30 jun 2016 21:15

30 jun 2016 21:15

IFK Hjo besegrade Tidaholms GIF

FOTBOLL: DIVISION 4 NORRA

IFK Hjo vann derbyt mot Tidaholms Gif med 3–2 på Guldkroksvallen.

Det var IFK Hjo som tog ledningen inför omkring 150 personer på Gulkroksvallen när Petter Ahlander nickade in 1–0 på hörna efter 23 minuters spel. Det såg länge ut att stå sig till pausvilan men fyra minuter före halvtid kvitterade Ninos Gewargis för TGIF efter fint förarbete av Uthen Chaisamring.

På stopptid såg sedan Joakim Engstrand till att Hjo hade ledningen inför den andra halvleken med sitt 2–1-mål som också det tillkom på en hörna. Det saknades inte chanser i den första halvleken. Utöver målen hade Hjos Mårten Gustafsson ett skott i stolpen och gästernas Chaisamrong en boll i ribban. Efter knappa timmens spel kom sedan 3–1 för hemmalaget när Simon Alsetun gjorde 3–1 efter fint förarbete av Mårten Gustafsson. TGIF var dock inget slaget lag i det läget utan försökte komma igen och gick för en reducering som till slut kom men då var det försent.

– De fick ett mål på stopptid men det blev aldrig spännande. Efter vår avspark blåste domaren av nästan direkt, säger Per Ruckman, tränare i IFK Hjo.

– Det här var ett derby och en rolig match att spela. Jag tycker att vi som helhet gjorde en jättegedigen match. Vi behövde poängen mest för att komma ifrån bottenträsket så det känns bra med en trepoängare, fortsatte Ruckman som hyllade kollektivet.

TGIF går nu till sommaruppehåll medan Ho ska möta Ulvåkers IF i nästa vecka i sin sista match före uppehållet.

Mål: IFK Hjo: Petter Ahlander, Joakim Engstrand, Simon Alsetun. Tidaholms GIF: Ninos Gewargis, Uthen Chaisamrong.

Det var IFK Hjo som tog ledningen inför omkring 150 personer på Gulkroksvallen när Petter Ahlander nickade in 1–0 på hörna efter 23 minuters spel. Det såg länge ut att stå sig till pausvilan men fyra minuter före halvtid kvitterade Ninos Gewargis för TGIF efter fint förarbete av Uthen Chaisamring.

På stopptid såg sedan Joakim Engstrand till att Hjo hade ledningen inför den andra halvleken med sitt 2–1-mål som också det tillkom på en hörna. Det saknades inte chanser i den första halvleken. Utöver målen hade Hjos Mårten Gustafsson ett skott i stolpen och gästernas Chaisamrong en boll i ribban. Efter knappa timmens spel kom sedan 3–1 för hemmalaget när Simon Alsetun gjorde 3–1 efter fint förarbete av Mårten Gustafsson. TGIF var dock inget slaget lag i det läget utan försökte komma igen och gick för en reducering som till slut kom men då var det försent.

– De fick ett mål på stopptid men det blev aldrig spännande. Efter vår avspark blåste domaren av nästan direkt, säger Per Ruckman, tränare i IFK Hjo.

– Det här var ett derby och en rolig match att spela. Jag tycker att vi som helhet gjorde en jättegedigen match. Vi behövde poängen mest för att komma ifrån bottenträsket så det känns bra med en trepoängare, fortsatte Ruckman som hyllade kollektivet.

TGIF går nu till sommaruppehåll medan Ho ska möta Ulvåkers IF i nästa vecka i sin sista match före uppehållet.

Mål: IFK Hjo: Petter Ahlander, Joakim Engstrand, Simon Alsetun. Tidaholms GIF: Ninos Gewargis, Uthen Chaisamrong.