16 jun 2016 21:56

16 jun 2016 21:58

Viktig SAIK-triumf i Lidköping

FOTBOLL: Viktig SAIK-triumf i Lidköping

Två vackra mål av Rasmus Örqvist la grund för Skövde AIK:s 3–1-seger borta mot Lidköpings FK.
– Det var väldigt efterlängtat. Vi svajar lite mot slutet, men överlag gör vi en bra match, säger tvåmålskytten efter bortavinsten.

Genom säkert passningsspel och mycket rörelse på offensiv planhalva fick SAIK en positiv inledning i derbyt borta mot Lidköpings FK. Det rödsvartvita hemmalaget tvingades försvara djupt för att undvika baklängesmål och Skövdespelarna kunde därför kontrollera tillställningen.

Under den första halvtimmen lyckades Lidköping hålla nollan intakt. Sedan lös den första halvlekens största stjärna upp.

Efter 32 minuter löpte Rasmus Örqvist smart på högerkanten och blev därför tilldelad bollen i offensivt straffområde. SAIK-anfallaren gjorde det mesta möjliga av läget genom att finta sin försvarare och dunka upp ledningsmålet i det första krysset.

Sju minuter senare visade 1–0-skytten återigen prov på klass. En ny väl avvägd löpning av Örqvist belönades med en genomstickare från kaptenen Gustav Karlsson. Och i avslutet som följde fanns inte den minsta tveksamhet. Bollen placerades vid den vänstra stolproten och 17-åringens andra mål var ett faktum.

– En riktigt härlig halvlek. Jag fick mycket boll i djupet, och de kom på rätt ställe vid rätt tidpunkt, kommenterar Rasmus Örqvist.

Den andra halvleken visade sig bli jämnare. Lidköping ägde mer boll och klev framåt för reducering. Och efter 52 minuter fick de kontakt. Markus Fröjd kom fel in mot ett inlägg och tappade ut bollen till Albrim Demalijaj. Lidköpingsspelaren höll sig kall och prickade in reduceringen i öppet mål. Därefter intensifierade hemmalaget jakten på poäng. Kristoffer Bohrén löpte sig fri, men fick se sitt ambitiösa lobbförsök segla över. Alireza Adou testade lyckan från håll, på halvvolley, och fick samtliga åskådare att dra efter andan då hans avslut gick tätt utanför stolpen.

Till slut var det istället Skövde AIK som gjorde matchens fjärde mål. Den inbytte amerikanen Andrew Palumbo chockerade Lidköpings målvakt Jeffrey Gal med ett avslut från snäv vinkel och fick med fem minuter kvar fira fastställandet av slutresultatet, 1–3.

Skövde AIK-tränaren Charbel Abraham var lättad efter segern.

– Vi skapar många chanser för att döda matchen, men missar och bjuder istället in Lidköping. Till slut fixar vi det ändå.

Genom säkert passningsspel och mycket rörelse på offensiv planhalva fick SAIK en positiv inledning i derbyt borta mot Lidköpings FK. Det rödsvartvita hemmalaget tvingades försvara djupt för att undvika baklängesmål och Skövdespelarna kunde därför kontrollera tillställningen.

Under den första halvtimmen lyckades Lidköping hålla nollan intakt. Sedan lös den första halvlekens största stjärna upp.

Efter 32 minuter löpte Rasmus Örqvist smart på högerkanten och blev därför tilldelad bollen i offensivt straffområde. SAIK-anfallaren gjorde det mesta möjliga av läget genom att finta sin försvarare och dunka upp ledningsmålet i det första krysset.

Sju minuter senare visade 1–0-skytten återigen prov på klass. En ny väl avvägd löpning av Örqvist belönades med en genomstickare från kaptenen Gustav Karlsson. Och i avslutet som följde fanns inte den minsta tveksamhet. Bollen placerades vid den vänstra stolproten och 17-åringens andra mål var ett faktum.

– En riktigt härlig halvlek. Jag fick mycket boll i djupet, och de kom på rätt ställe vid rätt tidpunkt, kommenterar Rasmus Örqvist.

Den andra halvleken visade sig bli jämnare. Lidköping ägde mer boll och klev framåt för reducering. Och efter 52 minuter fick de kontakt. Markus Fröjd kom fel in mot ett inlägg och tappade ut bollen till Albrim Demalijaj. Lidköpingsspelaren höll sig kall och prickade in reduceringen i öppet mål. Därefter intensifierade hemmalaget jakten på poäng. Kristoffer Bohrén löpte sig fri, men fick se sitt ambitiösa lobbförsök segla över. Alireza Adou testade lyckan från håll, på halvvolley, och fick samtliga åskådare att dra efter andan då hans avslut gick tätt utanför stolpen.

Till slut var det istället Skövde AIK som gjorde matchens fjärde mål. Den inbytte amerikanen Andrew Palumbo chockerade Lidköpings målvakt Jeffrey Gal med ett avslut från snäv vinkel och fick med fem minuter kvar fira fastställandet av slutresultatet, 1–3.

Skövde AIK-tränaren Charbel Abraham var lättad efter segern.

– Vi skapar många chanser för att döda matchen, men missar och bjuder istället in Lidköping. Till slut fixar vi det ändå.

Matchfakta

Division 2 Norra Götaland

LIDKÖPINGS FK–SKÖVDE AIK

1–3 (0–2)

Mål: 0–1 (31) Rasmus Örqvist, 0–2 (39) Rasmus Örqvist, 1–2 (52) Albrim Demalijaj, 1–3 (85) Andrew Palumbo.

Varningar: LFK: Lukas Nordin, Jonathan Hallin, Albrim Demalijaj. SAIK: Sargon Abraham, Andreas Uusitalo.

Publik: 325.

Domare: Daniel Särén.