27 jun 2016 16:22

27 jun 2016 16:22

"Nöjd, glad och stolt"

STYRKELYFT: Loft nöjd med VM

Pigg i kroppen men trött mentalt. Så lämnar Sofia Loft Texas med ett nytt VM-guld i styrkelyft, men också med såväl europarekord som världsrekord.

Med några dagars distans till världsmästerskapet i styrkelyft i 52-kilosklassen lämnar Skövdetjejen Sofia Loft Texas med sitt tredje raka VM-guld.

– Jag är väldigt nöjd, glad och stolt över detta. Kroppen känns väldigt pigg så här dagarna efter, men jag har däremot varit ganska trött mentalt efter denna urladdning, säger Loft och fortsätter:

– Det känns så klart väldigt skönt att jag fick till det efter ännu ett års nötande och slit.

Och som om inte det tredje raka VM-guldet vore bra nog, så lyfte Loft även både nytt europarekord och världsrekord.

– Jag fick med mig 150 kilo i knäböj, vilket är nytt europarekord. 92,5 kilo i bänkpress och 175 kilo i marklyft vilket är ett nytt världsrekord i totalen med fem kilo i min klass, summerar Loft som nu lämnar Texas bakom sig. I stället väntar nu semester i bland annat Dallas och New Orleans. Och nog är det inte fy skam att semestra med ett färskt VM-guld, ett nytt europarekord och ett nytt världsrekord i resväskan.

Med några dagars distans till världsmästerskapet i styrkelyft i 52-kilosklassen lämnar Skövdetjejen Sofia Loft Texas med sitt tredje raka VM-guld.

– Jag är väldigt nöjd, glad och stolt över detta. Kroppen känns väldigt pigg så här dagarna efter, men jag har däremot varit ganska trött mentalt efter denna urladdning, säger Loft och fortsätter:

– Det känns så klart väldigt skönt att jag fick till det efter ännu ett års nötande och slit.

Och som om inte det tredje raka VM-guldet vore bra nog, så lyfte Loft även både nytt europarekord och världsrekord.

– Jag fick med mig 150 kilo i knäböj, vilket är nytt europarekord. 92,5 kilo i bänkpress och 175 kilo i marklyft vilket är ett nytt världsrekord i totalen med fem kilo i min klass, summerar Loft som nu lämnar Texas bakom sig. I stället väntar nu semester i bland annat Dallas och New Orleans. Och nog är det inte fy skam att semestra med ett färskt VM-guld, ett nytt europarekord och ett nytt världsrekord i resväskan.