04 jul 2016 19:43

04 jul 2016 19:43

Genrep inför ungdoms-EM

FRIIDROTT: Världsungdomsspelen på Ullevi

Det kryllade på Ullevi.
Tre dagars tävlande i nästan alla friidrottens grenar. Med flera lokala framgångar i massorna.

Det var under helgen när dryga 8400 starter avgjordes i en av världens största friidrottstävlingar på arena och det med det något felaktiga namnet Världsungdomsspelen – då det många senioraktiva av mycket hög klass finns med under tävlingen.

Redan UEM-kvalificerade Simon Wiklund, Wilske, hann med att hoppa höjd i både seniorklassen och sin normala klass P17. I den första slutade han på en åttonde palts med 2.00, medan i sin vanliga klass blev det 2.03 och med riktigt bra försök på säsongsbästat 2.06. Det gick inte den här gången, men kanske på mästerskapet om ett par veckor.

Jagade kvalgräns

En som jagade kvalgräns i helgen var Ida Olsson från IF Hagen FK som skulle göra 60 meter för att få åka iväg på UEM nådde inte så långt.

– Tävlingen var okej för mig. Kom inte riktigt in i den eller tekniken, men ändå helt godkänd tävling. Självklart hade man hoppats på några metrar till, men nu är det bara att ladda till SM, sa Ida.

Hon nådde 55.59 och var på det trea i tävlingen. Skolkamraten från FIG-Växjö, Cecilia Larsson, nådde inte heller hon över kvalgränsen – återstår att se om det kommer räcka ändå.

En silverplats på 200 meter blev de för P13-killen Linus Johansson, Wilske, som klockades för 24,92 och var med det klart före trean. Men också en bit bakom ettan Viktor Wall från Tyresö, som vann på 24,23.

Mångsidiga Tova Gisslen, Wilske, var långt framme i flera grenar. Femma i höjd på 1.54, sexa i tresteg med 10.60 i lite för hård vind samt fyra i kula på 12.22.

Trestegs-fyra slutade Christofer Pool-Wiklund, Falköpings FIK, som hade 14.44 och fick ge sig mot sin antagonist Marcus Nyberg från MAI med 14.56 i vind och 14.45 i godkänd vind.

Annars var det Ludvig Brorsson, FFIK, som redan tidigt på fredagen tog ett silver i längd och det på 6.73. Det skulle visa sig att det bara fattades en ynka centimeter fram till ettan Mads Lund från Danmark. Ludvig var även femma på 200 meter med tiden 22,75.

Cajsa Lindberg, Hagen, var delad elva i F17-staven med 2.85 och där det var hela tio stycken som tog sig över tre meter. Samt att långlöparen Malin Strand, Sävedalen, sprang ett snabbt 1500-meterslopp, som är sprintdistans för Malin. Hon var trea i B-finalen på 4.42,25.

Det var under helgen när dryga 8400 starter avgjordes i en av världens största friidrottstävlingar på arena och det med det något felaktiga namnet Världsungdomsspelen – då det många senioraktiva av mycket hög klass finns med under tävlingen.

Redan UEM-kvalificerade Simon Wiklund, Wilske, hann med att hoppa höjd i både seniorklassen och sin normala klass P17. I den första slutade han på en åttonde palts med 2.00, medan i sin vanliga klass blev det 2.03 och med riktigt bra försök på säsongsbästat 2.06. Det gick inte den här gången, men kanske på mästerskapet om ett par veckor.

Jagade kvalgräns

En som jagade kvalgräns i helgen var Ida Olsson från IF Hagen FK som skulle göra 60 meter för att få åka iväg på UEM nådde inte så långt.

– Tävlingen var okej för mig. Kom inte riktigt in i den eller tekniken, men ändå helt godkänd tävling. Självklart hade man hoppats på några metrar till, men nu är det bara att ladda till SM, sa Ida.

Hon nådde 55.59 och var på det trea i tävlingen. Skolkamraten från FIG-Växjö, Cecilia Larsson, nådde inte heller hon över kvalgränsen – återstår att se om det kommer räcka ändå.

En silverplats på 200 meter blev de för P13-killen Linus Johansson, Wilske, som klockades för 24,92 och var med det klart före trean. Men också en bit bakom ettan Viktor Wall från Tyresö, som vann på 24,23.

Mångsidiga Tova Gisslen, Wilske, var långt framme i flera grenar. Femma i höjd på 1.54, sexa i tresteg med 10.60 i lite för hård vind samt fyra i kula på 12.22.

Trestegs-fyra slutade Christofer Pool-Wiklund, Falköpings FIK, som hade 14.44 och fick ge sig mot sin antagonist Marcus Nyberg från MAI med 14.56 i vind och 14.45 i godkänd vind.

Annars var det Ludvig Brorsson, FFIK, som redan tidigt på fredagen tog ett silver i längd och det på 6.73. Det skulle visa sig att det bara fattades en ynka centimeter fram till ettan Mads Lund från Danmark. Ludvig var även femma på 200 meter med tiden 22,75.

Cajsa Lindberg, Hagen, var delad elva i F17-staven med 2.85 och där det var hela tio stycken som tog sig över tre meter. Samt att långlöparen Malin Strand, Sävedalen, sprang ett snabbt 1500-meterslopp, som är sprintdistans för Malin. Hon var trea i B-finalen på 4.42,25.

  • Hasse Sjögren