29 jun 2016 18:00

29 jun 2016 18:00

Santosh Berggren debuterar i EM-serien

RALLYCROSS: Finnskoga MK arrangerar "The Magic Weekend" i helgen

Santosh Berggren tävlar i samband med rallycross-VM som arrangeras av Finnskoga MK i Hölje i helgen.
Berggren debuterar då när han kör i RX Lites Cup som är klassens motsvarighet till EM.

Santosh Berggren från Falköping gör i år comeback i rallycross. I helgen kommer han att debutera vid rallycross-VM i Hölje. Då arrangerar Finnskoga MK ”The Magic Weekend”, som är en av Sveriges största återkommande motorsportarrangemang, som lockade nästan 40 000 besökare i fjol. I år tror arrangören publiksiffran kan bli uppemot 50 000.

– Det ska bli riktigt kul att få köra under ”The Magic Weekend” inför all publik. Jag har under många år varit på plats som publik, men själv har jag endast kört en uppvisning i crosskart tidigare i samband med tävlingarna. Det här blir första gången jag kör en riktig tävling tillsammans med VM-förarna, säger Santosh Berggren i ett pressmeddelande.

Inte mindre än fem klasser kommer att göra upp i helgen och Santosh kommer att starta i RX Lites Cup som är klassens motsvarighet till EM.

17 förare är anmälda i Lites-klassen på en bana som Santosh tävlat på tidigare.

– Vi gör nu debut i EM-serien i Supercar Lites och det kommer att bli en stor utmaning för mig. Klassen har ett stort startfält så det kommer bli tufft att nå en semifinalplats, men det är självklart målet, fortsätter Santosh Berggren.

RX Lites Cup drar igång på fredag med fri träning och en heatomgång. På lördagen körs de tre återstående omgångarna och under söndagen avlutas det hela med semifinaler och final.

Santosh Berggren från Falköping gör i år comeback i rallycross. I helgen kommer han att debutera vid rallycross-VM i Hölje. Då arrangerar Finnskoga MK ”The Magic Weekend”, som är en av Sveriges största återkommande motorsportarrangemang, som lockade nästan 40 000 besökare i fjol. I år tror arrangören publiksiffran kan bli uppemot 50 000.

– Det ska bli riktigt kul att få köra under ”The Magic Weekend” inför all publik. Jag har under många år varit på plats som publik, men själv har jag endast kört en uppvisning i crosskart tidigare i samband med tävlingarna. Det här blir första gången jag kör en riktig tävling tillsammans med VM-förarna, säger Santosh Berggren i ett pressmeddelande.

Inte mindre än fem klasser kommer att göra upp i helgen och Santosh kommer att starta i RX Lites Cup som är klassens motsvarighet till EM.

17 förare är anmälda i Lites-klassen på en bana som Santosh tävlat på tidigare.

– Vi gör nu debut i EM-serien i Supercar Lites och det kommer att bli en stor utmaning för mig. Klassen har ett stort startfält så det kommer bli tufft att nå en semifinalplats, men det är självklart målet, fortsätter Santosh Berggren.

RX Lites Cup drar igång på fredag med fri träning och en heatomgång. På lördagen körs de tre återstående omgångarna och under söndagen avlutas det hela med semifinaler och final.