02 jul 2016 22:37

03 jul 2016 16:26

TV-experten imponerad av Tibro AIK

FOTBOLL: Tibro AIK firade 100 år under lördagen

Organisationen Vilirare grundades av Bosse Petersson häromåret och deltog när Tibro AIK firade 100 år under lördagen.
Petersson som i dag är fotbollsexpert i tv på Viasat var imponerade av föreningen.
– Jag önskar att jag hade fått vara fotbollstränare här och fått bo i Tibro, säger han.

Vilirare startades av Bosse Petersson 2014 mot bakgrund av den tragiska händelsen i Helsingborg där en Djurgårdssupporter avled i samband med en allsvensk match våren 2014.

Petersson ville då samla de goda krafterna inom fotbollen och på kort tid fick han med sig flera hundra ambassadörer i den nya organisationen.

– Det här bygger egentligen på tre ben. Det ena är att vi vill bidra till att sprida goda värderingar i svensk fotboll och i samhället, jag tror det behövs. Det andra är att jag menar att svensk fotboll behöver kompetensen och erfarenheten från de som har varit med. Där menar jag att vi kan vara med och bidra till svensk fotbolls utveckling både sportsligt och kulturellt. Det tredje är att de här gamla lirarna också tycker det är ganska trevligt att få träffas och snacka, säger Bosse Petersson.

– Det unika i det här Vilirarelaget som spelar i Tibro är de kommer ifrån olika klubbar. Här umgås AIK:are och Djurgårdare och Malmöanhängare och Göteborgare i en härlig familj. Det uppskattar jag. Man fightas därute på planen om poängen men sedan tycker jag det är väldigt viktigt att man kan umgås i fotbollsfamiljen, fortsätter han.

Vilirare fanns på plats med några av sina ambassadörer när Tibro AIK firade 100 år under lördagen.

”Mycket trevligt”

– Det är mycket trevligt att få vara här. Jag personligen och vi i Vilirarelaget är väldigt stolta och glada över att få vara med i det här 100-årsjubileet. Det är ganska mäktigt att fylla 100 år, säger Petersson.

Han var imponerad av Tibro AIK, orten och förutsättningar som finns där.

– Tibro är ett helt underbart samhälle. Jag önskar att jag hade fått vara fotbollstränare här och fått bo i Tibro. Förutsättningarna när man tittar sig runt här är helt enorma, säger Petersson och utvecklar:

– Nu hör jag att det går lite knackigt för A-laget (ligger sist i division 3 mellersta Götaland) men det där brukar gå lite i vågor. Förutsättningarna för att driva ett fotbollslag finns här. Det är allsvensk nivå på faciliteterna runt om när man tittar på träningsplaner, omklädningsrum och på den ordning som är runt här. Jag är imponerad av det.

Petersson har tränat fotbollslag från 1970 fram till 2008 men är i dag fotbollsexpert i tv på Viasat.

– Det är mycket stimulerande. Jag får följa toppfotbollen ifrån den sidan, det är väldigt bra.

Vilirare startades av Bosse Petersson 2014 mot bakgrund av den tragiska händelsen i Helsingborg där en Djurgårdssupporter avled i samband med en allsvensk match våren 2014.

Petersson ville då samla de goda krafterna inom fotbollen och på kort tid fick han med sig flera hundra ambassadörer i den nya organisationen.

– Det här bygger egentligen på tre ben. Det ena är att vi vill bidra till att sprida goda värderingar i svensk fotboll och i samhället, jag tror det behövs. Det andra är att jag menar att svensk fotboll behöver kompetensen och erfarenheten från de som har varit med. Där menar jag att vi kan vara med och bidra till svensk fotbolls utveckling både sportsligt och kulturellt. Det tredje är att de här gamla lirarna också tycker det är ganska trevligt att få träffas och snacka, säger Bosse Petersson.

– Det unika i det här Vilirarelaget som spelar i Tibro är de kommer ifrån olika klubbar. Här umgås AIK:are och Djurgårdare och Malmöanhängare och Göteborgare i en härlig familj. Det uppskattar jag. Man fightas därute på planen om poängen men sedan tycker jag det är väldigt viktigt att man kan umgås i fotbollsfamiljen, fortsätter han.

Vilirare fanns på plats med några av sina ambassadörer när Tibro AIK firade 100 år under lördagen.

”Mycket trevligt”

– Det är mycket trevligt att få vara här. Jag personligen och vi i Vilirarelaget är väldigt stolta och glada över att få vara med i det här 100-årsjubileet. Det är ganska mäktigt att fylla 100 år, säger Petersson.

Han var imponerad av Tibro AIK, orten och förutsättningar som finns där.

– Tibro är ett helt underbart samhälle. Jag önskar att jag hade fått vara fotbollstränare här och fått bo i Tibro. Förutsättningarna när man tittar sig runt här är helt enorma, säger Petersson och utvecklar:

– Nu hör jag att det går lite knackigt för A-laget (ligger sist i division 3 mellersta Götaland) men det där brukar gå lite i vågor. Förutsättningarna för att driva ett fotbollslag finns här. Det är allsvensk nivå på faciliteterna runt om när man tittar på träningsplaner, omklädningsrum och på den ordning som är runt här. Jag är imponerad av det.

Petersson har tränat fotbollslag från 1970 fram till 2008 men är i dag fotbollsexpert i tv på Viasat.

– Det är mycket stimulerande. Jag får följa toppfotbollen ifrån den sidan, det är väldigt bra.