04 jul 2016 20:05

04 jul 2016 20:05

Sverige tog ny seger i U20-VM

HANDBOLL: Sverige besegrade Nederländerna

Det svenska U20-landslaget, med den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson, följde upp premiärsegern mot Chile med att även besegra Nederländerna i U20-VM i Moskva, Ryssland under måndagen.

Det blev klar seger med 34–28 mot Nederländerna efter att Sverige lett med 19–15 redan i halvtid.

– Det kändes stabilt i dag. Vi har tränat oerhört mycket anfallsspel och vi har fått betalt för det också. Sedan har ju Julia Bardis kommit in ordentligt också. Vi hade ju många mål från kanterna både i går (söndag mot Chile) och i dag (mot Nederländerna) och det är ju också ett bevis på att spelet sitter, säger förbundskaptenen Ola Månsson i ett pressmeddelande från det svenska handbollsförbundet.

Det här var Sveriges andra seger i U20-VM, för spelare födda 1996/1997, då det blev svensk premiärseger mot Chile med 41–19 (19–9) under söndagen.

Den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson, som fortfarande tillhör IK Sävehof men som ansluter till SHF senare i sommar, är en av spelarna i den svenska VM-truppen. Hon gjorde två mål mot Chile men var mållös mot Nederländerna. Bästa svenska målskytt var Julia Bardis, Team Eslöv med nio fullträffar varav fem ifrån straffpunkten.

– Julia Bardis var jätteduktig framåt, Hon spelar bra framåt och var formidabel hela matchen, fortsätter Månsson.

Mästerskapet i Moskva, Ryssland tar spelledigt under tisdagen men det fortsätter på onsdagen då Sverige ställs mot Japan.

Det blev klar seger med 34–28 mot Nederländerna efter att Sverige lett med 19–15 redan i halvtid.

– Det kändes stabilt i dag. Vi har tränat oerhört mycket anfallsspel och vi har fått betalt för det också. Sedan har ju Julia Bardis kommit in ordentligt också. Vi hade ju många mål från kanterna både i går (söndag mot Chile) och i dag (mot Nederländerna) och det är ju också ett bevis på att spelet sitter, säger förbundskaptenen Ola Månsson i ett pressmeddelande från det svenska handbollsförbundet.

Det här var Sveriges andra seger i U20-VM, för spelare födda 1996/1997, då det blev svensk premiärseger mot Chile med 41–19 (19–9) under söndagen.

Den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson, som fortfarande tillhör IK Sävehof men som ansluter till SHF senare i sommar, är en av spelarna i den svenska VM-truppen. Hon gjorde två mål mot Chile men var mållös mot Nederländerna. Bästa svenska målskytt var Julia Bardis, Team Eslöv med nio fullträffar varav fem ifrån straffpunkten.

– Julia Bardis var jätteduktig framåt, Hon spelar bra framåt och var formidabel hela matchen, fortsätter Månsson.

Mästerskapet i Moskva, Ryssland tar spelledigt under tisdagen men det fortsätter på onsdagen då Sverige ställs mot Japan.