04 jul 2016 21:59

04 jul 2016 22:00

Falköpings FK vann före uppehållet

DIVISION 4 NORRA FOTBOLL

Falköpings FK besegrade Edsvära-Norra Vånga FF med 5–3 (3–1) på bortaplan.

Falköpings FK satte punkt på vårsäsongen med match borta mot Edsvära-Norra Vånga FF på måndagskvällen. Det slutade med en 5–3-seger på Holmvallen och därmed tog FFK tre sköna poäng som gör att laget har häng på topplagen inför höstsäsongen som nu ligger över en månad fram i tiden då FFK nu går till uppehåll efter att vunnit sex matcher och tagit totalt 22 poäng på vårens 14 matcher.

– Vi åkte på några poängtapp i rad i början av serien men sedan har det börjat studsa vår väg och vi har haft stolpe in i matcherna. Vi smyger med i toppen och det ser intressant ut inför hösten. Vi ska göra allt vi kan för att skugga topplagen, säger FFK-tränaren Claes Lundström.

5–3-segern var helt odiskutabel och FFK hade avgjort matchen redan efter dryga timmens spel med en 5–1-ledning.

– Vi fick en bra start med två mål inom loppet av en minut i den femte spelminuten. Det var skönt att ha med sig. I slutet på den första halvleken åkte de på en frilägesutvisning och vi fick straff. Då gjorde vi 3–1 och hade ett klart grepp om matchen. Med en man mer i den andra halvliken gick vi sedan ifrån till 5–1 innan de reducerade två gånger, fortsätter Falköpingstränaren Claes Lundström.

Mål: Falköpings FK: Andreas Mann 2, Mikael Eriksson, Anton Ekholm, Loui Ålebring.

Falköpings FK satte punkt på vårsäsongen med match borta mot Edsvära-Norra Vånga FF på måndagskvällen. Det slutade med en 5–3-seger på Holmvallen och därmed tog FFK tre sköna poäng som gör att laget har häng på topplagen inför höstsäsongen som nu ligger över en månad fram i tiden då FFK nu går till uppehåll efter att vunnit sex matcher och tagit totalt 22 poäng på vårens 14 matcher.

– Vi åkte på några poängtapp i rad i början av serien men sedan har det börjat studsa vår väg och vi har haft stolpe in i matcherna. Vi smyger med i toppen och det ser intressant ut inför hösten. Vi ska göra allt vi kan för att skugga topplagen, säger FFK-tränaren Claes Lundström.

5–3-segern var helt odiskutabel och FFK hade avgjort matchen redan efter dryga timmens spel med en 5–1-ledning.

– Vi fick en bra start med två mål inom loppet av en minut i den femte spelminuten. Det var skönt att ha med sig. I slutet på den första halvleken åkte de på en frilägesutvisning och vi fick straff. Då gjorde vi 3–1 och hade ett klart grepp om matchen. Med en man mer i den andra halvliken gick vi sedan ifrån till 5–1 innan de reducerade två gånger, fortsätter Falköpingstränaren Claes Lundström.

Mål: Falköpings FK: Andreas Mann 2, Mikael Eriksson, Anton Ekholm, Loui Ålebring.