13 jun 2016 10:34

13 jun 2016 10:34

Tuff konkurrens råder

ORIENTERING: Snart skall VM-truppen presenteras

Den 20 augusti inleds hemma-VM i orientering i Bohuslän. I veckan skall truppen presenteras. Helena Jansson med rötter i Skultorp och IF Hagen är given. Sedan kanske även Falköpings AIK:s Sara Hagström kommer med?

Inför uttagningen har det arrangerats tre viktiga tävlingar, först sprint-SM i Ronneby, sedan två VM-tester i trakterna kring Strömstad, medeldistans i fredags och långdistans på söndagen.

Hagström som gör sin första säsong som senior har levererat bra resultat i samtliga tävlingar. Hon var trea i sprint-SM och fick kliva upp på prispallen tillsammans med giganterna Tove Alexandersson och Helena Jansson som ligger etta och trea på den senaste världsrankningen.

– Drömmer jag, kommenterade Sara den framgången på sitt twitterkonto.

Sara följde sedan upp med att bli femma på fredagens medeldistans och fyra på långdistansen. Fina placeringar som ger förbundskapten Håkan Carlsson en del att tänka på inför uttagningen.

– Jättekul att se våra allra främsta löpare, både på dam- och herrsidan, prestera bra resultat i VM-relevant terräng. Lika kul att få bilden bekräftad: vi har en bred topp med många löpare som håller en väldigt hög nivå, kommenterade han i ett pressmeddelande från Svenska Orienteringsförbundet.

Tove Alexandersson fortsätter att dominera genom att vinna båda testtävlingarna i Bohuslän. Helena Jansson var tvåa i fredags och sexa på söndagen.

Helena, som sedan 2015 tävlar för Nackaklubben OK Ravinen, har hela tiden haft VM i Strömstad som ett stort mål där hon vill bättre på sin digra VM-medaljskörd som hittills inneburit två guld, fem silver och sju brons.

Inför uttagningen har det arrangerats tre viktiga tävlingar, först sprint-SM i Ronneby, sedan två VM-tester i trakterna kring Strömstad, medeldistans i fredags och långdistans på söndagen.

Hagström som gör sin första säsong som senior har levererat bra resultat i samtliga tävlingar. Hon var trea i sprint-SM och fick kliva upp på prispallen tillsammans med giganterna Tove Alexandersson och Helena Jansson som ligger etta och trea på den senaste världsrankningen.

– Drömmer jag, kommenterade Sara den framgången på sitt twitterkonto.

Sara följde sedan upp med att bli femma på fredagens medeldistans och fyra på långdistansen. Fina placeringar som ger förbundskapten Håkan Carlsson en del att tänka på inför uttagningen.

– Jättekul att se våra allra främsta löpare, både på dam- och herrsidan, prestera bra resultat i VM-relevant terräng. Lika kul att få bilden bekräftad: vi har en bred topp med många löpare som håller en väldigt hög nivå, kommenterade han i ett pressmeddelande från Svenska Orienteringsförbundet.

Tove Alexandersson fortsätter att dominera genom att vinna båda testtävlingarna i Bohuslän. Helena Jansson var tvåa i fredags och sexa på söndagen.

Helena, som sedan 2015 tävlar för Nackaklubben OK Ravinen, har hela tiden haft VM i Strömstad som ett stort mål där hon vill bättre på sin digra VM-medaljskörd som hittills inneburit två guld, fem silver och sju brons.