09 jun 2016 06:00

09 jun 2016 07:59

Fotboll med tv-kändisar i välgörenhetsmatch

ALLMÄNT: Fotboll mot cancer anordnar nytt arrangemang för att samla in pengar

Den ideella föreningen Fotboll mot cancer anordnar ett nytt arrangemang i Skövde till hösten.
Det kommer att spelas en fotbollsmatch på Södermalms IP med en rad kända personligheter på planen där alla inkomster oavkortat går till Barncancerfonden.
– Vi vill sprida glädje och samla in pengar till forskningen mot cancer, säger Jens Furhoff som är en av initiativtagarna.

Fotboll mot cancer bildades för fem år sedan och har sedan dess bedrivit olika välgörenhetsprojekt.

– Vi startade det här 2011. Vi är ett gäng gamla fotbollsspelare som inte har slutat med fotbollen och som kände att vi gemensamt också ville göra en samhällsnytta. Vi började med det här i syfte att genom fotboll i olika former sprida glädje och samla in pengar till forskningen mot cancer, säger Jens Furhoff som är en av initiativtagarna.

I dag är det förutom Furhoff också Håkan Johnson och Klas Fredrikson som står bakom Fotboll mot cancer.

I maj 2012 spelades en match mot TV-laget i Skövde på Södermalms IP. Ett arrangemang som drog uppemot 2 000 åskådare och som inbringande drygt 178 000 kronor till Cancerfonden.

Två år senare var det dags för ett nytt arrangemang, denna gången tillsammans med elitföreningen Hammarby IF. En match med gamla Hammarbyprofiler spelades på Tele2 arena i Stockholm och alltsammans drog in över 200 000 kronor till Barncancerfonden.

Andra gången i Skövde

Till hösten är det dags för en ny match i Skövde.

– Nu kände vi att det var läge att arrangera en ny match och samla in mer pengar till ett bra ändamål. Det kommer förhoppningsvis att bli en ny folkfest på Södermalms IP med flera aktiviteter runt omkring.

Lördagen den 24 september kommer Fotboll mot cancer att spela en match mot Skaraborg All-stars där flera lokala idrotts- och näringslivsprofiler kommer att vara med. Men framför allt kommer ett antal tv-kändisar att ingå i Fotboll mot cancer. Bland de klara namnen återfinns Glenn Hysén, Thomas Ravelli, Frank Andersson, Mats Gren, Hans Fahlén, Kjell Bergqvist och Ralf Edström.

– Vi hoppas att minst samla in 100 000 kronor till Barncancerfonden. Mycket beror på vädret men vi hoppas på uppemot 2 000 åskådare igen.

– Vi har etablerat det här nu och det känns jätteroligt att kunna arrangera ett nytt arrangemang. Vi har som mål att försöka ha ett sådant här arrangemang per år, fortsätter Jens Furhoff.

Fotboll mot cancer bildades för fem år sedan och har sedan dess bedrivit olika välgörenhetsprojekt.

– Vi startade det här 2011. Vi är ett gäng gamla fotbollsspelare som inte har slutat med fotbollen och som kände att vi gemensamt också ville göra en samhällsnytta. Vi började med det här i syfte att genom fotboll i olika former sprida glädje och samla in pengar till forskningen mot cancer, säger Jens Furhoff som är en av initiativtagarna.

I dag är det förutom Furhoff också Håkan Johnson och Klas Fredrikson som står bakom Fotboll mot cancer.

I maj 2012 spelades en match mot TV-laget i Skövde på Södermalms IP. Ett arrangemang som drog uppemot 2 000 åskådare och som inbringande drygt 178 000 kronor till Cancerfonden.

Två år senare var det dags för ett nytt arrangemang, denna gången tillsammans med elitföreningen Hammarby IF. En match med gamla Hammarbyprofiler spelades på Tele2 arena i Stockholm och alltsammans drog in över 200 000 kronor till Barncancerfonden.

Andra gången i Skövde

Till hösten är det dags för en ny match i Skövde.

– Nu kände vi att det var läge att arrangera en ny match och samla in mer pengar till ett bra ändamål. Det kommer förhoppningsvis att bli en ny folkfest på Södermalms IP med flera aktiviteter runt omkring.

Lördagen den 24 september kommer Fotboll mot cancer att spela en match mot Skaraborg All-stars där flera lokala idrotts- och näringslivsprofiler kommer att vara med. Men framför allt kommer ett antal tv-kändisar att ingå i Fotboll mot cancer. Bland de klara namnen återfinns Glenn Hysén, Thomas Ravelli, Frank Andersson, Mats Gren, Hans Fahlén, Kjell Bergqvist och Ralf Edström.

– Vi hoppas att minst samla in 100 000 kronor till Barncancerfonden. Mycket beror på vädret men vi hoppas på uppemot 2 000 åskådare igen.

– Vi har etablerat det här nu och det känns jätteroligt att kunna arrangera ett nytt arrangemang. Vi har som mål att försöka ha ett sådant här arrangemang per år, fortsätter Jens Furhoff.