30 jun 2016 15:17

30 jun 2016 15:17

Isak Arvidsson får fribiljett till ny tävling

TENNIS: ATP Challenger Tour-tävling i Båstad

Isak Arvidsson, 23 år och från Hjo, har fått en fribiljett till nästa veckas nya ATP Challenger Tour-tävling i Båstad som är startskottet för den tre veckor långa tennisfesten.
Han är en av fyra hemmaspelare som har fått ett wildcard av förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren.
Bara svenske tennisettan Elias Ymer, 20 år och från Skara, var direktkvalificerad bland svenskarna.

Nästa veckas nya ATP Challenger Tour-tävling i Båstad öppnar dörrar för de svenska tennisherrarna.

Fyra av fyra wildcards till huvudtävlingen tilldelas hemmahopp.

Arrangören Svenska Tennisförbundet har genom förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren gett fribiljetterna till Christian Lindell, 24 år, Markus Eriksson, 26 år, Isak Arvidsson, 23 år, och Carl Söderlund, 19 år.

– Sverigetvåan Christian Lindell är alltid Davis Cup-aktuell på grus medan Markus, Isak och ”Calle” är de tre svenskar som vunnit internationella titlar på futuretouren i år, säger förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren i ett pressmeddelande från det svenska tennisförbundet.

– Det är för våra svenska spelare som vi arrangerar den här tävlingen och det betyder oerhört mycket att de får chansen i en tävling på den här nivån. I år har det ännu större betydelse att vi har två challengers på hemmaplan eftersom reglerna är ändrade i ATP-tävlingar med bara 16 spelare i kvalet. Det betyder att det är mycket tuffare än tidigare att komma med i Swedish Open i Båstad och Stockholm Open, fortsätter Rosengren.

ATP Challenger Tour-tävlingen, kategorin under ATP:s 250-serie, ger svenska spelare möjlighet att ta nästa steg i karriären på hemmaplan. Enda direktkvalificerade svensk är den 20-årige och 144-rankade Sverigeettan Elias Ymer med rötterna i Skara.

Svenskarna får en tuff uppgift. I konkurrens med fyra andra challengertävlingar samma vecka lockar premiärupplagan av Båstad Challenger ett mycket starkt startfält. Fem topp 100-rankade spelare, totalt nio bland de 120 främsta, står på startlinjen när huvudtävlingen inleds på måndag.

Ytterligare svenskar får chans i kvalet, som inleds på lördag. Båstad Challenger, 2–9 juli, är startskottet för den tre veckor långa tennisfesten i Båstad.

Nästa veckas nya ATP Challenger Tour-tävling i Båstad öppnar dörrar för de svenska tennisherrarna.

Fyra av fyra wildcards till huvudtävlingen tilldelas hemmahopp.

Arrangören Svenska Tennisförbundet har genom förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren gett fribiljetterna till Christian Lindell, 24 år, Markus Eriksson, 26 år, Isak Arvidsson, 23 år, och Carl Söderlund, 19 år.

– Sverigetvåan Christian Lindell är alltid Davis Cup-aktuell på grus medan Markus, Isak och ”Calle” är de tre svenskar som vunnit internationella titlar på futuretouren i år, säger förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren i ett pressmeddelande från det svenska tennisförbundet.

– Det är för våra svenska spelare som vi arrangerar den här tävlingen och det betyder oerhört mycket att de får chansen i en tävling på den här nivån. I år har det ännu större betydelse att vi har två challengers på hemmaplan eftersom reglerna är ändrade i ATP-tävlingar med bara 16 spelare i kvalet. Det betyder att det är mycket tuffare än tidigare att komma med i Swedish Open i Båstad och Stockholm Open, fortsätter Rosengren.

ATP Challenger Tour-tävlingen, kategorin under ATP:s 250-serie, ger svenska spelare möjlighet att ta nästa steg i karriären på hemmaplan. Enda direktkvalificerade svensk är den 20-årige och 144-rankade Sverigeettan Elias Ymer med rötterna i Skara.

Svenskarna får en tuff uppgift. I konkurrens med fyra andra challengertävlingar samma vecka lockar premiärupplagan av Båstad Challenger ett mycket starkt startfält. Fem topp 100-rankade spelare, totalt nio bland de 120 främsta, står på startlinjen när huvudtävlingen inleds på måndag.

Ytterligare svenskar får chans i kvalet, som inleds på lördag. Båstad Challenger, 2–9 juli, är startskottet för den tre veckor långa tennisfesten i Båstad.