04 jun 2016 18:52

04 jun 2016 18:52

Tibro AIK fast i botten

FOTBOLL: Förlust hemma mot Holmalund

Tibro AIK:s tuffa resa i division 3 fortsätter.
Hemma mot tabelltvåan Holmalund kom säsongens sjunde förlust.
– Vi har det svårt i straffområdet och kommer inte till några klara lägen, säger TAIK:s assisterande tränare Niklas Krantz.

TAIK ligger sist i fotbollstrean med bara en poäng på de åtta första matcherna. Mot Holmalund som befinner sig i toppen av tabellen blev man återigen utan poäng trots en tapper insats. Laget är för tamt framåt och har svårt att skapa chanser.

– Det ser ut som det har gjort de senaste matcherna. Det är inte jättemycket som skiljer på plan utan det är i straffområdena. Jag tror inte att vi hade ett skott på mål och ändå hade vi väl typ 15 fasta situationer, men var inte först på en enda. Det sammanfattar det lite och då blir det 0–3, suckar Krantz i bortreste tränaren Jonathan Guggenheims frånvaro.

Matchen var mållös i 35 minuter, men då spräckte Tobias Nordgren TAIK:s nolla och bara ett par minuter före vilan kunde bortalaget öka på sin ledning. Tibro kämpade på, men fick inte till det framåt och åtta minuter in på den andra halvleken kom 0–3.

– Det känns inte som om motståndarna behöver skapa jättemycket för att göra mål på oss medan vi behöver tugga och tugga för att göra mål. Så har det varit i många matcher och vi måste försöka hitta på något, fortsätter Krantz.

Tibro har ett tufft läge i botten och redan nu skiljer det nio poäng upp till kvalplats. Tibro behöver vända trenden snarast för att hänga på lagen framför.

– Klart att det är tufft, det är inget roligt läge, men samtidigt är det inget lag som har varit överlägset oss och serien är jämn. Vi kan ta poäng av alla lag och kommer man in i bra period så kan det gå fort. Det krävs inte så många vinster för att vara på rätt sida. säger Krantz.

Trots underläge 0–3 stretade Tibro på, men det gav ingen utdelning. Moralen var det i alla fall inget fel på i värmen på Sportparken.

– Klart att man är missnöjd när man förlorar med 0–3, men det som ser bra ut är att vi inte ger oss utan kämpar och sliter, avslutar Krantz.

TAIK ligger sist i fotbollstrean med bara en poäng på de åtta första matcherna. Mot Holmalund som befinner sig i toppen av tabellen blev man återigen utan poäng trots en tapper insats. Laget är för tamt framåt och har svårt att skapa chanser.

– Det ser ut som det har gjort de senaste matcherna. Det är inte jättemycket som skiljer på plan utan det är i straffområdena. Jag tror inte att vi hade ett skott på mål och ändå hade vi väl typ 15 fasta situationer, men var inte först på en enda. Det sammanfattar det lite och då blir det 0–3, suckar Krantz i bortreste tränaren Jonathan Guggenheims frånvaro.

Matchen var mållös i 35 minuter, men då spräckte Tobias Nordgren TAIK:s nolla och bara ett par minuter före vilan kunde bortalaget öka på sin ledning. Tibro kämpade på, men fick inte till det framåt och åtta minuter in på den andra halvleken kom 0–3.

– Det känns inte som om motståndarna behöver skapa jättemycket för att göra mål på oss medan vi behöver tugga och tugga för att göra mål. Så har det varit i många matcher och vi måste försöka hitta på något, fortsätter Krantz.

Tibro har ett tufft läge i botten och redan nu skiljer det nio poäng upp till kvalplats. Tibro behöver vända trenden snarast för att hänga på lagen framför.

– Klart att det är tufft, det är inget roligt läge, men samtidigt är det inget lag som har varit överlägset oss och serien är jämn. Vi kan ta poäng av alla lag och kommer man in i bra period så kan det gå fort. Det krävs inte så många vinster för att vara på rätt sida. säger Krantz.

Trots underläge 0–3 stretade Tibro på, men det gav ingen utdelning. Moralen var det i alla fall inget fel på i värmen på Sportparken.

– Klart att man är missnöjd när man förlorar med 0–3, men det som ser bra ut är att vi inte ger oss utan kämpar och sliter, avslutar Krantz.

Matchfakta

Division 3 mellersta Götaland

TIBRO AIK–HOLMALUNDS IF

0–3 (0–2)

Mål: 0–1 (35) Tobias Nordgren, 0–2 (43) Oliver Östlind, 0–3 (53) André Nilsson.

Domare: Kristoffer Thorold, Mariestad.

Publik: 127.