06 jun 2016 18:21

06 jun 2016 18:21

Skövde RF invigde ny bana på nationaldagen

DRESSYR: Tävlingar och bandklippning på Kultomten

Skövde RF arrangerade dressyrtävlingar på nationaldagen och passade samtidigt på att inviga sin nya utebana på Kultomten.
– Det är ett stort lyft för föreningen, säger klubbens ordförande Magnus Pantzar.

Skövde RF arrangerade en klubbtävling i dressyr och en lokal tävling i dressyr på nationaldagen. I samband med det passade klubben även på att inviga den nya utebanan som föreningen i huvudsak har finansierat med egna ekonomiska medel. Den andra hälften sker med pengar ifrån Sisu och ett ROA-lån.

Ordföranden Magnus Pantzar och fritidschefen Katarina Strömgren Sandh höll tal och klippte band när banan som började byggas i höstas nu officiellt invigdes.

– Den här dagen är förenad med massa positiva saker. Föreningen är väldigt livaktig och det är mycket ideella krafter så det är kul att dra i gång till en tävling. Det finns en kraftfull kärna av medlemmar som driver klubben framåt, säger Magnus Pantzar.

– Vi är en välmående förening med 450 medlemmar. Vi har en ekonomi i balans, vi har bra ridlärare som gör att många är intresserade av att komma hit och rida. Det är många som vill börja och vi har en kö med både barn och vuxna som vill börja hos oss, fortsätter han.

Den nya utebanan kommer väl till pass.

– Det är viktigt att få en bana till. Alla våra ridgrupper är fullbesatta med elever. Då behöver vi de här ytorna för att bedriva ridlektioner och när vädret är så här härligt så är det ju också skönt att komma ut från ridhusen. I och med att vi kan dela av den nya banan på mitten kan vi köra dubbla lektioner samtidigt.

Johanna Krohn är med i tävlingssektionen och hon berättar att klubben arrangerar en del tävlingar.

– Det är väldigt betydelsefullt att vi arrangerar tävlingar. Det blir många starter och vi får visa upp vår anläggning, säger hon.

I helgen var det alltså två tävlingar och totalt gjordes 143 starter på tre olika banor då det tävlades både i lag och individuellt från tidig morgon till sen eftermiddag på nationaldagen. Det var totalt åtta tävlingsklasser och flera lokala ryttare visade framfötterna. Bland annat segrade Skövde RF:s dressyrlag bestående av Petronella Larsson, Anna Ringström, Michaela Sjölin och Stephanie Tjäder i finalen i Div 3.

Skövde RF laddar nu för en regional hopptävling i juli som klubben ska arrangera.

Skövde RF arrangerade en klubbtävling i dressyr och en lokal tävling i dressyr på nationaldagen. I samband med det passade klubben även på att inviga den nya utebanan som föreningen i huvudsak har finansierat med egna ekonomiska medel. Den andra hälften sker med pengar ifrån Sisu och ett ROA-lån.

Ordföranden Magnus Pantzar och fritidschefen Katarina Strömgren Sandh höll tal och klippte band när banan som började byggas i höstas nu officiellt invigdes.

– Den här dagen är förenad med massa positiva saker. Föreningen är väldigt livaktig och det är mycket ideella krafter så det är kul att dra i gång till en tävling. Det finns en kraftfull kärna av medlemmar som driver klubben framåt, säger Magnus Pantzar.

– Vi är en välmående förening med 450 medlemmar. Vi har en ekonomi i balans, vi har bra ridlärare som gör att många är intresserade av att komma hit och rida. Det är många som vill börja och vi har en kö med både barn och vuxna som vill börja hos oss, fortsätter han.

Den nya utebanan kommer väl till pass.

– Det är viktigt att få en bana till. Alla våra ridgrupper är fullbesatta med elever. Då behöver vi de här ytorna för att bedriva ridlektioner och när vädret är så här härligt så är det ju också skönt att komma ut från ridhusen. I och med att vi kan dela av den nya banan på mitten kan vi köra dubbla lektioner samtidigt.

Johanna Krohn är med i tävlingssektionen och hon berättar att klubben arrangerar en del tävlingar.

– Det är väldigt betydelsefullt att vi arrangerar tävlingar. Det blir många starter och vi får visa upp vår anläggning, säger hon.

I helgen var det alltså två tävlingar och totalt gjordes 143 starter på tre olika banor då det tävlades både i lag och individuellt från tidig morgon till sen eftermiddag på nationaldagen. Det var totalt åtta tävlingsklasser och flera lokala ryttare visade framfötterna. Bland annat segrade Skövde RF:s dressyrlag bestående av Petronella Larsson, Anna Ringström, Michaela Sjölin och Stephanie Tjäder i finalen i Div 3.

Skövde RF laddar nu för en regional hopptävling i juli som klubben ska arrangera.