02 jul 2016 22:35

03 jul 2016 16:29

Händelserikt när Tibro AIK firade 100 år

FOTBOLL: Vilirare vann matchen när Tibro AIK firade 100 år

Det var en händelserik jubileumsdag med stjärnglans när Tibro AIK firade 100 år.
Men matchen mot Vilirarelaget, bestående av gamla fotbollsprofiler, slutade med en 6–7-förlust för TAIK.
Det var ändå av underordnad betydelse denna lördag som präglades av mycket skratt och glädje.

Tibro AIK firade 100 år under lördagen och en rad olika aktiviteter stod på agendan.

Dagen inleddes redan på förmiddagen med barn- och ungdomsaktiviteter när samtliga ungdomslag spelade intermatcher där Tommy Söderberg, Bosse Petersson och Anders Limpar var med och coachade ungdomarna.

Matcherna kommenterades av Niklas Holmgren, känd sportkommentator i tv på Viasat, som med inlevelse refererade.

– Det var jättehärligt att se ungdomarna, de här småknattarna spela fotboll. Man är van vid att få åka till Old Traford (Manchester), Santiago Bernabéu-stadion (Madrid), Camp Nou (Barcelona) och så kommer man hit och får se de här knattingarna. Det är underbart, säger Niklas Holmgren.

Värdesatte besöket

Han uppskattade besöket i Tibro.

– Det är jätteviktigt att komma ut och träffa folk. När man kommenterar i tv är det ju bara en kamera, du ser ju aldrig vilka som är bakom den. Att få träffa människor och tjata lite med dem om vilket lag som man håller på och vem man tror vinner är roligt. Förhoppningsvis är det här också inspirerande för andra, fortsätter Holmgren.

Han var inte sen att hoppa på det nystartade nätverket Vilirare.

– Jag känner ju Bosse (Petersson) och tycker om det är konceptet med Vilirare. De här med de goda tio budorden från UEFA och värdegrunderna som Vilirare står för så det känns jättekul. Sedan blir det också kul att få träffa grabbarna som man har kommenterat en gång i tiden, både Limpan (Anders Limpar) och Bojan (Djordjic) har jag kommenterat tidigare. Det är lite roligt och allt är mer avslappnat än normalt, här är det mer för showen.

Under dagen var det också en paneldebatt med den tidigare förbundskaptenen Tommy Söderberg, den tidigare landslagsspelaren Anders Limpar, den mångårige fotbollstränaren Bosse Petersson samt det tidigare fotbollsproffset Bojan Djordjic.

Ledarskap i fokus

Värdegrundsfrågor och ledarskap stod i fokus men publiken tog också chansen och ställde frågor. Djordjic bjöd på intressanta anekdoter kring sin tid i Manchester United och sina möten med Sir Alex Ferguson. Limpar berättade på sin sida om tiden i Arsenal i början av 1990-talet under tränaren George Graham. Söderberg berättade också om sin filosofi och sitt ledarskap. Han lyfte även på hatten för den tidigare landslagskollegan Lars Lagerbäcks EM-framgångar med Island.

Senare på lördagseftermiddagen möttes Vilirarelaget, bestående av flera gamla fotbollsprofiler, Tibro AIK:s A-lag som dagen till ära också hade komponerats ihop med en del äldre spelare som lagt karriären på hyllan.

Det såg länge ut att Tibro skulle avgå med segern men Vilirare gav sig inte utan vände matchen på slutet, mycket tack vare den tidigare allsvenska skyttekungen Niklas Skoog som gjorde fem mål över 2x35 minuter på Sportparken. Vilirare vann med 7–6 efter att Yksel Osmanovski och Andreas Andersson också gjort mål. Tibros mål gjordes av Jim Ljungqvist 2, Martin Gertsson, Filip Särkijärvi Thurén, Martin Eskilsson och Magnus Lagerin.

Jubileumsdagen avslutades sedan med middag på kvällen.

Tibro AIK firade 100 år under lördagen och en rad olika aktiviteter stod på agendan.

Dagen inleddes redan på förmiddagen med barn- och ungdomsaktiviteter när samtliga ungdomslag spelade intermatcher där Tommy Söderberg, Bosse Petersson och Anders Limpar var med och coachade ungdomarna.

Matcherna kommenterades av Niklas Holmgren, känd sportkommentator i tv på Viasat, som med inlevelse refererade.

– Det var jättehärligt att se ungdomarna, de här småknattarna spela fotboll. Man är van vid att få åka till Old Traford (Manchester), Santiago Bernabéu-stadion (Madrid), Camp Nou (Barcelona) och så kommer man hit och får se de här knattingarna. Det är underbart, säger Niklas Holmgren.

Värdesatte besöket

Han uppskattade besöket i Tibro.

– Det är jätteviktigt att komma ut och träffa folk. När man kommenterar i tv är det ju bara en kamera, du ser ju aldrig vilka som är bakom den. Att få träffa människor och tjata lite med dem om vilket lag som man håller på och vem man tror vinner är roligt. Förhoppningsvis är det här också inspirerande för andra, fortsätter Holmgren.

Han var inte sen att hoppa på det nystartade nätverket Vilirare.

– Jag känner ju Bosse (Petersson) och tycker om det är konceptet med Vilirare. De här med de goda tio budorden från UEFA och värdegrunderna som Vilirare står för så det känns jättekul. Sedan blir det också kul att få träffa grabbarna som man har kommenterat en gång i tiden, både Limpan (Anders Limpar) och Bojan (Djordjic) har jag kommenterat tidigare. Det är lite roligt och allt är mer avslappnat än normalt, här är det mer för showen.

Under dagen var det också en paneldebatt med den tidigare förbundskaptenen Tommy Söderberg, den tidigare landslagsspelaren Anders Limpar, den mångårige fotbollstränaren Bosse Petersson samt det tidigare fotbollsproffset Bojan Djordjic.

Ledarskap i fokus

Värdegrundsfrågor och ledarskap stod i fokus men publiken tog också chansen och ställde frågor. Djordjic bjöd på intressanta anekdoter kring sin tid i Manchester United och sina möten med Sir Alex Ferguson. Limpar berättade på sin sida om tiden i Arsenal i början av 1990-talet under tränaren George Graham. Söderberg berättade också om sin filosofi och sitt ledarskap. Han lyfte även på hatten för den tidigare landslagskollegan Lars Lagerbäcks EM-framgångar med Island.

Senare på lördagseftermiddagen möttes Vilirarelaget, bestående av flera gamla fotbollsprofiler, Tibro AIK:s A-lag som dagen till ära också hade komponerats ihop med en del äldre spelare som lagt karriären på hyllan.

Det såg länge ut att Tibro skulle avgå med segern men Vilirare gav sig inte utan vände matchen på slutet, mycket tack vare den tidigare allsvenska skyttekungen Niklas Skoog som gjorde fem mål över 2x35 minuter på Sportparken. Vilirare vann med 7–6 efter att Yksel Osmanovski och Andreas Andersson också gjort mål. Tibros mål gjordes av Jim Ljungqvist 2, Martin Gertsson, Filip Särkijärvi Thurén, Martin Eskilsson och Magnus Lagerin.

Jubileumsdagen avslutades sedan med middag på kvällen.