17 jun 2016 21:57

17 jun 2016 21:57

Fredagens fotboll

Division 5 Östra

SILS IF–FAGERSANNA IF

3–2 (0–2)

Serietvåan Fagersanna IF åkte på en tung förlust, sin blott andra för säsongen, i bortamötet med Sils IF. Gästerna tappade sin 2–0-ledning från den första halvleken efter paus.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. 2–0 var i underkant och så här i efterhand borde vi ha punkterat matchen där. Vi skapade mycket men vi fick inte in bollen och då straffar det sig, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

– Jag vet inte om vi blev övermodiga och trodde att det var klart i andra halvlek. Den halvleken är bara att glömma. Vi kom aldrig i gång och de gjorde tre raka mål i tät följd. Det kändes onödigt men det gäller att fullfölja en match bra i 90 minuter om man ska vinna i femman, fortsätter Einesson.

Mål: Fagersanna IF: Erik Siberg, självmål.

Division 6 Mariestad

TIDAVADS IF–TIDANS IF

0–1 (0–1)

Seriejumbon Tidans IF tog hand om alla poängen i mötet med Tidavads IF på Skogsbobvallen sedan Ahmadgull Jakobi gjort matchens enda mål i mitten på den första halvleken.

– Det var en livsviktig seger för oss. Om vi inte hade vunnit kändes det som om vi hade varit avsågade i botten. Poängmässigt var det här ett klart steg framåt, säger Tidans tränare Jacob Lindroth.

– Skönt att vi också lyckades hålla nollan. Vår målvakt Victor Jynnesjö gjorde det bra och sedan ska också Ahmadgull Jakobi och Magnus Andersson ha extra plus. Hela laget kämpade på starkt, tycker Lindroth.

Mål: Tidans IF: Ahmadgull Jakobi.

Division 3 Norra, damer

NORRA FÅGELÅS IF–AXVALLS IF

6–0 (4–0)

Norra Fågelås ångar på i toppen. Hemma mot Axvalls IF blev det en klar seger och laget är fortfarande obesegrat.

– Vi gjorde en riktigt bra match och tog tag i spelet direkt från början. Vi spelade bra och kunde ha lett med det dubbla redan i halvtid. I den andra halvleken backade Axvall hem för att hålla nere siffrorna men vi lyckades sätta ytterligare två mål, säger Norra Fågelås tränare Janne Beckman.

– Vi har spelat bra och gjort det bra under våren. Nu ska vi bara se till att också göra en bra insats mot Jula innan sommaruppehållet, fortsätter Beckman som hyllade hela laget.

Mål: Norra Fågelås: Ebba Beckman 3, Ellen Nordh 2, Linn Hermansson.

IFK VÄRSÅS–VALTORPS IF

4–0 (2–0)

IFK Värsås har varit inne i en tung period och haft det motigt med poängen. Därför kom 4–0-segern hemma mot mittenlaget Valtorps IF lägligt.

– Det var en skön och efterlängtad seger för oss. Vi har varit på gång ett tag och senast hade vi oflyt. Den här gången fick vi utdelning. Vi fick en bra start med ett tidigt ledningsmål. Vi skapade väldigt mycket och kunde ha vunnit med större siffror, säger IFK Värsås tränare Tom Knutsson.

– Det här betyder mycket för självförtroendet och förhoppningsvis kan det här vara en vändpunkt för oss men vi tar en match i taget, säger Knutsson som gav målvakten Caroline Karlsson extra plus i ett starkt hemmalag.

Mål: IFK Värsås: Jenny von Heideken, Stina Öst, Josefine Magnisson, Rebecka Karlsson.

Division 5 Östra

SILS IF–FAGERSANNA IF

3–2 (0–2)

Serietvåan Fagersanna IF åkte på en tung förlust, sin blott andra för säsongen, i bortamötet med Sils IF. Gästerna tappade sin 2–0-ledning från den första halvleken efter paus.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. 2–0 var i underkant och så här i efterhand borde vi ha punkterat matchen där. Vi skapade mycket men vi fick inte in bollen och då straffar det sig, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

– Jag vet inte om vi blev övermodiga och trodde att det var klart i andra halvlek. Den halvleken är bara att glömma. Vi kom aldrig i gång och de gjorde tre raka mål i tät följd. Det kändes onödigt men det gäller att fullfölja en match bra i 90 minuter om man ska vinna i femman, fortsätter Einesson.

Mål: Fagersanna IF: Erik Siberg, självmål.

Division 6 Mariestad

TIDAVADS IF–TIDANS IF

0–1 (0–1)

Seriejumbon Tidans IF tog hand om alla poängen i mötet med Tidavads IF på Skogsbobvallen sedan Ahmadgull Jakobi gjort matchens enda mål i mitten på den första halvleken.

– Det var en livsviktig seger för oss. Om vi inte hade vunnit kändes det som om vi hade varit avsågade i botten. Poängmässigt var det här ett klart steg framåt, säger Tidans tränare Jacob Lindroth.

– Skönt att vi också lyckades hålla nollan. Vår målvakt Victor Jynnesjö gjorde det bra och sedan ska också Ahmadgull Jakobi och Magnus Andersson ha extra plus. Hela laget kämpade på starkt, tycker Lindroth.

Mål: Tidans IF: Ahmadgull Jakobi.

Division 3 Norra, damer

NORRA FÅGELÅS IF–AXVALLS IF

6–0 (4–0)

Norra Fågelås ångar på i toppen. Hemma mot Axvalls IF blev det en klar seger och laget är fortfarande obesegrat.

– Vi gjorde en riktigt bra match och tog tag i spelet direkt från början. Vi spelade bra och kunde ha lett med det dubbla redan i halvtid. I den andra halvleken backade Axvall hem för att hålla nere siffrorna men vi lyckades sätta ytterligare två mål, säger Norra Fågelås tränare Janne Beckman.

– Vi har spelat bra och gjort det bra under våren. Nu ska vi bara se till att också göra en bra insats mot Jula innan sommaruppehållet, fortsätter Beckman som hyllade hela laget.

Mål: Norra Fågelås: Ebba Beckman 3, Ellen Nordh 2, Linn Hermansson.

IFK VÄRSÅS–VALTORPS IF

4–0 (2–0)

IFK Värsås har varit inne i en tung period och haft det motigt med poängen. Därför kom 4–0-segern hemma mot mittenlaget Valtorps IF lägligt.

– Det var en skön och efterlängtad seger för oss. Vi har varit på gång ett tag och senast hade vi oflyt. Den här gången fick vi utdelning. Vi fick en bra start med ett tidigt ledningsmål. Vi skapade väldigt mycket och kunde ha vunnit med större siffror, säger IFK Värsås tränare Tom Knutsson.

– Det här betyder mycket för självförtroendet och förhoppningsvis kan det här vara en vändpunkt för oss men vi tar en match i taget, säger Knutsson som gav målvakten Caroline Karlsson extra plus i ett starkt hemmalag.

Mål: IFK Värsås: Jenny von Heideken, Stina Öst, Josefine Magnisson, Rebecka Karlsson.