06 jun 2016 20:47

06 jun 2016 20:47

Måndagens fotboll

FOTBOLL

Division 5 östra

VALTORPS IF–IF TYMER

2–3 (2–1)

Valtorp kopplade grepp om matchen i den första halvleken när man gjorde såväl 1–0 som 2–0 efter en period med bra fotboll. Hemmalaget lyckades dock inte förvalta sin ledning utan Tymer vände på matchen.

Reduceringen till 2–1 kom i slutet av den första halvleken.

– Det var psykologiskt viktigt. Då får vi en bra boost och lite mer hopp inför andra, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

Sedan fyllde bortalaget på med kvitteringen i den 53:e minuten och matchavgörande 2–3 kom efter dryga timmens spel på Brovalla. Därmed inkasserade Tymer säsongens första seger på bortaplan.

– Det är nog första gången i min karriär som jag har åkt från Valtorp med seger så det var roligt, avslutar Ahlgren.

Mål, Valtorp: Edvin Olsson, Patrik Svensson. Tymer: Farzad Heyati 3.

TÖREBODA IK–EKEDALENS SK

2–0 (0–0)

Ekedalens SK blev nollat på Töreshov i bortamötet med Töreboda IK. Hemmalaget tog ledningen efter timmens spel och spikade sedan slutresultatet till 2–0 med ett andra mål i matchen i den 87:e matchminuten.

Division 6 Falköping

FRÖJERED/HÅVEN–TOMTENS IF

6–2 (2–0)

Fröjered/Håven vann med tennissiffror hemma mot Tomtens IF. Hemmalaget ledde med 2–0 i paus men efter dryga timmens spel reducerade gästerna. Efter det gick Fröjered/Håven ifrån till 5–1 och slutresultatet landade slutligen på 6–2 för hemmalaget.

Mål: Fröjered/Håven: Vincent Nwadike 2, Walid Nazi 2, Jesper Joelsson.

Division 3 östra, damer

NORRA FÅGELÅS IF–VÅMBS IF

1–1 (1–0)

Norra Fågelås och Våmbs IF delade på poängen när lagen möttes på Landbyvallen.

– En riktigt stark insats av oss och det var en poäng med mersmak. Vi hade lägen att till och med avgöra matchen. Vi mötte ett bra lag men gjorde tveklöst vår bästa andra halvlek i år, säger Våmbs tränare Håkan Lindqvist.

Våmb räddades av målvakten Pauline Andersson i den första halvleken och efter paus kunde Amanda Engström kvittera för gästerna.

– Ett riktigt snyggt mål och efter det tar vi över. De har ett friläge efter paus men i övrigt lyckas vi bra med att ta bort deras anfallare Ellen Nordh. Hon lämnade planen mållös och det var ett av våra mål med matchen. Det här var ett stort steg i rätt riktning för oss och det är klart att vi är nöjda med att ta poäng borta mot serieledaren, fortsätter Lindqvist som lovordade Andersson och Engström lite extra i ett starkt bortalag.

Mål: Norra Fågelås: Ebba Beckman. Våmbs IF: Amanda Engström.

AXVALLS IF–FAGERSANNA/MÖLLTORP-BREVIK

4–0 (1–0)

Fagersanna/Mölltorp-Brevik blev nollat borta mot Axvalls IF. Hemmalaget vann till slut med klara 4–0 efter att ha gjort tre av målen i den andra halvleken. Fagersanna/Mölltorp-Brevik är kvar i botten av tabellen som seriejumbo med endast en seger på sju matcher.

Division 5 östra

VALTORPS IF–IF TYMER

2–3 (2–1)

Valtorp kopplade grepp om matchen i den första halvleken när man gjorde såväl 1–0 som 2–0 efter en period med bra fotboll. Hemmalaget lyckades dock inte förvalta sin ledning utan Tymer vände på matchen.

Reduceringen till 2–1 kom i slutet av den första halvleken.

– Det var psykologiskt viktigt. Då får vi en bra boost och lite mer hopp inför andra, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

Sedan fyllde bortalaget på med kvitteringen i den 53:e minuten och matchavgörande 2–3 kom efter dryga timmens spel på Brovalla. Därmed inkasserade Tymer säsongens första seger på bortaplan.

– Det är nog första gången i min karriär som jag har åkt från Valtorp med seger så det var roligt, avslutar Ahlgren.

Mål, Valtorp: Edvin Olsson, Patrik Svensson. Tymer: Farzad Heyati 3.

TÖREBODA IK–EKEDALENS SK

2–0 (0–0)

Ekedalens SK blev nollat på Töreshov i bortamötet med Töreboda IK. Hemmalaget tog ledningen efter timmens spel och spikade sedan slutresultatet till 2–0 med ett andra mål i matchen i den 87:e matchminuten.

Division 6 Falköping

FRÖJERED/HÅVEN–TOMTENS IF

6–2 (2–0)

Fröjered/Håven vann med tennissiffror hemma mot Tomtens IF. Hemmalaget ledde med 2–0 i paus men efter dryga timmens spel reducerade gästerna. Efter det gick Fröjered/Håven ifrån till 5–1 och slutresultatet landade slutligen på 6–2 för hemmalaget.

Mål: Fröjered/Håven: Vincent Nwadike 2, Walid Nazi 2, Jesper Joelsson.

Division 3 östra, damer

NORRA FÅGELÅS IF–VÅMBS IF

1–1 (1–0)

Norra Fågelås och Våmbs IF delade på poängen när lagen möttes på Landbyvallen.

– En riktigt stark insats av oss och det var en poäng med mersmak. Vi hade lägen att till och med avgöra matchen. Vi mötte ett bra lag men gjorde tveklöst vår bästa andra halvlek i år, säger Våmbs tränare Håkan Lindqvist.

Våmb räddades av målvakten Pauline Andersson i den första halvleken och efter paus kunde Amanda Engström kvittera för gästerna.

– Ett riktigt snyggt mål och efter det tar vi över. De har ett friläge efter paus men i övrigt lyckas vi bra med att ta bort deras anfallare Ellen Nordh. Hon lämnade planen mållös och det var ett av våra mål med matchen. Det här var ett stort steg i rätt riktning för oss och det är klart att vi är nöjda med att ta poäng borta mot serieledaren, fortsätter Lindqvist som lovordade Andersson och Engström lite extra i ett starkt bortalag.

Mål: Norra Fågelås: Ebba Beckman. Våmbs IF: Amanda Engström.

AXVALLS IF–FAGERSANNA/MÖLLTORP-BREVIK

4–0 (1–0)

Fagersanna/Mölltorp-Brevik blev nollat borta mot Axvalls IF. Hemmalaget vann till slut med klara 4–0 efter att ha gjort tre av målen i den andra halvleken. Fagersanna/Mölltorp-Brevik är kvar i botten av tabellen som seriejumbo med endast en seger på sju matcher.