03 jul 2016 21:30

03 jul 2016 21:30

Elowson kvar som VM-tvåa

ENDURO: Sjätte VM-deltävlingen i Spanien

VM-serien drog vidare i helgen med den sjätte deltävlingen i Spanien.
FMCK Skövdes Albin Elowson noterade dubbla andraplatser.
Därmed befäster 21-åringen sin ställning i toppen som tvåa bakom den dominante italienaren Giacomo Redondi som leder sammandraget.

Italienaren Giacomo Redondi har visat sig omöjlig att slå och han tog två nya segrar när den sjätte VM-deltävlingen avgjordes i Spanien i helgen. Men bakom honom fortsätter FMCK Skövdes Albin Elowson att köra övertygande och han befäste sin ställning i toppen av sammandraget efter två nya andra platser i helgen. För två veckor sedan när den senaste VM-deltävlingen avgjordes på hemmaplan i Enköping var också 21-åringen tvåa båda dagarna.

Albin Elowson, som kör i juniorklassen, har 170 poäng i sammandraget, 70 poäng bakom Redondi men 36 poäng före VM-trean Diogo Ventura, Portugal. Andraplatserna gör att Elowson drygade ut sitt försprång till portugisen och Elowson har ett fortsatt bra läge att ta hand om silvret i VM-serien.

Två deltävlingar återstår i Italien den 16-17 juli och Frankrike den 10–11 september.

Tibro MK:s Oliver Nelson kör också i juniorklassen och han kom på 17:e plats under lördagen men lyckades bättre under söndagen med en elfte plats. Nelson behåller sin åttondeplats i sammandraget med 83 inkörda poäng.

Italienaren Giacomo Redondi har visat sig omöjlig att slå och han tog två nya segrar när den sjätte VM-deltävlingen avgjordes i Spanien i helgen. Men bakom honom fortsätter FMCK Skövdes Albin Elowson att köra övertygande och han befäste sin ställning i toppen av sammandraget efter två nya andra platser i helgen. För två veckor sedan när den senaste VM-deltävlingen avgjordes på hemmaplan i Enköping var också 21-åringen tvåa båda dagarna.

Albin Elowson, som kör i juniorklassen, har 170 poäng i sammandraget, 70 poäng bakom Redondi men 36 poäng före VM-trean Diogo Ventura, Portugal. Andraplatserna gör att Elowson drygade ut sitt försprång till portugisen och Elowson har ett fortsatt bra läge att ta hand om silvret i VM-serien.

Två deltävlingar återstår i Italien den 16-17 juli och Frankrike den 10–11 september.

Tibro MK:s Oliver Nelson kör också i juniorklassen och han kom på 17:e plats under lördagen men lyckades bättre under söndagen med en elfte plats. Nelson behåller sin åttondeplats i sammandraget med 83 inkörda poäng.