12 jun 2016 14:07

12 jun 2016 14:07

Nilsson utsedd till årets spelare

HANDBOLL

Andreas Nilsson som till vardags spelar i MVM Veszprem har ett förflutet i IFK Skövde.

Med följande motivering har han utsetts till årets spelare: ”Han är en nyckelspelare i det landslag som gjorde ett starkt EM och sedan kvalificerade sig till OS i Rio de Janeiro. Med en förmåga att leverera oavsett motstånd och med en effektivitet i yttersta världsklass har han också hjälpt sitt lag till seger i ligan, cupen, supercupen och Sehaligan. Storspelet i Champions League-finalen var dessutom nära att ta hans lag till seger i den finaste av klubblagsturneringar. Årets spelare i svensk handboll på herrsidan säsongen 2015/16 är Andreas Nilsson.”

Utöver Svenska Handbollförbundets landslagskommitté ingår förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson i juryn som utsett Nilsson till årets spelare på herrsidan.

Med följande motivering har han utsetts till årets spelare: ”Han är en nyckelspelare i det landslag som gjorde ett starkt EM och sedan kvalificerade sig till OS i Rio de Janeiro. Med en förmåga att leverera oavsett motstånd och med en effektivitet i yttersta världsklass har han också hjälpt sitt lag till seger i ligan, cupen, supercupen och Sehaligan. Storspelet i Champions League-finalen var dessutom nära att ta hans lag till seger i den finaste av klubblagsturneringar. Årets spelare i svensk handboll på herrsidan säsongen 2015/16 är Andreas Nilsson.”

Utöver Svenska Handbollförbundets landslagskommitté ingår förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson i juryn som utsett Nilsson till årets spelare på herrsidan.