05 jul 2016 22:16

05 jul 2016 22:16

Tisdagens fotboll

Division 3 östra

AXVALLS IF–ULVÅKERS IF

2–3 (0–1)

Ulvåkers IF ångar på i toppen av tabellen och inkasserade en ny seger i den sista matchen före uppehållet.

– Axvall valde att stå väldigt lågt och spela defensivt så vi fick äga mycket boll men vi hade svårt att skapa något bra tryck. Vi ledde ändå i paus och gick sedan ifrån till 3–0 i mitten på den andra halvleken. Sedan växte det in lite osäkerhet och vi tog inte löpningar men vi var aldrig nära att tappa segern. Vi spelade av matchen på ett bra sätt, säger Ulvåkers tränare Eddie Gånedahl efter 3–2-segern borta mot Axvalls IF.

Nu går Ulvåkers IF på uppehåll som serieledare efter tio segrar och blott en förlust på vårens elva matcher.

– Vi har gjort en jättebra vår. Vi har som målsättning att gå upp i division 2 och då är det serieseger som gäller. Det har blivit ett tvålagsrace nu mellan vi och Norra Fågelås om förstaplatsen. Vi har minst en poäng till godo på dem inför vårt nästa möte som för oss är direkt i höstens första match. Där är det mycket som avgörs, fortsätter Gånedahl som gav backlinjen beröm för sin insats mot Axvall.

Mål: Ulvåkers IF: Matilda Wästefors 2, Johanna Karlsson.

Division 3 östra

AXVALLS IF–ULVÅKERS IF

2–3 (0–1)

Ulvåkers IF ångar på i toppen av tabellen och inkasserade en ny seger i den sista matchen före uppehållet.

– Axvall valde att stå väldigt lågt och spela defensivt så vi fick äga mycket boll men vi hade svårt att skapa något bra tryck. Vi ledde ändå i paus och gick sedan ifrån till 3–0 i mitten på den andra halvleken. Sedan växte det in lite osäkerhet och vi tog inte löpningar men vi var aldrig nära att tappa segern. Vi spelade av matchen på ett bra sätt, säger Ulvåkers tränare Eddie Gånedahl efter 3–2-segern borta mot Axvalls IF.

Nu går Ulvåkers IF på uppehåll som serieledare efter tio segrar och blott en förlust på vårens elva matcher.

– Vi har gjort en jättebra vår. Vi har som målsättning att gå upp i division 2 och då är det serieseger som gäller. Det har blivit ett tvålagsrace nu mellan vi och Norra Fågelås om förstaplatsen. Vi har minst en poäng till godo på dem inför vårt nästa möte som för oss är direkt i höstens första match. Där är det mycket som avgörs, fortsätter Gånedahl som gav backlinjen beröm för sin insats mot Axvall.

Mål: Ulvåkers IF: Matilda Wästefors 2, Johanna Karlsson.