05 jul 2016 19:31

05 jul 2016 19:31

Isak Arvidsson övertygar i Båstad Challenger

TENNIS: Arvidsson vidare i både singel- och dubbelturneringen

Isak Arvidsson, 23 år och från Hjo, har fått en mycket bra start på Båstad Challenger.
När Arvidsson inledde singeltävlingen under tisdagen blev det avancemang efter att han besegrade serben Miki Jankovic i två raka set.

Premiärupplagan av Båstad Challenger är startskottet för den tre veckor långa tennisfesten i Båstad med internationella tävlingar.

Det är ett starkt startfällt som gör upp i årets ATP Challenger Tour-tävling i Sverige, den första som någonsin spelas på grus.

Isak Arvidsson, ursprungligen från Hjo men numera boende i Båstad, har inlett veckan med stark tennis. Turneringen startades redan i måndags och då vann Arvidsson tillsammans med dubbelpartnern Fred Simonsson den första omgången av dubbelturneringen och nu väntar kvartsfinal senare i veckan för duon.

Vann mot serb

När Arvidsson gick in i singelturneringen under tisdagen ställdes han mot serben Miki Jankovic i den första omgången. Det slutade med seger för 23-åringen efter att ha vunnit två raka set. Vid ledning 6–2, 6–6 avbröts matchen temporärt på grund av regn och när spelarna kom ut på banan efter ett kortare uppehåll hamnade Arvidsson i uppförsbacke direkt: 2–6 och fyra serbiska setbollar. Men Arvidsson reste sig ur det prekära läget och avgjorde sedan på sin första matchboll till 9–7.

– Lite skumt att börja med ett tiebreak direkt efter regnavbrottet. Jag fick en dålig start men det var skönt att kunna avsluta det och inte börja ett tredje set, då är det en helt annan match. Träffen kändes bättre när jag kom ut nu i slutet, det var bara att svinga och sätta press. Det lönade sig till slut, sade Isak Arvidsson till Svenska tennisförbundet direkt efter matchen.

Nu ställs Arvidsson mot femteseedade Roberto Carballes Baena, Spanien i den andra omgången under onsdagen.

– Han är från Spanien och då blir det långa bolldueller och hög studs. Det brukar passa mig rätt bra, jag tycker om när det studsar högt så jag får veva med min forehand. Det blir kul, fortsätter Isak Arvidsson.

Endast sex singelmatcher hann spelas färdigt under tisdagen på grund av regn. Fyra matcher fick avbrytas och de återupptas under onsdagen.

En av dessa matcher var den mellan Sverigeettan Elias Ymer, 20 år och med rötterna i Skara, och italienaren Thomas Fabbiano. Ymer ledde med 6–3, 1–0 när den matchen bröts.

Premiärupplagan av Båstad Challenger är startskottet för den tre veckor långa tennisfesten i Båstad med internationella tävlingar.

Det är ett starkt startfällt som gör upp i årets ATP Challenger Tour-tävling i Sverige, den första som någonsin spelas på grus.

Isak Arvidsson, ursprungligen från Hjo men numera boende i Båstad, har inlett veckan med stark tennis. Turneringen startades redan i måndags och då vann Arvidsson tillsammans med dubbelpartnern Fred Simonsson den första omgången av dubbelturneringen och nu väntar kvartsfinal senare i veckan för duon.

Vann mot serb

När Arvidsson gick in i singelturneringen under tisdagen ställdes han mot serben Miki Jankovic i den första omgången. Det slutade med seger för 23-åringen efter att ha vunnit två raka set. Vid ledning 6–2, 6–6 avbröts matchen temporärt på grund av regn och när spelarna kom ut på banan efter ett kortare uppehåll hamnade Arvidsson i uppförsbacke direkt: 2–6 och fyra serbiska setbollar. Men Arvidsson reste sig ur det prekära läget och avgjorde sedan på sin första matchboll till 9–7.

– Lite skumt att börja med ett tiebreak direkt efter regnavbrottet. Jag fick en dålig start men det var skönt att kunna avsluta det och inte börja ett tredje set, då är det en helt annan match. Träffen kändes bättre när jag kom ut nu i slutet, det var bara att svinga och sätta press. Det lönade sig till slut, sade Isak Arvidsson till Svenska tennisförbundet direkt efter matchen.

Nu ställs Arvidsson mot femteseedade Roberto Carballes Baena, Spanien i den andra omgången under onsdagen.

– Han är från Spanien och då blir det långa bolldueller och hög studs. Det brukar passa mig rätt bra, jag tycker om när det studsar högt så jag får veva med min forehand. Det blir kul, fortsätter Isak Arvidsson.

Endast sex singelmatcher hann spelas färdigt under tisdagen på grund av regn. Fyra matcher fick avbrytas och de återupptas under onsdagen.

En av dessa matcher var den mellan Sverigeettan Elias Ymer, 20 år och med rötterna i Skara, och italienaren Thomas Fabbiano. Ymer ledde med 6–3, 1–0 när den matchen bröts.