22 jun 2016 21:49

22 jun 2016 21:49

Skövde AIK vann klart på hemmaplan

FOTBOLL: Besegrade Gunnilse IS och hakar på i toppen

Skövde AIK har uppträtt svajigt på hemmaplan och förlorat tre av sju matcher.
Därför satt 5–1 (3–0) mot Gunnilse IS på Södermalms IP väldigt bra.
– Skönt att få spela ut och stundtals var det riktigt bra, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Skövde AIK är med i toppen av division 2.

Anledningen till det är främst lagets starka bortaspel. Där har SAIK ännu inte förlorat någon match men annat är det med hemmafacitet.

Inför onsdagskvällens möte med Gunnilse IS hade SAIK förlorat hälften av sina hemmamatcher.

Rynninge IK, Grebbestads IF och IFK Uddevalla har alla tre rest hem med tre poäng ifrån Södermalms IP.

– Vi har blandat och gett i vår prestation på hemmaplan och sedan har vi inte haft resultaten med oss i några matcher där vi kanske borde ha vunnit men det är mest tillfälligheter, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Förbättrade facitet

Nu förbättrade SAIK sitt facit genom att besegra bottenlaget Gunnilse IS med klara 5–1. Gästerna var aldrig nära att snuva SAIK på poäng. Hemmalaget spelade ut och tog sin hittills största seger på hemmaplan under den här säsongen och segersiffrorna kunde ha varit större. Segern grundlades redan i den första halvleken när SAIK gjorde tre mål på tre minuter.

– Det är klart det var viktigt att få hål på dem. Vi har haft matcher tidigare med samma matchbild där vi till och med har skapat ännu mer målchanser men inte lyckats få dit bollarna. Då har vi sedan straffats för minsta misstag, fortsätter Charbel Abraham.

Toppmöte på tisdag

Skövde AIK spelar hemma igen även nästa vecka när IK Gauthiod kommer på besök. Det är upplagt för en het drabbning i ett toppmöte där mycket står på spel.

– Det här var en viktig seger. Vill man vara med där uppe i toppen gäller det att plocka de här matcherna. Det går inte att släppa avståndet till dem utan det handlar om att haka på, säger Abraham och fortsätter:

– När vi får i gång spelet är vi riktigt bra och det fick vi senast vi mötte Gauthiod (SAIK vann med 7–0) så den känslan och de minnena får vi ta fram. Sedab får vi bygga vidare på de grejorna som vi gör bra mot Gunnilse. Det är en tuff match mot Gauthiod men det är sådana roliga matcher som man vill spela.

Skövde AIK är med i toppen av division 2.

Anledningen till det är främst lagets starka bortaspel. Där har SAIK ännu inte förlorat någon match men annat är det med hemmafacitet.

Inför onsdagskvällens möte med Gunnilse IS hade SAIK förlorat hälften av sina hemmamatcher.

Rynninge IK, Grebbestads IF och IFK Uddevalla har alla tre rest hem med tre poäng ifrån Södermalms IP.

– Vi har blandat och gett i vår prestation på hemmaplan och sedan har vi inte haft resultaten med oss i några matcher där vi kanske borde ha vunnit men det är mest tillfälligheter, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Förbättrade facitet

Nu förbättrade SAIK sitt facit genom att besegra bottenlaget Gunnilse IS med klara 5–1. Gästerna var aldrig nära att snuva SAIK på poäng. Hemmalaget spelade ut och tog sin hittills största seger på hemmaplan under den här säsongen och segersiffrorna kunde ha varit större. Segern grundlades redan i den första halvleken när SAIK gjorde tre mål på tre minuter.

– Det är klart det var viktigt att få hål på dem. Vi har haft matcher tidigare med samma matchbild där vi till och med har skapat ännu mer målchanser men inte lyckats få dit bollarna. Då har vi sedan straffats för minsta misstag, fortsätter Charbel Abraham.

Toppmöte på tisdag

Skövde AIK spelar hemma igen även nästa vecka när IK Gauthiod kommer på besök. Det är upplagt för en het drabbning i ett toppmöte där mycket står på spel.

– Det här var en viktig seger. Vill man vara med där uppe i toppen gäller det att plocka de här matcherna. Det går inte att släppa avståndet till dem utan det handlar om att haka på, säger Abraham och fortsätter:

– När vi får i gång spelet är vi riktigt bra och det fick vi senast vi mötte Gauthiod (SAIK vann med 7–0) så den känslan och de minnena får vi ta fram. Sedab får vi bygga vidare på de grejorna som vi gör bra mot Gunnilse. Det är en tuff match mot Gauthiod men det är sådana roliga matcher som man vill spela.