04 jun 2016 18:05

04 jun 2016 18:05

Sent mål fällde Skövde KIK mot Vallen

FOTBOLL: Ny förlust – då efterlyser tränaren Michael Rosén nya spelare

Kräftgången fortsätter för Skövde KIK i division 1.
Hemma mot Vallens IF förlorade Skövdetjejerna efter ett sent baklängesmål.
Nu talar tränaren Michael Rosén om att laget behöver få in nya spelare utifrån.

Det var ett Skövde KIK i akut poängbehov som sprang ut för spel mot serienykomlingen Vallens IF på Södermalms IP. Bara en seger och totalt fyra poäng på de första sju matcherna placerade Skövde KIK på en föga smickrande position som nästjumbo i tabellen. Skövdetjejerna behövde med andra ord få till ett trendbrott på lördagseftermiddagen.

Men så blev inte fallet. I stället förlorade KIK på ett mycket tungt sätt när Vallens IF avgjorde matchen i slutminuterna.

– Att åka på ett sådant här sent baklängesmål är det tyngsta som man kan göra, säger Michael Rosén.

KIK-tränaren konstaterar att laget inte får till offensiven vilket åtta matcher med blott sju mål vittnar om.

– Det är ganska tydligt och då har vi gjort fyra av våra mål i en och samma match. Det är där vi har problem. Det handlar inte bara om att forwards inte levererar utan även att vi inte får tryck på motståndarna som vi vill, säger Michael Rosén.

Tittar på nya spelare

Efter 0–1 mot Vallens IF talar Rosén om behovet av nytillskott till truppen.

– Det här laget behöver göra första målet. Det har vi gjort i en match och det var mot Skepplanda, men sedan har vi inte heller den där målskytten i laget. Det är bara att jobba på. Vi behöver ha in lite energi i form av något. Vi håller på och tittar på olika alternativ.

Just nu räcker inte laget till i division 1.

– Vi inser att vi inte räcker till med den här tunna truppen. Vi hade behövt vinna de senaste två matcherna (Stenungsund och Vallen) för att vara med. Nu har vi tre matcher kvar innan uppehållet och två av dem är mot Töcksfors och Mossen. Vi behöver sex av nio poäng för att hänga på och då blir vi nästan ett mittenlag, så pass jämnt är det i serien, säger Rosén och fortsätter:

– Vi hade bara med tolv A-truppspelare av 24 mot Vallen. Vi saknar spelare av olika skäl just nu, det är spelare som är bortresta, jobbar eller är skadade. Vi är för få just nu och det märks även på träningarna. Det är ingen konkurrens. Vi får inte det tempo vi vill ha på träning, det blir inte någon utmaning för tjejerna att träna inför match men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Bättre efter paus

Efter en mållös första halvlek som hade en hel del övrigt att önska kom KIK ut starkare efter paus.

– Vi gick för att vinna. Vi hade ingen lust att bara få med oss en poäng, en poäng eller noll spelade egentligen ingen roll. Jag är nöjd med tjejernas andra halvlek där vi krigar och tar duellerna men vi är som sagt oerhört brandskattade, säger Rosén.

– I andra vinner vi lite mer dueller och etablerar en del spel men sedan är vi för tunna. Vi är för tunna framåt och det lider vi av. Vi kommer till lägen där vi kan göra mål på men just nu har vi stolpe ut.

I den sista ordinarie spelminuten kom Vallen runt på högerkanten. Gästernas Hanna Forslund slog ett inlägg in i straffområdet som Sara Osberg var först på. Hon tryckte in bollen i nät bakom blixtinlånade målvakten Sara Alexandersson ifrån Sils IF. Hon fick chansen mellan stolparna när KIK saknade Sara Fröjd (benskadad) och Hanna Levander (studentfirande).

Två skador

Hermine Blixt tvingades kliva av redan efter 26 minuters spel sedan hon vrickat foten. Då fick Skövde KIK justera om i laget och Lif Magnúsdóttir gjorde en stark insats som mittback

Avslutningsvis – notera att tränare Rosén skickades upp på läktaren i slutskedet sedan han reagerat kraftigt på när Filippa Plantin fick en vårdslös smäll mot knäet av gästernas Hanna Forslund. Plantin tvingades lämna planen och Forslund klarade sig med en varning. Rosén var inte överens med domare Burim Tabaku om den bedömningen.

