05 jun 2016 19:34

05 jun 2016 19:34

Mikael Appelgren tysk mästare

HANDBOLL: Rhein-Neckar Löwen vann

Den tidigare IFK-målvakten Mikael Appelgren, 26 år. kan titulera sig tysk mästare.
Rhein-Neckar Löwen säkrade titeln i den sista bundesliga-omgången, via 35–23 borta mot jumbon N-Lübbecke.

Mikael Appelgren spelade i IFK Skövde mellan åren 2009–2012. Sedan blev Appelgren, som har GF Kroppskultur som moderklubb, proffs i Tyskland. Han hamnade i MT Meslungen där han spelade i tre säsonger innan han bytte till Rhein-Neckar Löwen inför den här säsongen.

Där blev Appelgren mästare direkt. Rhein-Neckar Löwen, där även svensken Kim Ekdahl Du Rietz spelar, säkrade titeln i den sista bundesliga-omgången, via 35–23 borta mot jumbon N-Lübbecke. Ekdahl Du Rietz gjorde två mål och Appelgren räddade sju avslut.

Titeln är Rhein-Neckar Löwens första sedan bundesliga startade 1966–67. Klubben vann mästerskapet en poäng före Flensburg-Handewitt och sex poäng före Kiel, den stora tyska dominanten med 20 bundesligatitlar.

Mikael Appelgren spelade i IFK Skövde mellan åren 2009–2012. Sedan blev Appelgren, som har GF Kroppskultur som moderklubb, proffs i Tyskland. Han hamnade i MT Meslungen där han spelade i tre säsonger innan han bytte till Rhein-Neckar Löwen inför den här säsongen.

Där blev Appelgren mästare direkt. Rhein-Neckar Löwen, där även svensken Kim Ekdahl Du Rietz spelar, säkrade titeln i den sista bundesliga-omgången, via 35–23 borta mot jumbon N-Lübbecke. Ekdahl Du Rietz gjorde två mål och Appelgren räddade sju avslut.

Titeln är Rhein-Neckar Löwens första sedan bundesliga startade 1966–67. Klubben vann mästerskapet en poäng före Flensburg-Handewitt och sex poäng före Kiel, den stora tyska dominanten med 20 bundesligatitlar.