07 jun 2016 22:09

07 jun 2016 22:09

SIF tog tre tunga poäng

FOTBOLL: Division 4 norra

Det blev hemmaseger när Skultorp och Ulvåker derbyspelade på Orkanvallen under tisdagskvällen. Genom två mål i första halvlek och ett i andra säkrade Skultorp till slut segern med 3–1.

På tisdagen var det dags för bottenderby. Skultorps IF, då strax ovanför strecket med åtta poäng, ställdes hemma mot Ulvåker, som endast hade mäktat med 7 poäng och därför befann sig under nedflyttningsstrecket.

Matchen var jämn från start och bjöd inledningsvis på få chanser. Det gulsvarta hemmalaget klev högt och förde spelet, medan Ulvåker backade hemåt för att hota med snabba kontringar.

Efter 35 spelade minuter bjöds publiken på kvällens första balja. Skultorps Erik Engelbrektsson slog inlägg från höger och prickade huvudet på en helt omarkerad Edvin Alicic. Hemmaspelaren höll sig kall och skallade säkert in 1–0. Knappt fem minuter fick ännu en Skultorpsspelare stå omarkerad framför Ulvåkers bur. Denna gång var det Daniel Stomberg som nätade med hjälp av huvudet. 2–0-målet satte punkt för halvleken och gästerna hade således en del att prata om i paus.

– Det är inte bra. Vi måste sluta bjuda på sådana mål. Det får inte vara så enkelt att nicka in två stycken mitt i straffområdet, säger Ulvåkers tränare Joakim Rosin.

Matchens andra halvlek präglades av frustration. Ulvåker gick framåt för reducering, men lyckades inte organisera något direkt anfallsspel. Chanserna uteblev därför och med sex minuter kvar gjorde i stället Skultorp ytterligare ett mål. Detta efter att Daniel Stomberg letat sig in i straffområdet, rundat en försvarare och distinkt petat in 3–0.

Bortalaget hann visserligen reducera till 3–1, men när slutsignalen ljöd var det Skultorp som stod som derbysegrare.

– En riktig derby match med mycket känslor, kommenterar Skultorps tränare Oskar Öst och fortsätter:

– Det var tre väldigt viktiga och sköna poäng. De är giftiga på kontringar i första och vi har tur som klarar oss undan baklängesmål. Sedan tycker jag våra två mål speglar resten av matchen. När vi satte 3–0 var det spiken i kistan. Då var det lugnt.

Joakim Rosin var naturligtvis inte lika munter.

– Jag är besviken att vi inte kommer upp i nivå. Vi är för ojämna mellan matcherna. Det håller inte.

På tisdagen var det dags för bottenderby. Skultorps IF, då strax ovanför strecket med åtta poäng, ställdes hemma mot Ulvåker, som endast hade mäktat med 7 poäng och därför befann sig under nedflyttningsstrecket.

Matchen var jämn från start och bjöd inledningsvis på få chanser. Det gulsvarta hemmalaget klev högt och förde spelet, medan Ulvåker backade hemåt för att hota med snabba kontringar.

Efter 35 spelade minuter bjöds publiken på kvällens första balja. Skultorps Erik Engelbrektsson slog inlägg från höger och prickade huvudet på en helt omarkerad Edvin Alicic. Hemmaspelaren höll sig kall och skallade säkert in 1–0. Knappt fem minuter fick ännu en Skultorpsspelare stå omarkerad framför Ulvåkers bur. Denna gång var det Daniel Stomberg som nätade med hjälp av huvudet. 2–0-målet satte punkt för halvleken och gästerna hade således en del att prata om i paus.

– Det är inte bra. Vi måste sluta bjuda på sådana mål. Det får inte vara så enkelt att nicka in två stycken mitt i straffområdet, säger Ulvåkers tränare Joakim Rosin.

Matchens andra halvlek präglades av frustration. Ulvåker gick framåt för reducering, men lyckades inte organisera något direkt anfallsspel. Chanserna uteblev därför och med sex minuter kvar gjorde i stället Skultorp ytterligare ett mål. Detta efter att Daniel Stomberg letat sig in i straffområdet, rundat en försvarare och distinkt petat in 3–0.

Bortalaget hann visserligen reducera till 3–1, men när slutsignalen ljöd var det Skultorp som stod som derbysegrare.

– En riktig derby match med mycket känslor, kommenterar Skultorps tränare Oskar Öst och fortsätter:

– Det var tre väldigt viktiga och sköna poäng. De är giftiga på kontringar i första och vi har tur som klarar oss undan baklängesmål. Sedan tycker jag våra två mål speglar resten av matchen. När vi satte 3–0 var det spiken i kistan. Då var det lugnt.

Joakim Rosin var naturligtvis inte lika munter.

– Jag är besviken att vi inte kommer upp i nivå. Vi är för ojämna mellan matcherna. Det håller inte.

Matchfakta

Division 4 norra

SKULTORPS IF–ULVÅKERS IF

3–1 (2–0)

Mål, Skultorp: Daniel Stomberg 2, Edvin Alicic. Ulvåker: Mikael Johansson.

Varningar: SIF: Erik Engelbrektsson, Freddy Mattsson. UIF: Anton Friberg, Jesper Magnisson, Simon Gustafsson, Mikael Johansson.