19 jun 2016 21:36

19 jun 2016 21:36

Elowson trivs i Enköping

ENDURO: Tvåa båda dagarna i Sveriges VM-deltävling

Med svensk mark under hjulen trivdes FMCK Skövdes Albin Elowson riktigt bra.
21-åringen noterade dubbla andraplaster i Enköpings VM-tävling.
– Det känns jättebra och resultatet är ingenting att klaga på, säger Elowson.

Elowson, som kör i juniorklassen, visade redan förra helgen att han verkligen hittat formen när han blev trea och tvåa i Finlands VM-deltävling. Nu när enduromästerskapet gjorde halt i Sverige och Enköping bjöd han återigen på stabil körning och blev tvåa båda dagarna bakom suveräne italienaren Giacomo Redondi som vunnit samtliga lopp hittills.

– Jag är jättenöjd och min egen körning har funkat helt okej. Jag hade några prov där jag var topp tio i totalen och jag tror att jag hade ett extremprov som jag var sjua på totalt med alla klasser inräknade, säger Elowson.

När VM kördes i Enköping för två år sedan vann Elowson ungdomsklassen och uppenbart trivs han fint där. Han presterade bra igen och gläds åt sin fina form.

– Det känns som om jag börjar bli varmare i kläderna och får ut mer av min åkning, menar Skövdeföraren.

Andraplatserna innebär 17 poäng vardera och därmed adderar Elowson 34 poäng till totalskörden vilket gör att han befäster sin position som tvåa. Med tre deltävlingar kvar att köra har han 136 poäng att jämföra med portugisiske trean Diogo Ventura som har 117 poäng.

– Det är väldigt bra poäng att ha med sig till kommande tävlingar. Nu drygade jag ut och det känns jättebra, säger Elowson som även var bäste svensk totalt sett.

Mycket regn

Nästa deltävling går i Spanien om två veckor och Elowson är laddad inför fortsättningen.

– Den sitsen jag är i nu är ju riktigt bra. Jag ska ta vara på det och se till att hålla hårt i silverplatsen.

Det regnade mycket natten till lördag, vilket gjorde banan svårkörd, men Elowson höll i sin körning och undvek de störra misstagen. Även på söndagen körde han stabilt och satte några bra tider. Åt Giacomo Redondi verkar det dock inte finnas mycket att göra.

– Redondi är riktigt snabb och säker. Han är inte oslagbar, men än så länge är det ju ingen som har kört snabbare, säger Elowson om den italienske dominanten.

Tibro MK:s Oliver Nelson kör också i juniorklassen. Han blev tolva på lördagen, men fick till det bättre på söndagen där han blev sexa. Det innebar 14 nya poäng och efter fem körda tävlingar ligger Tibroföraren åtta i sammandraget med 78 poäng.

Elowson, som kör i juniorklassen, visade redan förra helgen att han verkligen hittat formen när han blev trea och tvåa i Finlands VM-deltävling. Nu när enduromästerskapet gjorde halt i Sverige och Enköping bjöd han återigen på stabil körning och blev tvåa båda dagarna bakom suveräne italienaren Giacomo Redondi som vunnit samtliga lopp hittills.

– Jag är jättenöjd och min egen körning har funkat helt okej. Jag hade några prov där jag var topp tio i totalen och jag tror att jag hade ett extremprov som jag var sjua på totalt med alla klasser inräknade, säger Elowson.

När VM kördes i Enköping för två år sedan vann Elowson ungdomsklassen och uppenbart trivs han fint där. Han presterade bra igen och gläds åt sin fina form.

– Det känns som om jag börjar bli varmare i kläderna och får ut mer av min åkning, menar Skövdeföraren.

Andraplatserna innebär 17 poäng vardera och därmed adderar Elowson 34 poäng till totalskörden vilket gör att han befäster sin position som tvåa. Med tre deltävlingar kvar att köra har han 136 poäng att jämföra med portugisiske trean Diogo Ventura som har 117 poäng.

– Det är väldigt bra poäng att ha med sig till kommande tävlingar. Nu drygade jag ut och det känns jättebra, säger Elowson som även var bäste svensk totalt sett.

Mycket regn

Nästa deltävling går i Spanien om två veckor och Elowson är laddad inför fortsättningen.

– Den sitsen jag är i nu är ju riktigt bra. Jag ska ta vara på det och se till att hålla hårt i silverplatsen.

Det regnade mycket natten till lördag, vilket gjorde banan svårkörd, men Elowson höll i sin körning och undvek de störra misstagen. Även på söndagen körde han stabilt och satte några bra tider. Åt Giacomo Redondi verkar det dock inte finnas mycket att göra.

– Redondi är riktigt snabb och säker. Han är inte oslagbar, men än så länge är det ju ingen som har kört snabbare, säger Elowson om den italienske dominanten.

Tibro MK:s Oliver Nelson kör också i juniorklassen. Han blev tolva på lördagen, men fick till det bättre på söndagen där han blev sexa. Det innebar 14 nya poäng och efter fem körda tävlingar ligger Tibroföraren åtta i sammandraget med 78 poäng.