13 jun 2016 11:10

13 jun 2016 11:10

Förlust mot Norge

HANDBOLL: Landslagslägret i Portugal

Det svenska damlandslaget befinner sig just på ett förberedande OS-läger i Portugal. Bland annat genomförs det en del gemensamt med dominanten Norge.

Det norska landslaget är regerande olympiamästare, världsmästare och europamästare och bjuder på mycket värdefull sparring såväl på träning som på match. Lagen kör dessutom en hel del träningar på egen hand också.

Efter två träningar ihop möttes nationerna i en inofficiell landskamp över 3x30 minuter på söndagskvällen. Norge vann den med 39–34. Detta efter att det stått 14–14 efter den första perioden, 30–26 efter den andra och sedan 39–34 vid full tid.

– Vi spelade med alla och hade vissa förutbestämda konstellationer så att alla skulle få sin tid och det var helt fördelat speltidsmässigt för alla 21 spelarna! berättar nye förbundskaptenen Henrik Signell från Lagos i ett pressmeddelande från Svenska Handbollförbundet. Han fortsätter:

– Vi gick inte in i matchen för att vinna till varje pris, utan vi är ju nu i ett tidigt skede där vi har våra saker att jobba med, och det viktiga var att få en match i benen.

Möts igen

Vi kan notera att Angelica Wallén stod för tre mål och Linnea Torstenson satte ett mål i matchen. Övriga mål gjordes av: Nathalie Hagman 5, Marie Wall 5, Jamina Roberts 4, Johanna Ahlm 4 (3), Loui Sand 3, Carin Strömberg 3, Emma Ekenman-Fernis 2, Isabelle Gulldén 2 (1), Johanna Westberg 1, Hanna Blomstrand 1.

Lägret fortsätter hela den här veckan. På tisdagen möts Sverige och Norge igen.

Inga skador

Totalt sett fungerar det bra och den nya förbundskaptenen kommenterar:

– Vi har ju två pass om dagen, ett handbollspass och ett fyspass. Vi är välmående och tränar hårt, och inga skador har uppstått.

Det norska landslaget är regerande olympiamästare, världsmästare och europamästare och bjuder på mycket värdefull sparring såväl på träning som på match. Lagen kör dessutom en hel del träningar på egen hand också.

Efter två träningar ihop möttes nationerna i en inofficiell landskamp över 3x30 minuter på söndagskvällen. Norge vann den med 39–34. Detta efter att det stått 14–14 efter den första perioden, 30–26 efter den andra och sedan 39–34 vid full tid.

– Vi spelade med alla och hade vissa förutbestämda konstellationer så att alla skulle få sin tid och det var helt fördelat speltidsmässigt för alla 21 spelarna! berättar nye förbundskaptenen Henrik Signell från Lagos i ett pressmeddelande från Svenska Handbollförbundet. Han fortsätter:

– Vi gick inte in i matchen för att vinna till varje pris, utan vi är ju nu i ett tidigt skede där vi har våra saker att jobba med, och det viktiga var att få en match i benen.

Möts igen

Vi kan notera att Angelica Wallén stod för tre mål och Linnea Torstenson satte ett mål i matchen. Övriga mål gjordes av: Nathalie Hagman 5, Marie Wall 5, Jamina Roberts 4, Johanna Ahlm 4 (3), Loui Sand 3, Carin Strömberg 3, Emma Ekenman-Fernis 2, Isabelle Gulldén 2 (1), Johanna Westberg 1, Hanna Blomstrand 1.

Lägret fortsätter hela den här veckan. På tisdagen möts Sverige och Norge igen.

Inga skador

Totalt sett fungerar det bra och den nya förbundskaptenen kommenterar:

– Vi har ju två pass om dagen, ett handbollspass och ett fyspass. Vi är välmående och tränar hårt, och inga skador har uppstått.