Det var ett Skövde KIK i akut poängbehov som sprang ut för spel mot serienykomlingen Vallens IF på Södermalms IP. Bara en seger och totalt fyra poäng på de första sju matcherna placerade Skövde KIK på en föga smickrande position som nästjumbo i tabellen. Skövdetjejerna behövde med andra ord få till ett trendbrott på lördagseftermiddagen.

Men så blev inte fallet. I stället förlorade KIK på ett mycket tungt sätt när Vallens IF avgjorde matchen i slutminuterna.

– Att åka på ett sådant här sent baklängesmål är det tyngsta som man kan göra, säger Michael Rosén.

KIK-tränaren konstaterar att laget inte får till offensiven vilket åtta matcher med blott sju mål vittnar om.

– Det är ganska tydligt och då har vi gjort fyra av våra mål i en och samma match. Det är där vi har problem. Det handlar inte bara om att forwards inte levererar utan även att vi inte får tryck på motståndarna som vi vill, säger Michael Rosén.

Tittar på nya spelare

Efter 0–1 mot Vallens IF talar Rosén om behovet av nytillskott till truppen.

– Det här laget behöver göra första målet. Det har vi gjort i en match och det var mot Skepplanda, men sedan har vi inte heller den där målskytten i laget. Det är bara att jobba på. Vi behöver ha in lite energi i form av något. Vi håller på och tittar på olika alternativ.

Just nu räcker inte laget till i division 1.

– Vi inser att vi inte räcker till med den här tunna truppen. Vi hade behövt vinna de senaste två matcherna (Stenungsund och Vallen) för att vara med. Nu har vi tre matcher kvar innan uppehållet och två av dem är mot Töcksfors och Mossen. Vi behöver sex av nio poäng för att hänga på och då blir vi nästan ett mittenlag, så pass jämnt är det i serien, säger Rosén och fortsätter:

– Vi hade bara med tolv A-truppspelare av 24 mot Vallen. Vi saknar spelare av olika skäl just nu, det är spelare som är bortresta, jobbar eller är skadade. Vi är för få just nu och det märks även på träningarna. Det är ingen konkurrens. Vi får inte det tempo vi vill ha på träning, det blir inte någon utmaning för tjejerna att träna inför match men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Bättre efter paus

Efter en mållös första halvlek som hade en hel del övrigt att önska kom KIK ut starkare efter paus.

– Vi gick för att vinna. Vi hade ingen lust att bara få med oss en poäng, en poäng eller noll spelade egentligen ingen roll. Jag är nöjd med tjejernas andra halvlek där vi krigar och tar duellerna men vi är som sagt oerhört brandskattade, säger Rosén.

– I andra vinner vi lite mer dueller och etablerar en del spel men sedan är vi för tunna. Vi är för tunna framåt och det lider vi av. Vi kommer till lägen där vi kan göra mål på men just nu har vi stolpe ut.

I den sista ordinarie spelminuten kom Vallen runt på högerkanten. Gästernas Hanna Forslund slog ett inlägg in i straffområdet som Sara Osberg var först på. Hon tryckte in bollen i nät bakom blixtinlånade målvakten Sara Alexandersson ifrån Sils IF. Hon fick chansen mellan stolparna när KIK saknade Sara Fröjd (benskadad) och Hanna Levander (studentfirande).

Två skador

Hermine Blixt tvingades kliva av redan efter 26 minuters spel sedan hon vrickat foten. Då fick Skövde KIK justera om i laget och Lif Magnúsdóttir gjorde en stark insats som mittback

Avslutningsvis – notera att tränare Rosén skickades upp på läktaren i slutskedet sedan han reagerat kraftigt på när Filippa Plantin fick en vårdslös smäll mot knäet av gästernas Hanna Forslund. Plantin tvingades lämna planen och Forslund klarade sig med en varning. Rosén var inte överens med domare Burim Tabaku om den bedömningen.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland

SKÖVDE KIK–VALLENS IP

0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (90) Sara Osberg.

Varningar: KIK: –. VIF: Rebecka Sten, Emil Hemdal, Hanna Forslund.

Domare: Burim Tabaku, Tibro.