Magnusson extra plus för stabilt agerande.

KORSBERGA IF–BORGUNDA IK

1–3 (0–1)

Borgunda IK avgick med segern i mötet på Kullaborg mot Korsberga IF.

– Riktigt starkt gjort och det var en riktig laginsats. Det var bra överlag. Alla spelare bidrog och gjorde sitt. Vi spelade som ett lag och jag tycker att vi vinner rättvist, säger Borgundas tränare Johnny David som gav hela laget plusbetyg.

Gästerna fick en pangstart med ett tidigt ledningsmål och efter paus gick Borgunda ifrån till 3–0 innan Korsberga reducerade.

– Vi gör inget bottennapp rent fotbollsmässigt men vi saknar två forwards och det underlättar inte för vår målfabrikation. Borgunda var effektivare, framförallt i början av båda halvlekarna där de gjorde mål, men däremellan åstadkommer inte Borgunda särskilt mycket. Jag tycker inte Borgunda var något bättre fotbollslag än oss men fotboll går ut på att göra mål och vi satte inte våra lägen, säger Korsbergas tränare Johan Bergström.

Mål: Korsberga IF: Carl Gustavsson. Borgunda IK: Mario Dafid, Fredrik Hanack, Bahador Mohammadi.