10 jun 2016 16:36

10 jun 2016 16:36

Elowson fyra inför fjärde

ENDURO: 14 svenskar till start i VM

Enduro-VM har nått Norden. Om en dryg vecka arrangerar Göta MS den svenska deltävlingen, men innan dess ska det köras i Finland.

I finska Heinola avgörs under helgen den fjärde deltävlingen i enduro-VM där totalt 14 svenska förare kommer till start. Så många svenska förare har inte kommit till start i ett VM sedan den svenska deltävlingen i Enköping för två år sedan.

FMCK Skövde-föraren Albin Elowson körde in på dubbla femteplatser i juniorklassen vid den senaste deltävlingen i Grekland för tre veckor sedan. Placeringarna innebar att han klättrade till fjärde plats i tabellen.

I samma klass startar Oliver Nelson, tävlandes för Tibro MK, som ligger på åttonde plats – en placering som han hoppas kunna förbättra när de kommande två deltävlingarna körs i Norden.

Italienaren Giacomo Redondi är hittills obesegrad i juniorklassen efter de tre inledande deltävlingarna.

Deltävlingen i Finland blir den fjärde i ordningen för senior-, junior- och ungdomsklasserna. Samtidigt kör damklassen sin första deltävling. Några lokala förare i damklassen återfinns dock inte i startlistan.

I finska Heinola avgörs under helgen den fjärde deltävlingen i enduro-VM där totalt 14 svenska förare kommer till start. Så många svenska förare har inte kommit till start i ett VM sedan den svenska deltävlingen i Enköping för två år sedan.

FMCK Skövde-föraren Albin Elowson körde in på dubbla femteplatser i juniorklassen vid den senaste deltävlingen i Grekland för tre veckor sedan. Placeringarna innebar att han klättrade till fjärde plats i tabellen.

I samma klass startar Oliver Nelson, tävlandes för Tibro MK, som ligger på åttonde plats – en placering som han hoppas kunna förbättra när de kommande två deltävlingarna körs i Norden.

Italienaren Giacomo Redondi är hittills obesegrad i juniorklassen efter de tre inledande deltävlingarna.

Deltävlingen i Finland blir den fjärde i ordningen för senior-, junior- och ungdomsklasserna. Samtidigt kör damklassen sin första deltävling. Några lokala förare i damklassen återfinns dock inte i startlistan.