04 jul 2016 19:14

04 jul 2016 19:14

Isak Arvidsson vann i dubbelturneringen

TENNIS: Svenskduo imponerade direkt i Båstad Challenger

Isak Arvidsson, 23 år och ifrån Hjo, vann direkt tillsammans med Fred Simonsson i dubbelturneringen av nya tävlingen Båstad Challenger.

På måndagen inleddes den nya ATP Challenger Tour-tävlingen i Båstad.

I dubbelturneringen ställdes Isak Arvidsson, som ursprungligen kommer ifrån Hjo, och Fred Simonsson mot tredjeseedade kineserna Mao-Xin Gong och Ze Zhang. Det slutade med seger för det svenska dubbelparet med 6–3, 6–4 inför hemmapubliken. I mars vann de sin första challengertitel i Jönköping och nu vill duon på nytt leverera. De kunde inte ha inlett på ett bättre sätt i Båstad.

– Fantastiskt bra match. Det var riktigt kul att spela i dag. Vi vann en del tajta poäng, fick bollen i spel och servade bra. De returnerar ju bra men vi spelade verkligen riktigt, riktigt bra dubbel och då kan vi slå många par, säger Isak Arvidsson till Svenska tennisförbundets hemsida.

Bor i Båstad

23-årige Arvidsson har sina rötter i Hjo men bor numera i Båstad och han trivs på hemmaplan.

– Det här har man längtat efter hela året. I år blir det förhoppningsvis två tävlingsveckor på de här banorna i ATP-kvalet eller möjligtvis huvudtävlingen. Det är ett perfekt upplägg att få en träningsvecka med förbundet och sen spela den här challengern. Man kommer grymt bra förberedd, fortsätter Arvidsson.

Han uppskattar premiärupplagan av Båstad Challenger.

– Det är riktigt bra. Det har varit mycket folk, bra arrangerat och i dag levererade vädret också, säger han.

Möter serb i singelturneringen

Samtliga svenskar går in i singelturneringen på tisdagen och Isak Arvidsson möter serben Miki Jankovic.

– Jag har sett honom i Grekland när ”Mackan” (Markus Eriksson) mötte honom två gånger så jag har rätt bra koll på honom. Det ska bli riktigt kul att spela singel inför den här publiken, säger Arvidsson.

På måndagen inleddes den nya ATP Challenger Tour-tävlingen i Båstad.

I dubbelturneringen ställdes Isak Arvidsson, som ursprungligen kommer ifrån Hjo, och Fred Simonsson mot tredjeseedade kineserna Mao-Xin Gong och Ze Zhang. Det slutade med seger för det svenska dubbelparet med 6–3, 6–4 inför hemmapubliken. I mars vann de sin första challengertitel i Jönköping och nu vill duon på nytt leverera. De kunde inte ha inlett på ett bättre sätt i Båstad.

– Fantastiskt bra match. Det var riktigt kul att spela i dag. Vi vann en del tajta poäng, fick bollen i spel och servade bra. De returnerar ju bra men vi spelade verkligen riktigt, riktigt bra dubbel och då kan vi slå många par, säger Isak Arvidsson till Svenska tennisförbundets hemsida.

Bor i Båstad

23-årige Arvidsson har sina rötter i Hjo men bor numera i Båstad och han trivs på hemmaplan.

– Det här har man längtat efter hela året. I år blir det förhoppningsvis två tävlingsveckor på de här banorna i ATP-kvalet eller möjligtvis huvudtävlingen. Det är ett perfekt upplägg att få en träningsvecka med förbundet och sen spela den här challengern. Man kommer grymt bra förberedd, fortsätter Arvidsson.

Han uppskattar premiärupplagan av Båstad Challenger.

– Det är riktigt bra. Det har varit mycket folk, bra arrangerat och i dag levererade vädret också, säger han.

Möter serb i singelturneringen

Samtliga svenskar går in i singelturneringen på tisdagen och Isak Arvidsson möter serben Miki Jankovic.

– Jag har sett honom i Grekland när ”Mackan” (Markus Eriksson) mötte honom två gånger så jag har rätt bra koll på honom. Det ska bli riktigt kul att spela singel inför den här publiken, säger Arvidsson.